Care e cauza + reacția taximetriștilor

Surpriză, din această dimineață, pe Bd. Unirii, lângă Mc Donalds.

Stația taxi a fost desființată, iar locurile de parcare au rămas la liber.

Cum aceasta era una din cele mai bune stații din oraș, aproape de McDonalds și de Piața Centrală, taximetriștii, evident, s-au supărat.

Un protest ad-hoc a fost organizat pe străzile importante ale orașului.

Câteva zeci de taximetriști s-au strâns în coloană și au claxonat pe arterele Buzăului

Ionuț Apostu, viceprimar: „„Îmi pare rău, dar ce vor ei, păstrarea locurilor de pe Bd. Unirii, îndeosebi cele de lângă McDonalds, nu e posibilă. Acolo urmează să se mute în curând Starea Civilă, acele locuri sunt necesare celor care au treabă acolo. Le-am oferit taximetriștilor alte locuri în schimb, inclusiv în vecinătatea pieței, pe str. Tunel și Independenței. Să fim serioși, taximetriștii din Buzău au 171 de locuri rezervate în oraș, nu știu dacă în alte orașe mai primesc atenția asta”.

Locuri în schimb

Locuri taxi pe str. Tunel, lângă Piață
Locuri noi de taxi lângă Zidul Episcopiei
Pe str. Transilvaniei, lângă Școala Simileasca, s-a eliberat o bandă de mers, iar taxiurile au fost mutate pe str. Înfrățirii
Noi locuri de taxi au fost create și pe str. Carol Davila, în Bariera Ploiești

Citește și:

loading...

15 comentarii la „Care e cauza + reacția taximetriștilor

 • După ce aveți numai rable și pline de infecție mai faceți și greva , mai bine puneți mâna și spălați-va ca unii dintre voi mirosiți în mașina iar la urma sa aveți pretenții la locuri . Autoritățile ar trebui sa facă controale la sânge cu itp vostre făcute pe bani , nu mai zic ca unele taxiuri sunt pline de jeg și rugina așadar lăsați ciocu mic și rămâneți cu ce este și nu mai blocați orașul ca nui nimeni obligat sa suporte niște …….

  Răspunde
  • Fix despre ITP voiam să pomenesc și eu…

   Zilele trecute am facut ITP-ul și la statia unde am mers eu era doldora numai cu taximetriști de zici că-si dăduseră întâlnire, la fel că astăzi. Intrau și ieșeau mașinile (taxi) pe banda rulanta.

   Toți stăteau de vorbă într-o fericire, adresandu-se pe numele mic atât cu angajații cat și cu patronul.
   Ei știu cum treceau inspecția gloatele acelea de Dacii Logan de prin alte vremuri…

   Tot n-am înțeles cum de mai supravietuiesc taximetriștii in aceat oraș unde cam toată lumea are autoturism în ograda !

   Răspunde
   • Hai sa fim serioși,rable pe taxiuri numai sunt!90% din comentări sunt scrise de concurenta și normal ca st răutăcioase,pe criteriu ca noi uram taximetriști dar și noi suntem „taximetristi”.Da,orașul e plin de mașini personale mult mai vechi de taxiuri dar nimeni nu face nimic pt ca ei merg de acasa pana la piata în rest o suie în pod,cu ei cum rămâne?ca dacă ar lua transportul în comun sau altceva s-ar aerisi orașul!Și aceste taxiuri plătesc taxe(autorizație transport, autorizație taxi,parcare,carti de munca)deci de ce lumea da cu pietre?și in plus cu toți avem bătrâni,copii care nu st apți sa conducă

    Răspunde
  • Doar proștii au nevoie de taxi. Inteligenții merg cu autobuzul. Doar proștii dau 20 lei pe o cursă de 2 lei.

   Răspunde
 • La munca!!! Nu la întins mana.
  Normal ca sunt ofticați. Nu ii mai vede lumea pe ei, mari vedete, stabi , bulibase…
  Și umilința de la gara, unde ii chemi de la buton, ca pe servitori. Ce neobrazare . Sa nu mai poată ei refuza, sfidători, pe unii clienți ca li se pare ca nu dau destul bacșiș sau nu le recunoaște statutul de stăpâni ai parcărilor.

  Răspunde
 • Corect! Avem nevoie de taximetriști, este adevărat dar și aceștia trebuie să se comporte civilizat, să se îmbrace decent la locul de muncă și mai ales mașinile trebuie îngrijite, banchetele curățate și igienizate!

  Răspunde
 • Li se dă prea multă importanță acestor taximetriști. Numărul populației a scăzut, așa că și numărul taximetriștilor ar trebui să scadă. Sunt cei mai needucati, cei mai nesimțiți, cei mai răi din traficul rutier.

  Răspunde
 • Mai sunt locuri de taxi care trebuie desfiintate si care acum incurca grav circulatia. Sa se descurce prin comenzi telefonice

  Răspunde
 • Daca sunt cu plata aceste locuri de stationare rezervate, in functie de zona, atunci e foarte ok totul iar Apostu chiar ar trebui sa adune bani la bugetul local cu si mai multe astfel de spatii, daca exista cerere din partea taximetristilor, pentru ca inseamna ca exista si clienti. Totodata aduc aminte lui Apostu ca nu el stabileste ce si cate nevoi au cetatenii, ci doar CUM sa le rezolve a.i. sa multumeasca pe cat mai multi, ori, cum e cazul la noi, sa nu afecteze negativ mai mult ca inainte macar. Sau asa ar trebuie sa functioneze o administratie locala sanatoasa la cap, daca sa presupunem ca si noi am merita asa ceva. Se zice ca esti ce alegi.

  Răspunde
 • Vorba evoluției: cine se adaptează supraviețuiește, cine nu, va pieri !

  Să se updateze și firmele de taxi pe ceva modele Uber, Bolt, etc., doar au deja modelul in fața ochilor, nu trebuie sa reinventeze roata, unde mai pui că alde Uber n-au nici un loc rezervat pe nicăieri, se descurca ei…

  Răspunde
 • Buna ziua! La fel ca si in alte orase provinciale aceste specimene care rareori au cunostinte de scriere si de etica (aici a se citi bun simt!), au impresia ca pot adopta comportamentul de talcioc.
  Trebuie sa stie ca multi cetateni sunt scarbiti de „superioritatea” celor mai multi dintre ei.
  E drept ca daca ne uitam la o anumita categorie de clienti si daca incercam sa cerem apoi un tratament diferit, conform cutumelor societatii romanesti marlania va invinge!
  Totusi, 4-5 locuri pentru taxi amplasate in locuri aglomerate sunt suficiente cetatenilor in vagauna asta de lume.
  In rest, orice cocalar detinator a 40-50 lei cuplat cu un un anumit tip de sofer de taxi, vor forma un cuplu de pomina si vor murdari imaginea unei bresle altfel necesara.

  Răspunde
 • in general omul nu merge la taxi in statie ca la autobuz deci sa fie amplasati in locuri maI putin aglomerate unde sa nu incurce traficul si parcarea cetatenilor ,de cate ori am mers cu taxi si eu si pe cine am mai intrebat sunam sa vina unde ne aflam, nu mergem noi in statie de taxi,ca pentru asta e taxi ,sa vina el la mine,nu sa-l caut eu prin statie.

  Răspunde
  • E statie de stationare in principal, nu neaparat si de incarcat cu clienti. Pana la comanda de la dispecer, trebuie sa stea undeva opriti. Acesta este exemplul aproape perfect despre cum si cat trebuie sa intervina statul in procesul economiei de piata. Primaria Buzau, daca are cerere din partea contribuabilului taximetrist, inseamna ca exista si o relatie comerciala functionala in piata reala, adica exista clienti. Daca vii tu, ca un Apostu ce esti, si incepi sa-i tragi de urechi pe oamenii care doresc sa lucreze in acest oras, sa le sugerezi ca ar trebui sa-ti fie recunoascatori ca le ingadui sa existe, tie ca si primarie, nu am depasit cu nicio secunda bolsevismul. Evident ca atat se poate la Buzau, ideile si lucrurile pozitive fiind apanajul unor oameni decenti profesional si uman. De ani de zile administratia se comporta de parca totul este de neclintit si permanent, nu sunt capabili sa relocheze unele astfel de zone de stationare care evident incurca traficul, ori sa infiinteze altele in functie de solicitari si observatii din teren si prefera sa ramana in judecata intunecata a ”faceti ce spunem noi sau nu mai faceti deloc!”.
   Un mic exemplu de actiune pozitiva a statului este ideea lui Trump de a federaliza o lege care sa permita doar parintilor elevilor dintr-o scoala sa-si aleaga direct, prin vot si periodic, directorul. Privind la aceasta imagine, oare cum ar mai numi un Avrămescu inspectorii școlari funcție de paleta de culori de la vopseaua pentru păr și dimensiunea bustierelor, sau cum s-ar mai înscrie copiii nearondați legal acelei școli, la cursuri? Cam asa se comporta un director apolitic, optim si rational: https://twitter.com/i/status/1639937073695150080

   Răspunde
   • *primar apolitic, optim si rational, nu *director, scuze!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.