Care e cauza regresului legumiculturii la Mărăcineni

„Încet-încet, vechea îndeletnicire a cultivării legumelor la Mărăcineni va dispărea!”.

E concluzia amară la care a ajuns Dumitru Constantin, administratorul comunei din vecinătatea orașușui Buzău.

Cauza ?

„Locul grădinilor de legume e luat rapid de case, curți, drumuri, societăți comerciale, etc. De vină e apropierea de orașul Buzău. Mulți buzoieni cumpără teren aici pentru a-și construi case. În acest fel terenurile folosite pentru grădinărit dispar unul câte unul”, a explicat „Titel de la Mărăcineni”.

Foto Mărăcineni, din satelit. Cum dispar solarele și terenurile agricole pentru a face loc vilelor și curților cu piscină

Dumitru Constantin: „În curând și canalul de irigații pentru care m-am zbătut atât să-l fac funcțional nu va mai avea utilitate!”

Titel spune că Mărăcineni a devenit în ultimii ani cea mai mare comună din jud. Buzău cu 15 mii de locuitori.

Iar numărul e în creștere întrucât casele continuă să se ridice pe ambele părți ale drumului județean.

Drum nou pe câmp, case noi


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau
loading...

12 comentarii la „Care e cauza regresului legumiculturii la Mărăcineni

 • Auras, intreaba-l pe ,,Titel” de unde sunt legumele pe care le vinde in propriile magazine, serios, chiar nu stiu. Sper sa postezi, ca pe celelalte mesaje mi le-ai blocat fara motiv, nu injur, nu jignesc, doar investesc, in oameni si in fapte. Multumesc

 • Conditzia ca sa-ti publice o postare este sa fii stupid si marlan ca individul care s-a ,,tavalit de ras” cand a citit ca eu am scris despre acel copil de 19 ani ca s-a electrocutat la pescuit din cauza ca a atins linia electrica, cu firul cu carbon in compozitie. Acestui marlan ignorant d-l Tereaca i-a publicat toata postarea cu jigniri la adresa mea din cuvant in cuvant, ba vad ca a avut grija sa si retraga articolul respectiv, ca sa nu vada lumea ce incultzi posteaza pe acest site.
  O alta conditie ptr a tzi se publica postarile este sa fii agramat, dar ,,jmecher”.
  D-le Tereaca, va dau un sfat. Nu repetati greselile facute de EvZ in perioada basista, cand orice imbecil basist putea sa posteze fara oprelisti orice jigniri si aberatii, iar daca nu erai basist de-al lor erai cenzurat fara sa scrii un singur cuvant jignitor. Acum uriasul EvZ a ajuns paria presei din Romania.
  Ar fi pacat, ,,Buzoienii” este un site atractiv, ziarul are un format f placut, inteligent si care rivalizaeaza cu ziare importante din Romania. Este laudabila realizarea, mai ales ca dupa cum vad este munca unei singure persoane. ……[Leo]

 • Dl. Leo, nu am retras niciun articol! Probabil ca a ajuns in alta categorie. O să caut acel comentariu. Vă mulțumesc pt sesizare. Sunt zile în care sunt f ocupat si imi mai scapă și mie. Îmi cer scuze.!

 • [Ptr Dl Tereaca. Nu am mai gasit acel articol, desi era destul de recent. Apreciez mesajul dvs si sunt convins ca depuneti un efort insemnat sa mentineti acest site. Cert este ca site-ul ,,are fatza” si atrage].
  Regresul legumiculturii din zona Maracineni are cauze mai complexe:
  -Disparitzia batranilor, adevaratzii specialisti, care se ocupau exclusiv de legumicultura. Urmasii lor, cu servicii si locuintze in alte judetze au preferat sa vanda proprietatile, indemnati probabil si de niste preturi bune oferite pe aceste terenuri atat de apropiate de oras.
  -Tinerii ramasi in Maracineni au in mod sigur servicii in Buzau, castiga multzumitor si nu vor sa-si mai bata capul cu munca in domeniul legumiculturii. Probabil ca mai sunt si destui cu serviciul in strainatate.
  -Pe de alta parte, stiu de la un fost muncitor de-al meu chiar din Maracineni [prima ulitza la stanga de la cuibul de berze] care in urma cu mai multi ani a avut mari probleme sa-si vanda ceapa si care spunea ca nici nu va mai cultiva vreodata ceapa. Deci probleme de colectare a productiei. Solutia ramasa ar fi vanzarea pe nimic la samsari. Avand serviciu, oamenii nu-si permit sa-si vanda productia personal, la taraba, in piatza……[Leo]

 • Mărăcineniul e o comună în plină dezvoltare. Ce se vede acum, e doar începutul.
  La această dezvoltare, meritul principal îi revine lui TITEL. E singurul manager-city din judeţ care are competenţe de a dezvolta în paşi repezi o comună, aducându-i toate utilităţile şi modernizările necesare şi asigurând locuitorilor soluţionarea diverselor probleme.

  Mai sunt comune de talia Mărăcineniului (de regulă, situate în proximitatea municipiului Buzău), precum Vadu-Paşii, Verneşti, Gălbinaşi, etc., care ar avea şi ele şanse să cunoască aceeaşi dezvoltare rapidă, însă acolo lucrurile se mişcă şi se vor mişca întotdeauna mai greoi atâta timp cât NU AU PRIMARI de talia lui TITEL DE LA MĂRĂCINENI !

  Competenţa face diferenţa !

 • Ecce homo !!!
  Noroc cu postarea d-lui de la 23:35 pt ca astfel am aflat si eu ca a inceput deja campania electorala in Maracineni. Nu intzeleg de ce nu a venit si cu celebrul si ostentativul discurs capabil sa asigure succesul in mod sigur:
  ,,Ciiiiineeee tace si faaaaace? Titel!”
  ,,Ciiiiineeee face si dregeeee?Titel!”
  ,,Ciiiiineeee etc…………………………..[Leo]

 • Leo, nu-tzi mai folosi “tz”-ul atat de agresiv. Nu te face mai “jmecher”. Serios. Multzumesc

 • De ce d-le @Catalin sa nu mai folosesc ,,tz”-ul? Nu vad de ce te deranjeaza, din moment ce-l folosesc in locul literei pe care nu o am. Nu este nicidecum o greseala gramaticala tipica agramatzilor, precum ,,jmecher”.
  Si nu crezi ca ar fi mai bine sa te preocupe felul in care scrii d-ta, in loc de felul in care scriu eu? Nu de alta, dar sa nu mai mori de grija altuia…….[Leo]

 • Ptr @Catalin
  Nu vad de ce te deranjeaza ca folosesc ,,tz”-ul in locul literei pe care nu o am. Nu este o greseala de agramat precum cuvantul ,,jmecher”. Prin ,,tz” urmaresc precizia exprimarii, nicidecum ceea ce sugerezi d-ta.
  Mai bine te-ai preocupa de grija ptr propria persoana decat sa mori de grija altuia……[Leo]

 • “Ptr @Catalin” este un non-sens, gen “Pentru catre Catalin”.
  Asta una la mana, daca e sa facem pe desteptii.

  A doua la mana, “tz”-ul “pretziziei” dumitale in exprimare, este o proprie inventie lingvistica de cartier. Nu exista nicaieri dpdv gramatical. Doar te crezi foarte destept, dar nu e cazul. Intelegem foarte bine ce ne spui si fara aceasta “jmecherie”.
  Capiche ?!

 • @Leo,

  Se pare că eşti genul de om Gică-contra la orice. Mă miră profund că îţi permiţi să ironizezi până şi un om şi toată munca acestuia încununată de atâtea realizări în folosul oamenilor, cum e primarul Titel de la Mărăcineni (ADEVĂRATUL PRIMAR, deşi oficial figurează ca ,,administrator public” sau ,,city-manager”).
  Dacă tu crezi că poţi veni cu un alt exemplu mai bun de primar, de oriunde vrei tu din judeţul ăsta (că avem un judeţ mare, cu atâtea şi atâtea comune, vreo 90 aproape !), eu te consider cel mai deştept om.

 • Ptr @Catalin
  Pana acum am batut saua ca sa pricepi. Acum ti-o spun direct: cainele moare de drum lung si prostul de grija ,,tz”-ului.
  Ma rog, in ultimul timp vad ca mori si de grija ,,@”.
  In plus nu vad de ce insinuezi ca ,,jmecher” mi-ar apartzine, din moment ce agramatul @Catalin a fost creatorul gogomaniei……[Leo]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.