Care e cea mai mare comună din județ ?

E bătaie mare între Mărăcineni și Vadu Pașii pentru titlul de cea mai mare comună din județ.ul Buzău.

Datele provizorii (ale recensământului) anunțate azi de Direcția de Statistică Buzău plasează încă Vadu Pașii pe primul loc cu, atenție, 73 de locuitori mai mult decât Mărăcineniul!

Rezultatul e contestat însă de primarul din Mărăcineni, Dumitru Constantin: „Din datele noastre, adică din ce am numărat noi la acest recensământ, rezultă că avem 400 de locuitori mai mult”.

În plus, tot la Mărăcineni locuiesc în fapt câteva sute, poate peste o mie, de buzoieni care au fost prinși încă la recensământ la bloc, în orașul Buzău!

Mutarea de populație dinspre orașul Buzău spre Mărăcineni e vizibilă dimineața (și după-amiaza) cand mii de mașini intră în oraș pe la podul peste râul Buzău
Mărăcineni e singura comună unde Trans Bus iese pe plus

Conform datelor (provizorii) prezentate azi de Direcția de Statistică Buzău, Mărăcineni, Vadu Pașii și Vernești sunt singurele comune care au câștigat substanțial locuitori. De la orașul Buzău, adăugăm noi, pentru că orășenii de la bloc au descoperit avantajele traiului la casă (curte/verdeață/mai mult spațiu/aer liber etc.).

1) Mărăcineni creștere de 1374 persoane (9653 locuitori)

2) Vadu Pașii creștere de 514 persoane (9726 locuitori)

3) Vernești creștere de 375 de persoane (9008 locuitori)

Citește și:

loading...

4 comentarii la „Care e cea mai mare comună din județ ?

 • „Mutarea de populație dinspre orașul Buzău spre Mărăcineni e vizibilă dimineața (și după-amiaza) cand mii de mașini intră în oraș pe la podul peste râul Buzău”.

  Este clar că traversarea podului peste râul Buzău a devenit un calvar, dar peste el nu trec doar cei din Mărăcineni. Oare cei din Vadu Pașii trec pe sub pod? NU!

  Așa că aglomerația din zona podului nu este generată doar de locuitorii din Mărăcineni + alte localități de pe 203K, ci și de către cei din localităție de pe E85 + drumurile laterale.

  Dpdv număr de locuitori, oare Vernești nu poate concura cu cele două?

  Răspunde
 • Dacă doar câteva sute, poate peste o mie de buzoieni locuiesc la Mărăcineni… n-au ei treabă cu problema creată de miile de mașini dimineața, e practic mizilic.
  Empirisme însă, să pună mâna să, dacă vor titlul de cei mai numeroși din județ, nu merge cu swingăreală pe neveu!!!

  Răspunde
 • Dl Tereaca de ce nu esti realist ?Plasezi Vadu Pașii cu 9726 locuitori pe locul 2 cand Maracineni are 9653 locuitori. Cine da banul e pe primul loc , nu conteaza adevarul !

  Răspunde
 • Cea mai mare comuna din judet este localitatea buzau , cea care a depasit Parisul (comuna din Paris)!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.