Care e legătura dintre soții Ceaușescu și acești doi stejari din Crâng

Legătura a fost dezvăluită azi de viceprimarul Ionuț Apostu:

„Crângul își dezvăluie poveștile! În cadrul Controlului de Fond pentru preluarea Crângului, în ultimele două zile am luat la pas cele 177 de hectare și am aflat lucruri inedite de la silvicultori! Știați că cei doi stejari din fundal au fost plantați de Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu în 1976 în cadrul vizitei prilejuite de aniversarea a 1600 de ani de la prima atestare documentară a Buzăului?”

Ionuț Apostu: „Comuniștii au sărbătorit atestarea documentară! Nu știu dacă stejarii poartă pecetea Ceaușeștilor dar e o poveste interesantă!🤪Ce poate fi mai frumos ca, în acest an, primul eveniment dedicat celor 1650 de ani de la martirizarea Sfântului Sava Gotul să fie readucerea Crângului în patrimoniul orașului nostru drag!🙏

În luna februarie, Romsilva urmează să predea Pădurea Crâng către Primăria Mun. Buzău.

Pe 19 ianuarie 2022, Guvernul României a emis hotărârea prin care cele 177 hectare ale Pădurii Crâng au trecut în proprietatea orașului (CLICK AICI pentru detalii).

Prima mențiune documentară a râului Buzău (sub numele de Mousaios) este din secolul al IV-lea, într-o scrisoare din anul 376, trimisă de Iunnius Soranus, guvernatorul Scythiei Minor, arhiepiscopului din Cezareea Mazaca, se relatează martirizarea, la 12 aprilie 372, a misionarului creștin got, Sava, înecat de către confrații lui de confesiune ariană, în râul Buzău. Copii ale documentului Pătimirea Sfântului Sava se păstrează în Biblioteca Vaticanului și Biblioteca San Marco din Veneția. Actul său de martirizare precizează că ar fi fost cantor sau dascăl în cadrul comunităților gotice din zona Subcarpaților de Curbură.

Citește și:

loading...

2 comentarii la „Care e legătura dintre soții Ceaușescu și acești doi stejari din Crâng

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.