Care e rolul lor. A apărut și un cerber care ia la întrebări pe toată lumea

Două corturi albastre au fost plasate, unul în spatele celuilalt, la intrarea în curtea Spitalului Județean Buzău.

O altă noutate e prezența în fața barierei a unui cerber, asistent medical, care ia la întrebări pe oricine vrea să intre în curtea spitalului. Au voie să treacă doar angajații unității medicale.

Vizitele aparținătorilor au fost interzise total, rudele pot afla informații doar prin telefon de la pacienți și personalul medical.

Dacă se întâmplă să plouă, asistentul intră în primul cort, iar cei care vor să intre se vor întinde în șir indian, cu pauză de un metru între ei

Pe cei care vor să intre la UPU, cerberul – cum s-a scris și mai sus – îi ia la întrebări: „Ce te doare ? Ai febră ? Tușești ? Ai fost în străinătate ? Dar vreo rudă ? Ai intrat în contact cu cineva venit din străinătate ?”.

Dacă vreunul zice că are febră și a mai și fost în străinătate sau a intrat în contact cu cineva venit de afară atunci e invitat în al doilea cort și e anunțat medicul de gardă la UPU.

Zoican și colegii săi îmbracă echipamentul (combinezonul), își pun masca biologică și trec la consultarea pacientului. Dacă se consideră că există risc de coronavirus, pacientul e izolat în containerul de lângă UPU până a doua zi când vin rezultatele testului de coronavirus.

Cerberul are un caiet unde îi trece pe toți cei care intră la UPU și îi pune să completeze niște formulare. Inclusiv pacienții veniți cu ambulanța, trebuie trecuți în catastif, motiv pentru care asistentul trebuie să se dea jos din salvare ca să dea raportul.

Care e noima corturilor ?

Se evită ca un pacient suspect/bolnav de coronavirus să intre și să stea în sala de așteptare de la UPU. Până îi va fi venit rândul, bolnavul de coronavirus ar fi putut transmite boala și altora. Așa, cu corturile și triajul epidemiologic făcut de asistent, se evită acest lucru.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Care e rolul lor. A apărut și un cerber care ia la întrebări pe toată lumea

  • Poate este vorba de un catel de paza. Cerberul avea, totusi, trei capete. Se pare ca mai si gandea cu ele…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.