Care e starea șoferului. Cum s-a întâmplat tragedia. „A dat peste barieră!”

Încep să se limpezească lucrurile în privința accidentului teribil de aseară când un microbuz a fost izbit violent de tren.

„Nu, șoferul n-a adormit. În mașină era petrecere. Se punea și se asculta muzică. Era voie bună, ne întorceam acasă de la muncă în străinătate pentru a petrece Paștele în România”, e mărturia unui pasager.

Așadar, varianta cea mai plauzibilă luată în considerare de anchetatori e că șoferului i-a fost distrasă atenția.

Din cauza muzicii n-a auzit semnalele acustice, iar pentru că i se cereau diverse melodii, n-a fost atent la drum.

Așa s-a ajuns să lovească bariera și să ajungă pe calea ferată. Ghinion, tocmai atunci venea trenul!

„Bariera n-a fost ruptă, ci îndoită. Dar, nu mai era funcțională. A trebuit înlocuită aseară” – reprezentant CFR Infrastructură

Șoferul e în stare gravă, între viață și moarte, la spitalul din Buzău, la Terapie Intensivă. Nu se poate discuta cu el. E vorba de un bărbat de 51 de ani, din comuna Dumitrești, Vrancea.

Polițiștii și procurorul de caz (s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă) recompun puzzle-ul întâmplării de la ceilalți zece răniți din spitalul buzoian – cu care se poate comunica.

Guvernul României. Bani de distracție – da, pentru poduri – nu

Dincolo de greșeala gravă a șoferului, nu trebuie neglijat nici aspectul că România a rămas singura țară din UE unde DRUMURILE NAȚIONALE (nu cele județene și comunale) se intersectează cu calea ferată!

Aici s-a produs impactul. Intersecție cale ferată cu drumul național Buzău – Brăila – Galați

Statul român cheltuie zeci de milioane de euro pentru bonurile de vacanță ale angajaților de la stat (de pildă), dar nu e în stare să facă poduri – în câmp – peste calea ferată.

Prim-miniștrii și miniștrii Transporturilor ar trebui să-i aibă pe conștiință pe sutele de oameni decedați sau ologiți de locomotive de-a lungul timpului.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Care e starea șoferului. Cum s-a întâmplat tragedia. „A dat peste barieră!”

  • Păi, hai să facem un inventar sumar al miniștrilor transporturilor: T.Băsescu de 5 ori (în 5 cabinete), M. Mitrea, R. Berceanu, L. Orban, A. Boagiu, Gh.Dobre, D.Șova, R. Cuc, alt Șova, iar Cuc. Populația este azi împărțită după criterii bizare care arată în ce hal de lipsă de creier și de caracter a fost adusă prin măiastra manipulare. Unii vor autostrăzi numai de la Dragnea și ai lui , uitând subit de Băsescu și liota PD topită în PNL ca să i se piardă urma minunatelor lor retrocedări, jafuri și tăieri de salarii. Episodul Csolosz este o altă mostră de ce vor de fapt Johannis și UE (Merkel, Junker): austeritate totală pentru români, totul pentru multinaționale. Deci, votați fraților, votați, dar să nu cumva să mai și cugetați, că vă surmenați!

  • ‘Pixel’, nu iti mai fa griji pentru tot felul de tampiti,analfabeti,idioti,fiindca nu au cum sa fie ‘surmentati’.Astia sunt oricum niste biete taratoare amorfe la care nu se vor gasi niciodata in ‘bostanul’ de pe umeri urme de neuroni si activitate neuronala.Ei…….CERSESC,nu gandesc!

  • Pentru „Pixelul tricolor”! M-ai convins, o să votez USR!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.