Care-i șpilul ? De ce cumpără buzoienii ?

Reporterul buzoienii.ro a ajuns azi, din întâmplare, în fața spitalului CFR. Imediat i-a sărit în ochi.

Un angajat căra zeci de navete cu sifoane de doi litri din sifonărie într-o dubă. În același timp, unul după altul, bărbați de vârsta a doua și a treia veneau cu plasa plină de sifoane la reumplere.

Navetele cu sifoane de 2 l

„Fac treba asta de 17 ani. Nu mă plâng, afacerea merge, chiar dacă unii m-au copiat. Da, sunt mulți buzoieni care vor sifon. Avem înțelegeri cu multe magazine mici din oraș, dar și de la țară. Am pus la punct un circuit al peturilor de 2 l de sifon. După ce beau sifonul, oamenii returnează sticlele la magazin, noi le recupărăm și le reumplem”, ne-a declarat dna Magda Milea, proprietara afacerii.

Sifonul Acvamag. Mag de la Magdalena

Care-i șpilul cu sifonul ?

Reporterul buzoienii.ro credea afacerea – cu sifonul – încheiată după ’89. De aceea mirarea că mai există sifonării, iar cererea e în creștere.

„Șpilul e că spre deosebire de apa minerală, unde bulele se duc repede dacă ai desfăcut sticla, la sifon rezistă mult mai mult. De-asta, șprițul cu sifon e mai bun. Consumatorii experimentați știu asta, de-asta sifonul e în continuare căutat”, i-au spus reporterului doi domni care au luat sifon de la dna Magda.

O altă explicație poate fi legată și de preț. Un sifon de doi litri e doar 1 leu, în timp ce o sticlă de apă minerală la 2 litri e în jur de 3 lei.

„Aveți niște vin p-acasă ? E luați de la mine sticla asta. Mi-o aduceți după-aia și-mi spuneți atunci și cum vi s-a părut”, i-a închis dna Magda gura reporterului care tot punea întrebări, în timp ce dânsa nu-și vedea capul de treabă din pricina clienților/angajaților/distribuitorilor.

Foto concluzie: o afacere care merge

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „Care-i șpilul ? De ce cumpără buzoienii ?

 • Chestia cu sifoanele reincarcate este cel putin ciudata. S-o fi gandit vreunul din consumatori ca un rauvoitor, sau un iresponsabil ar putea folosi butelia PET pentru a depozita ceva toxic, apoi ii pune capul de sifon la loc si o “recicleaza”? Dar la faptul ca, dupa cum am auzit de la medici, exista inca persoane care folosesc sifonul – acid carbonic – ca anticonceptional?
  Inteleg economia, poate si diferentele de gust, dar ideea de reciclare / reumplere a sifoanelor PET este cel putin iresponsabila.

 • Miroase a reclamă…

 • Intradevar e periculoasa reumplerea, nu ai de unde sa stii pe la cine si ce a facut cu sticla inainte si risti sa iei niste boli incurabile cu care o sa ai o viata grea. Unii probabil au luat deja hepatite dar inca nu au aflat, ca alea lucreaza incet si silentios, afli dupa multa vreme ca ai fost infectat.

  O sticla de apa minerala noua si sigilata de 2Litri e 0,80 in orice supermarket sub marca proprie.
  Cele de 3 lei sunt cele cu marca cunoscuta pe ele si care platesc reclame la diverse persoane publice si televiziuni ca sa lase impresia ca ar fi mai bune si deaceea trebuie sa fie scumpe.

 • Inainte sa vorbiti mai si documentati-va. Aceste sifoane(sticle) sunt spalate, dezinfectate si dupa acea sunt reumplute.

 • @ dactar
  Serios? Chiar as vrea sa stiu cu ce sunt dezinfectate? Si, mai ales, cum? Ce substante, ce concentratii si cu ce aprobare DSV? Sau vorbiti ca sa va aflati in treaba?
  Cine a avizat procesele de spalare / dezinfectare? Acolo este vorba de sanatatea populatiei.
  Deci?… Ne informati si pe noi, astia neinformati?
  Si… apropo… daca tot sunteti informat, stiti de ce sifoanele de pe vremuri, alea din sticla, cu cap metalic, aveau pe ajutaj, la capat, pe unde iesea sifonul, un model cu tepi parca facuti special sa intepe? Aveti idee? Atentie!… Modelul de intepat era IMPUS de fostul DSV… De ce oare?

 • Cel cu hepatita este bestial. El crede ca hepatita se ia prin saliva, sange, contact intim si sifon. E tare baiatul.
  Iar celalalt cu deseveul este justitiar innascut. Ma intreb daca cheama deseveul inainte sa bea un pahar de apa de la ghiveta/ ghiuveta/ adapatoarea proprie.

 • @ Curatenia maculata
  Ghiveta!… Ghiuveta!…
  Omule, esti… bestial!… 🙂
  Pe bune, esti nativ roman? Indiferent cum si unde te-ai nascut, ai de la mine un sfat: pune mana pe o carte, de preferinta DEX. Ajuta, crede-ma!… Asa te mai poti apropia de ideea de roman.

 • Sunt sigilate iar dacă sigiliul e rupt plătești sifonul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.