Care să fie explicația ? Vezi foto de AZI din magazinul Global din Buzău

Sunt fotografii trimise către buzoienii.ro de un client al magazinului Global de pe str. Transilvaniei.

Câțiva oameni au cumpărat tot mălaiul și toată făina.

„Vin des la Global, niciodată nu mi s-a întâmplat să nu găsesc produse. Coada e până în fundul magazinului. Făină nu mai e un gram. Iar mălai, vedeți și dvs., se cumpără în cantități industriale. Probabil, anunțul că de mâine se intră în stare de urgență i-a speriat pe mulți și au ieșit din case să-și facă provizii”, ne-a spus cititorul.

O posibilă explicație pentru coșurile pline cu mălai e că unii dintre cumpărători au magazine prin mediul rural. Altfel, nu s-a s-ar explica motivul pentru care cineva să-și cumpere deodată o sută-două de pungi de mălai (cu toată isteria produsă de coronavirus).

Prefectul s-a întâlnit cu șefii Kaufland, LIDL, Carrefour de la Buzău

Prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, a organizat o întâlnire cu reprezentanții hypermarket-urilor din județul Buzău.

CONCLUZII

–  există stocuri suficiente de produse alimentare de bază;
–  în toate unitățile de acest tip din județ au fost luate măsuri speciale de dezinfecție;
–  numărul casierilor este dimensionat rapid în funcție de cel al clienților.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu face un apel la calm și echilibru către toți locuitorii județului Buzău, avertizând totodată asupra unei vulnerabilități pe care puțini o iau în calcul: luarea cu asalt a supermarket-urilor în vederea asigurării de stocuri de provizii generează AGLOMERAȚIE, un factor de risc care trebuie evitat!

Citește și: Gata, s-a terminat anul școlar ? CLICK AICI

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „Care să fie explicația ? Vezi foto de AZI din magazinul Global din Buzău

 • Verifica cineva acesti bisnitari, care nici macar nu inregistreaza marfa si o vind la suprapret la magazinele lor?Pot lua poze de la supermaketuri si ii pot urmari si noi platim impozit la stat pe venit.Pe ei cine ii verifica?In situatia de fata mi se pare normal ca autoritatile sa se sesizeze,si sa stopeze aceste bisnitareli. Multumesc frumos daca o sa luati masurile necesare, ca mi-e greu sa cred ca se va intimpla asa ceva.

 • Verfica autoritatile pe aceti bișnițari care nu inregistreaza marfa luata de la supermarketuri si nu platesc darile la stat si au si suprapreturi la vinzare? Mi se pare normal ca macar in aceste situati de criza, autoritatile sa isi faca datoriea. La noi este tara tuturor posibilitatilor.

 • Speculanti!

 • Solutia este cea propusa de cineva la alt topic: BOICOT!
  Cautati si luati cat va trebuie de la alte magazine (se mai gaseste si se va gasi) si lasati-i pe acesti bisnitari cu marfa pe stoc si cu ochii in soare.

 • Probabil sint speculantii de pe strazile Lastunului,Rachitei, Stavilarului etc care si inainte de 1989 au procedat la fel ; nu ia nimeni asemenea cantitati pentru consum propriu; se poate sa nu gaseasca cumparatori si marfa se va degrada

 • La aprozarul din Micro XIV nu mai sunt cartofi, iar cel care venise sa aprovizioneze a declarat ca nu mai sunt cartofi in depozite, nici macar in Covasna, ceea ce ma indoiesc… pe str. Transilvaniei erau oameni la poarta cu cartofi la 1,70 lei kg, in timp ce in acest aprozar erau 4 lei kg (aia care mai erau)

 • Astfel maresc artificial preturile, speriind oamenii ca nu se mai gaseste nimic nicaieri. Calm si intelepciune! Nu e o criza alimentara.

 • Dar de sanatatea angajatilor din aceste magazine ,vorbeste cineva????Sunt mai ceva decat cei din sistemul medical!Intra in contact direct cu mii de oameni!

 • Cel ce declara in articol ce este coada pana in fundul magazinului era chiar Gradinaru, patronul Global 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.