Care sunt cele 7 proiecte pe care primarul le vrea repede realizate

Despre împrumutul primăriei la CEC sau la Trezoreria Statului s-a mai vorbit.

Dar contractarea lui efectivă s-a amânat întrucât proiectarea și obținerea autorizațiilor necesare au întârziat.

Cum documentația ar fi acum gata, Toma a repus împrumutul la CEC pe tapet. Iată cele șapte proiecte pentru care edilul-șef cere 50 de milioane împrumut:

1 Instalare centrale școli – 20 mil.

2 Transformare imobil Bazar în sediu Primărie – 9 milioane lei

3 Reabilitare stadion de atletism – 9,1 mil lei

4 Refacere sistem de încălzire centralizată, înființarea centralele termice din Dorobanți, Caraiman și Micro III, plus căminele Integral – 5.5 mil

5 Punere în valoare a Iazului Morii – strada Frăsinet, Micro III – 2,6 mil

6 Reabilitare străzi Griviței, Oltețului, aviator T. Bădulescu – 1,5 mil

7 Sistem de transport la cerere – microbuze și soft – 1,4 mil

Cele 50 de milioane de lei – plus dobânzile – ar urma să fie înapoiate CEC Bank în următorii zece ani.

„Buzăul are nevoie să se dezvolte acum, buzoienii nu mai au răbdare, au așteptat destul. Toate orașele mari din lume apelează la astfel de împrumuturi pentru dezvoltare. Nu facem noi, la Buzău, nimic deosebit. Și predecesorul s-a împrumutat, dar nu pentru investiții, ci pentru cheltuieli curente, cum ar fi plata facturilor la căldură”, a explicat Toma motivele contractării împrumutului.

Proiectul va fi supus votului consilierilor locali în ședința ordinară a CLM de mâine (vineri, 23 august, ora 09.00).

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

24 de comentarii la „Care sunt cele 7 proiecte pe care primarul le vrea repede realizate

 • Dar neprețuitele parcări construite in locul garajelor speciale,alea demolate cu surle , când la anul si la multi ani le veți amenaja ? URMEAZA NOI ALEGERI LOCALE, pe curând.

 • Mai pe scurt ne imprumuta pana la moarte ca sa faca nimic, doar sa umple conturile unor firme private sub niste pretexte penibile.
  Din cele 7 proiecte doar 1 e oarecum util (cel cu asfaltarea catorva stradute slab circulate, de resedinta in zona centrala), cel mai ieftin din toate, restul inutile si care costa enorm fara sa aduca nici un beneficiu contribuabililor.

 • Veniturile primariei ( chiar mici fiind, avind in vedere ca marii investitori promisi n-au mai ajuns la Buzau ) unde s-au dus , avind in vedere ca s-a facut mai nimic in acest an in Buzau ?

 • Raspuns lui Paul. S-au asfaltat Oltului, Constitutiei, o bucata din Orizontului, strada V. Pașii – destul de lungă, Hangarului, Granitului, Cap Purcherea – langa fabrica Ursus, Călmățui, Primăverii – chiar dc nu e complet gata, Aleea Centrală în Micro XIV, Aleea Paltinilor, mai sunt cateva mai mici. S-au luat 15 autobuze Volvo, s-a refăcut sistemul de termoficare din oras, stadionul Concas, terenul de sport la Scoala 11, a promovat Gloria la fotbal, echipele de handbal fete si rugby au ramas in prima liga, plus alte lucruri mai mici – semafoare, ronduri cu logo-ul Buzaului, avionul, gazon nou pe Gloria, sala de forta la Gloria, hotel fotbalisti, mese tenis de masa etc.
  Urmează cea mai mare investitie – sa se pună centrale la scoli. Chiar daca banii au fost mai putini din cauza lui Dragnea – mutarea indemizatiilor si a insotitorilor pers. cu handicap la primarie – tot s-a facut ceva. Oricum mult mai mult decat pe vremea fostului.

 • Terminati cu proiectul 5 e o mare porcarie ,care v a umple de tantari zona ,mai ales cu virusul west nille.La Buzau au murit 2 persoane… ,defrisati boschetaria din crang, faceti mai multe locuri de joaca. Faceti drum de la Sala Sporturilor catre giratoriul de la cartier orizont ,reparati drumul de pe dig. Faceti locuri de parcari ,ca astea aduc bani..

 • Foarte multi bani pentru stadionul de atletism….
  Mai bine faceti un aqa parc gen Eforie Nord,care nu e atat de mare si creati locuri de munca si mult mai multa populatie o sa vina, decat la stadionul de atletism si va produce si bani

 • Dar de ce primăria se împrumută când ar putea să atragă fonduri europene? Oare pentru că acestea din urmă trebuie justificate?

 • Ronduri, sport, semafoare si cam atat. Proiectele propuse sunt doar in parte de interes pentru buzoieni. Urmeaza un nou lung sir de afaceri, nu proiecte, cu si pentru firmele de casa.

 • Domnule primar, de ce accesati fonduri europene pentru aceste lucrari?
  De ce trebuie sa indatorati buzoienii?
  De ce nu lasati primaria acolo unde e si cu banii sa faceti altceva?

 • Aceste 7 proiecte daca le realizezi Domnule Toma ai tot respectul Buzaului ! ( noua astora care nu am plecat decat in concedii in strainatate si am muncit si am stat toata viata in oras. )

 • La punctul 4 trebuie renunțat, așa cum trebuie să se renunțe și la subvenția gigacaloriei către populație. Ajutați strict cei cu nevoi speciale, dar să li se și explice celor în vârstă că nu are rost să locuiască de unii singuri în apartamente de 3-4 camere, fără ajutor de la copii sau nepoți, beneficiarii de drept ai acestor apartamente după ce s-o duce ăl bătrân. Dacă aceștia vor apartamentul de la tataia, pe care oricum îl vor vinde imediat, să pună mâna și să îl debranșeze și să îi pună centrală. La fel, cei cu venituri foarte reduse, ar trebui să înțeleagă că cu pensia minimă nu prea mai e de trăit la bloc, la oraș. Să vândă apartamentul și să o taie la țară, de unde au venit. Acolo, mai crești o găină, mai tai un salcâm, te descurci altfel… Dacă s-ar întâmpla toate acestea, nu ar mai fi nevoie de atâtea împrumuturi. Sunt mulți care n-au beneficiat de niciun sprijin, au făcut totul prin puterea lor și plătesc taxe și impozite iar alte putori stau cu mâna întinsă. E corect?!

 • Cu alte cuvinte primaria este in faliment, acestea sunt sorcove.

 • Prioritatea nr 1 chiar este incalzirea in scoli si gradinite, pt asta se justifica imprumutul, este obligatia primariei.cat despre asigurarea incalzirii pt cei care nu au centrale….sa se mai ocupe si singuri de cele necesare, nu sa stea numai cu mana intinsa.va rugam sa terminati cu pomenile pe banii nostri.cum unii dintre noi am facut eforturi sa montam centrale, sa facem la ele revizii, sa ne platim consumul, la f3l sa faca si ei

 • NU SE VREA BANI EUROPENI PENTRU CA AIA NU PREA POT FI FURATI !!!!!!!!!!!!!! SPUNE DOMNULE TEREACA UN PROIECT REALIZAT DE DE PRIMAR PE BANI EUROPENI !!!!!!!!!!!!!!!!! DOAR UNUL . SI RASPUNDE DACA POTI DE CE NU VREA PRIMARUL BANI EUROPENI , PENTRU CA RASPUNSUL MEU POATE A FOST SUBIECTIV ,CA ATARE SPUNE UN PROIECT EUROPEAN REALIZAT.

 • Fondurile europene raman necheltuite an de an…. dar Partidul isi vrea partea…. si din fonduri nu se poate…

 • Singurele realizari ale unui primar sunt strazi asfaltate, trotuare, parcuri amenajate chiar si intre/in jurul blocurilor, ordine si liniste in urbe, gunoaie si poluare in/in jurul orasului, iluminat. Restul gen promovari echipe, terenuri de sport, iazul morilor, bancute in soare cu fata spre cimitir pe calea eroilor, logouri, panselute, etc. fie ar trebui sa fie investitii private, fie au o utilitate publică minima în schimbul unor sume maxime! Intradevar intre un primar care nu a facut nimic cu 100 lei, bagandu-i pe toți in buzunarul propriu sau al prietenilor si unul care face cate ceva cheltuind tot cam atât sau mai mult făcând cate ceva, il preferi pe al doilea, dar sa nu uităm ca banii sunt tot aia iar asa zisele realizari pe care le tot insiri sunt mult prea nesemnificative si putin vizibile ori fara a fi utile majorității celor ce plătesc impozite!

 • Raspuns pt Ionel. Domnule Ionel ar trebui sa stiti ca pt a avea acum proiecte cu fonduri europene in derulare acestea trebuiau depuse în urma cu 3-4-5 ani. Cine nu a depus atunci proiecte cu fonduri europene ? Si nu e adevarat ca nu e niciun proiect cu fonduri europene in derulare. Chiar acum se reabiliteaza 12 blocuri din oras cu fonduri europene. Ce nu stiti dvs e ca Primaria Buzau a depus cel putin zece proiecte cu fonduri europene, dar ele sunt în studiu/blocate de birocratia/lipsa de personal de la ADR Brăila.

 • Sa intelegem ca proiectul de reabilitare a blocurilor nu e meritul actualei conduceri proiectul fiind depus anterior, acum 4-5 ani? (Sic!)

 • Raspuns pt dl. Ilie. E bine ca ati pus intrebarea pentru a afla cum stau lucrurile exact. Și în acest caz proiectele trebuiau depuse acum 4-5 ani! Norocul Primariei Buzau e ca pe aceasta axa au ramas niste bani necheltuiti. Adica alte orase din partea asta de SE a Romaniei nu au depus proiecte. Asa, la a doua strigare, a putut Buzaul sa ia banii!

 • D-le Tereaca, iubire mare intre dumneata si d-nul primar. Mie mi se pare ca asta nu este jurnalism. Ori te plateste bine (cel putin asa pare) Tot respectul pentru ce a facut si chiar a facut, dar poporul asta nu mai are nevoie de trompeti care sa aduca ode realizarilor conducatorilor iubiti. Respectati-va meseria si statutul de jurnalist. Lasa cetatenii sa-si exprime nemultumirile fara sa aduci argumente contra. Te-ai obisnuit sa tot aduci in atentie orice pas facut de primar. Exista compartiment specializat si platit in cadrul primariei pt asa ceva.

 • ceream si noi cei din asociatia de proprietary PT 8 reinfiintarea jocului de joaca pentru copiii din asociatie , desfiintat pentru 14 locui de parcare. nu e mare lucru . da, noi am da bani primariei pentru acest loc. la initiativa noastra si cu pile am reamenajat aleile de patrundere la intrarile in scarile noastre acum 3 ani . au rezultat in plus 15 locuri de parcare . se vrea mai mult cica pentru BUZOIENI. am obtinut totusi promisiunea va va reanfiinta acest loc de oaca care acum are iarba crescuta pri crapaturile asfaltului .

 • Pt Ionel Costica@gmail.com. „D-le Tereacă, lasa cetatenii sa-si exprime nemultumirile fara sa aduci argumente contra”. Dar ce rău am făcut dacă mi-am spus și eu părerea (argumentat) ? Știu că sunt mulți „boșcodiști” care vor ca eu să tac ca să-și poată împrăștia minciunile în voie. Ghinion, mai sunt și eu p-aici.

 • DOMNULE TEREACA ,VA ROG SPUNETI ACELE 12 BOCURI CE SE REABILITAEAZA CU BAINI EUROPENI , VA ROG FRUMOS ! SI MAIINE O SA MERG ACOLO SA FAC POZE ,,VA ROG FRUMOS SA ENUMERATI : ADRESA BLOC , STRADA , BL. NR :
  ASTEPT CU NERABDARE PENTRU CA EU STIU CA NU SANT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DAR VA ROG SA MA CONTRAZICETI . SI RUGAMINTEA ESTE SA SPUI ASA: SA FINALIZAT UN PROIECT CU BANI EUROPENI : NE-AM SATURAT DE PROMISIUNI SI MA ALES DE LAUDELE TALE CATRE PRIMAR. A FOST ALES PRIMAR ???? SA FAC TREABA !!!! ASTA E MENIREA LUI ,, NU SA-L LAUZI TOATA ZIUA .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.