Care sunt prioritățile orașului Buzău + Bravo buzoienilor!

În ianuarie Primăria și Consiliul Județean Buzău alcătuiau o listă de zece proiecte importante pentru dezvoltarea orașului Buzău.

Solicitarea a venit din partea Băncii Mondiale, interesată să finanțeze cele mai dorite proiecte de către cetățeni.

Buzoienii au fost rugați să ordoneze cele zece proiecte în ordinea dorită accesând un link pus la dispoziție de Banca Mondială (CLICK AICI).

Cu două săptămâni și jumătate înainte de termenul limită, Banca Mondială a comunicat topul primelor trei proiecte votate de buzoieni:

1. Construcția centurii Buzău Est
2. Transformarea unei părți a aeroportului militar de la Boboc în aeroport civil, cu facilități pentru transportul atât de persoane, cât și cargo
3. Drumul Expres Siret (Ploiești – Buzău)

Bravo buzoienilor

Banca Mondială a comunicat aseară că Buzăul se află pe locul 9 la nivel național (topul orașelor reședință de județ) după numărul de votanți.

Deci, mult înaintea unor orașe cu o populație mai mare.

 1. Cluj 7,6 mii
 2. Brașov 7,1
 3. Sibiu 6,8
 4. București 5,6
 5. Timișoara 4,9
 6. Oradea 4,9
 7. Constanța 4,4
 8. Iași 4,4
 9. Buzău 4,1

Mai mulți votanți înseamnă o șansă mai mare pentru orașul Buzău de a-i fi finanțate proiectele.

Sondajul va fi finalizat pe 22 martie, astfel că buzoienii mai au 17 zile în care pot vota (CLICK AICI).

Împreună am ajuns la un număr de 4.137 de răspunsuri în orașul Buzău, dintre care 1.326 de răspunsuri de pe platforma Buzoienii.roCampania “Alege Prioritățile Orașului Tău”, cea mai mare campanie de consultare publică din țară pe tema dezvoltării urbane, respectiv metropolitane, a atins astăzi 75.000 de răspunsuri primite de la cetățenii din toată țara. Cu sprijinul Buzoienii.ro, Buzău ocupă locul 9 ca număr de răspunsuri primite din partea cetățenilor. Cetățenii din Buzău sunt invitați să se implice în ierarhizarea proiectelor strategice pentru comunitatea noastră până pe 22 martie accesând acest chestionar: https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk. Detalii găsiți pe www.facebook.com/Prioritățile.Orașului.Tău și pe site-ul web al inițiativei: www.prioritatileorasuluitau.ro” – comunicat Banca Mondială

 

loading...

3 comentarii la „Care sunt prioritățile orașului Buzău + Bravo buzoienilor!

 • Unii chiar visează că or să zboare de la Boboc la Milano. Păcat ! Au irosit un vot în detrimentul altor proiecte mult mai necesare.

 • Aeroport la Bobocu…. din pacate oamenii nu sunt realisti, si nu inteleg diferenta dintre necesar si vise….

 • Nu cred ca transportul de persoane este principal aici ,dar ce -l de marfa este sigur prioritar: asadar un segment destinat transportului ar ajuta firmele din Buzau si apropiere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.