Care vor fi urmările

Ce vedeți dvs. în fotografiile atașate e coșul de fum care va deservi cazanul cel mic ce va fi pus în funcțiune zilele următoare la punctul termic din Dorobanți I.

Consecințele vor fi pozitive pentru locatarii care locuiesc în careul de blocuri din jurul centralei termice.

Din primăvară – când se va întrerupe furnizarea căldurii în sistemul centralizat – cazanul cel mare (care produce un zgomot reclamat de locatari) va fi scos din funcțiune. Căldura pentru apa de la robinet va fi produsă doar de cazanul cel mic, care e silențios.

Cazanul mic, de 2,5 Gcal

Conform reprezentanților RAM, inclusiv în timpul iernii, atunci când vor fi perioade mai calde, cazanul cel mare va putea fi temporar oprit.

Apoi, dacă și anul viitor se va continua debranșarea accentuată a populației de la sistemul centralizat, e posibil ca în iarna 2020-2021 necesarul de căldură să poată fi asigurat doar prin folosirea cazanului cel mic. Ceea ce ar însemna că folosirea cazanului mare de 10 Gcal să se reducă doar la această iarnă.

Cazanul mare, de 10 Gcal

O consecință a investiției municipalității în cele două cazane – mic și mare – e că desființarea sistemului centralizat din oraș se va face treptat (fără a afecta un număr mai mare de locuitori) și nu brusc cum s-a produs în alte orașe din țară.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

14 comentarii la „Care vor fi urmările

 • Care e prețul investițiilor făcute?
  Cu cât va fi mai mic prețul gigacaloriei?

 • De ce nimeni nu spune cat a costat cazanul mare???din ce bani???care este firma de unde a fost cumparat???
  Unde va ajunge dupa nefolosirea si mutarea lui???1
  Hotie pe fata

 • Cazanul cel mare n-a costat niciun leu. Era al Primăriei Bz și era folosit de cei de la Ecogen. A costat doar punerea lui în funcțiune la PT 4. Dar buzoienii vor avea căldură, fără a mai sta la cheremul lui Munteniță.

 • Ce răspuns!

 • Dar al doilea Cazan ???? poti da raspuns Domnule Tereaca ,de unde ? de la cine ? si cat a costat ?

 • Al doilea cazan era acolo in centrala, doar ca nu era folosit.

 • Cine ti-a spus domnule tereaca ca al doilea cazan era acolo ? cred ca nu stii ce vorbesti . PT.4 dupa cum ii spune si numele ERA UN PUNCT TERMIC daca stii ce e asta !!! adica o cladire unde erau niste schimbatoare de caldura care cu ajutorul agentului termic dat de defunctul ECOGEN produceau apa si agent termic prin metoda transfer . Nu era niciun cazan asa ca nu mai minti lumea, dar esti iertat caci poate ai fost gresit informat .
  .Asa ca poate dai si raspunsul la intrebarea pusa anterior . (,de unde ? de la cine ? si cat a costat ? )
  O zi buna .

 • Apropo Domnule Tereaca , Stii ca toata lucrarea de acolo de la PT.4 nu are aviz de la Mediu sau poate am fost eu gresit informat . Dar ca sa ma contrazici cu argumente poti face public acest acord dat de Mediu (care nu este ) Asteptama cu interes .
  O zi buna

 • Alooo provincia, ambele cazane sint ale RAM-ului, există aviz de mediu si pe deasupra e mult mai ieftin față de genocidul pregătit de iecogen in iarna asta. Capiscii?

 • Domnule Radu arata mneata acel aviz de la mediu daca-l ai ,cat despre cazane a fost doar unul singur si anume cel de la CET , cat despre al doilea ! nimeni nu stie, Capiscii?

 • Nu era nici un cazan. In zona din interiorul PT4, unde sunt aplasate acum cele doua cazane, in iernile trecute se parcau doua masini: un Duster alb, masina de serviciu a unei persoane din conducerea RAM, si un Audi A4, masina personala a soferului.

 • Cat despre avizul de mediu, situatia ar fi, probabil, una dintre cele trei variante:
  1. Avizul de mediu exista – Daca exista de ce nu este facut public? Ar inchide gura multora!
  2. Avizul de mediu nu a fost solicitat – Daca nu a fost solicitat, nu a fost emis. Corect, nu-i asa?
  3. Avizul de mediu a fost solicitat dar nu a fost emis – Probabil angajatii de la mediu au realizat ca ceva nu este in regula si nu au dat curs solicitarii.

 • Cazanul al doilea e adus de la PT16 unde erau în total 4. Ionele Pădurar iscusit, dacă vrei unul în sufragerie la PT 17 mai sint încă câteva în rezervă caldă. Offf Ticaaa!!!

 • Domnule Radu asta spuneam si eu si Padurar ,ca in Pt 4 nu au fost niciun cazan dar daca spui ca a fost adus din Pt16 este ok ,mai informeaza-l pe Dom. Treaca . Cat despre avizul de mediu sunt sigur ca e varianta 3 a lui Paduraru ,daca gresim ,SA FIE FACUT PUBLIC, sper ca a-ti auzit Domnule Tereaca . O zi buna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.