Carosabil, trotuar, parcare, pistă de biciclete. Nouă zonă comercială în Buzău

O stradă nouă a fost înființată de câteva zile în oraș (vezi foto mai jos).

E vorba de strada din fața blocurilor din cartierul Orizont, paralelă cu Bd. Unirii.

Strada a fost și asfaltată de câteva zile de muncitorii de la Urbis Serv.

Va avea carosabil, trotuar, spațiu verde și parcare în spic. Se adaugă și pistă de biciclete, realizată de Strabag, pe celălat proiect cu fonduri europene.

Noua stradă va fi cu sens unic, cu intrare din „rondul cu călăreț” din cartierul Orizont
Va apărea și o nouă zonă comercială în Buzău, întrucât la parterul blocurilor sunt spații comerciale (de vânzare/închiriere)
La finalul lucrărilor celor de la Strabag, orașul Buzău va avea o intrare frumoasă și dinspre Focșani, care va rivaliza cu Calea Eroilor dinspre Ploiești

Citește și:

loading...

11 comentarii la „Carosabil, trotuar, parcare, pistă de biciclete. Nouă zonă comercială în Buzău

 • Ca Buzăul să aibă o intrare frumoasă şi dinspre Focşani, e nevoie de îndeplinirea a două condiţii majore:

  1) înlocuirea acelei imbecilităţi mizerabile, kitsch nesuferit (că nu pot să-i spun altfel) a ,,călăreţului” pus de Boşcodeală cu ceva cu adevărat FRUMOS, cu ceva tipic noului Buzău al lui Toma, ceva pe lângă care buzoienii să treacă cu drag şi să se delecteze cu privirea. N-ar strica pt. început o petiţie către cetăţeni sau o propunere în CLM de desfiinţare a imensului kitsch boşcodist. Eu sunt convins că majoritatea cetăţenilor, buzoieni sau străini aflaţi în tranzit, se vor declara SCÂRBIŢI şi SĂTUI de panarama aia !!
  De pus se poate pune altceva în loc (se pot găsi atâtea idei, chiar şi un alt model de avion, mai interesant şi mai modern decât celălalt) ori lăsat rondul simplu, gol, acoperit cu flori cel mult.

  2) vopsirea urâtului bloc turn de la intrare, pe stânga (blocul cu J’Pizza) care efectiv a devenit o POLUARE VIZUALĂ, o mare urâţenie a Buzăului, şi e păcat de zona aceea frumoasă cu atâtea centre comerciale în preajmă unde vine atâta lume zi de zi !!
  D-nul Toma a promis la o emsiiune în direct, ţin minte, că cel mai târziu în cursul anului 2021 se va rezolva şi această problemă, locatarii cu preşed. lor de asociaţie fiind deja şi înştiinţaţi la momentul acela de această nevoie de schimbare… Iată că aproape a trecut şi 2021 şi tot nu s-a rezolvat nimic !! Cât să mai suportăm mizeria aia acolo ??

 • Domnule sau doamna Permalink, daca a-ti avea minime cunostinte despre arta a-ti fi mai rezervat(a) cu aceste comentarii ce fac referire la statuia de la intrarea in oras.

 • Ooooohohohoho! Mister Angelesco, bien-sur que vous avez de beaucoup de minim de … como se duce … despre furculision șî altili. Băi băiatule, unde rahat e artă în mizeria aia metalică?! Poate în costurile materiei prime că la cât inox a băgat „le maitre”, ăhăhăhă! cred că și comisioanele sunt pe măsură. Sau poate, Doamne ferește! ați semnat ceva pe termene prestabilite de expunere, și-atunci vă cocoșează penalitățile!!!!!! Ohohoho, ăsta DA, ar fi prilej de scandal, nu glumă

 • Domnule Angelescu,nu trebuie bagata in seama o LOAZA ale carui gusturi estetice se rezuma probabil la „secera si ciocanul” comunist sau la o „cioara si o vioara” ca „simbol arta” reprezentative pentru Buzau.Sau,poate ca acest „critic de arta si iubitor de frumos”,poate vrea montate in locul „kitschului nesuferit”,un „pestisor de sticla sau un mozaic cu Rapirea din serai”.Sau de ce nu,un WC public pentru bengosii din satra numita „cartierul Orizont”.Loaza asta,probabil ca si- o fi educat gusturile estetice cu lautarii din Simileasca si „artistii” care „picteaza|gardurile si peretii blocurilor cu mesaje ca ….. FUCK YOU „. Nu trebuie sa mire daca bengosii cartierului or sa ceara in viitor si metrou,si aeroport si eventual un canal navigabil.Iar blocurile alea de rahat sa fie poleite cu aur.E mare…….gradina lui Dumnezeu!

 • Dați jos mizeria de la întrarea în oraș! Aia nu e artă, e visul unui bețiv orb! E oribilă, probabil va trebui să plătim noi centrul de colectare să o primească la topit. Să o ia Boșco la el acasă, să o punem pe câmp sperietoare de ciori, să o aruncăm în albia râului din apropiere, să agățăm cârpe de ea până nu se mai vede! Să o dăm de pomană prin Congo, să o facem țintă pentru vreun batalion de tancuri!

 • Și dacă tot am vorbit despre aberația aia din inox de la intrarea dinspre Mărăcineni, mi-am adus aminte de altceva. Crângul a primit, cred că anul acesta, o colecție de țepușe pe cât de inestetice, pe atât de periculoase. La fiecare copac plantat pentru soldații buzoieni morți în războaie stau două bare metalice. Una cu o placă cu numele eroului, alta, mult mai înaltă, cu rol de susținere. Arată horor, Vlad Țepeș ar fi încântat! Plus că au trântit și niște placi imense de marmură cu lista eroilor, cu un scris minuscul, de o urâțenie care desființează cu totul intenția lăudabilă de a cinsti sufletele alea moarte pentru țară. Băi, nu suntem în stare de nimic, ne lipsește frumusețea interioară, eleganța simplității, și tot ce facem parcă e în continuare la indicațiile prețioase ale lui Ceaușescu. Am plecat din Crâng cu așa niște țepușe în inimă…

 • Da rai mai suntem. Cred ca sunteți de la usr sau PNL stația care tot comentați împotriva municipalitatii

 • Stiam ca statuia ecvestra este donata si cinsteste memoria unei persoane. Ma rog, nu stiu cat de relevanta pentru oras este, asa cum nici IAR-ul (la Boboc nu e scoala de aviatie pentru ofiteri, aia e la Brasov) ori zidul cu paralela sau locomotiva nu prezinta mari borne istorice, sociale, culturale buzoiene sau de care mai vrem noi. Vad ca pe mai nimeni nu deranjeaza voma de logo (cine o fi daltonistul din primarie de aduleaza in halul asta combinatia de portocaliu si albastru, nu stiu) si ineptia de slogan, care inseamna oras tradator, care se preda inamicului. Ca ce crede Toma si ce spera, in mintea si lumea dansului, e alta poveste.
  Cat despre intrare ~frumoasa~, cu trei blocuri verzi, unde deja buzoianul neaos si-a atarnat budigaii la uscat pe balcon, si un cartier de case in care nici belarusian emigrant sa fiu si n-as sta (strambe, curti mici, nici macar cu calcan, materiale de cea mai proasta calitate + motivatia celor care s-au mutat acolo, adica ~smecherii~ vai de mama lor, in frunte cu Gagu care plangea prin birouri, cand spagile nu si-au produs efectul) nu faci din Buzau oras. Buzaul e cel mult o comuna. Urbanistic, social, cultural, sportiv, uman, educational si lista abia e la inceput.
  Ca exemplu de performanta caizen (mai putin falimentul firmelor lui Toma, care au functionat pe baza aceluiasi sistem nord-american, doar ca saracului i-au expirat literele cunsocute si n-a mai apucat sa afle pana la capat ca si la noi, inca din vremea tineretilor dansului, se numeste diviziunea muncii) este asfaltarea terenului de sport la nu stiu ce scoala – scrie pe aici pe undeva. In aceeasi logica speram la plantarea de gazon pe platoul din fata Palatului!!!

 • SUPER TARE! CHIAR CAND IESI DIN MAGAZINE TE POATE LUA PE CAPOTA VREUN MESERIAS. DE CE NU S-A DELIMITAT CU BORDURI SI SPRE MAGAZINE? DACA DA VREUNUL PESTE UN PIETON, CINE-I DE VINA? PIETONUL, CA MERGEA PE STRADA? PE UNDE POT CIRCULA ACESTIA DACA NU EXISTA TROTUAR INTRE STRADA SI MAGAZINE?

 • Fata de rabla aia de avion de la Mall, acel calaret de la Orizon e lux.
  Cat despre tepusele din Crang mentionate de cineva mai sus, are mare dreptate. In Crang au aruncat o gramada de bani pe niste copaci ce in realitate au devenit tepuse de lemn, ca din toti cei plantati nici macar 10% nu s-au prins, toti puietii sunt morti, mai morti decat mortii din panourile de la baza lor. Mare tun au dat cei ce au vandut primariei acele rebuturi de tepuse la pret de arbori sanatosi.

 • Cei care comentați de cartierul Orizont:strugurii sunt acri,nu?SARACIILOR!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.