Cartier de blocuri lângă Kaufland. Stațiunea legumicolă se opune proiectului imobiliar al Arhiepiscopiei. Iată ce decizie s-a luat azi

Un nou cartier de blocuri se va înălța în următorii doi-trei ani pe strada Frăsinet pe terenul dintre Kaufland și Biserica Sf. Ștefan.

Arhiepiscopia vrea să fructifice cât mai bine din punct de vedere economic o parcelă de 7,2 hectare deținută pe acest amplasament.

Singurul hop pe care Arhiepiscopia îl are de trecut este înfrângerea împotrivirii vecinilor de la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă.

Specialiștii de aici se opun apariției blocurilor fix lângă terenurile folosite pentru cercetare.

Citește și articolul: „Benoit a omorât-o pe femeie ? Vai, ce păcat! E cel mai de ispravă băiat pe care l-am cunoscut”. Iată ce afaceri are francezul la Buzău! Click Aici

„În calitate de vecini unici reclamăm faptul că prin demararea investiţiei se aduce un prejudiciu activităţii de cercetare, prin împiedicarea a 8 proiecte aflate în derulare. Aceste proiecte ar permite lansarea pe piaţa românească a noi soiuri hibride de legume şi plante aromatice nemodificate genetic. Prezenţa unui şantier de o asemenea amploare şi durată, precum şi a unor construcţii de dimensiuni mari în imediata vecinătate a activităţii de cercetare vor afecta securitatea experienţelor aflate în derulare” – Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă Buzău

În ciuda acestei împotriviri, Arhiepiscopia merge – pas cu pas – mai departe cu proiectul. Urmează, imediat, emiterea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) până la obținerea din partea Primăriei Buzău a actului final – Autorizația de Construcție.

Astăzi, Consilierii Locali au fost chemați, conform procedurii, să avizeze oportunitatea investiției. Proiectul de hotărâre a CLM a trecut (grație voturilor PSD și ALDE) în ciuda împotrivirii opoziției (PNL și PMP).

„Domnule primar știu că am hotărât să susținem activitatea Stațiunii de Cercetare. Acum, ce facem, îi dăm în cap ? Eu propun să nu luăm azi o decizie, să mai cumpănim puțin. Propun amânarea cu o lună a proiectului”, a spus C-tin Ionescu, susținut de Silviu Roșioru.


„Domnule Ionescu, îmi pare rău, știți bine că eu sunt un susținător al stațiunii. Din păcate, în această speță nu avem ce face. Arhiepiscopia are titlu de proprietate pe teren. Răul nu s-a făcut acum, ci atunci când au fost luate terenurile stațiunii și așa au apărut Carrefour, Kaufland, cartierul Orizont și altele. Eu am încercat să fiu mediator între stațiune și arhiepiscopie, dar nu am reușit. Am propus chiar un schimb de terenuri între stațiune și Primărie, eram dispuși să le dăm teren bun pentru cercetare în Simileasca, la pepiniera Urbis”, a precizat, azi, Toma.

Proiectul de hotărâre a trecut, iar Arhiepiscopia continuă astfel strângerea documentelor necesare obținerii autorizației de construcție.

Citește și articolul: Șofer din Buzău: „Am dat în judecată poliția, iar judecător a fost soția domnului Pantazi, șeful Poliției. Nu mi se pare corect”. Iată ce spune șeful Tribunalui

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „Cartier de blocuri lângă Kaufland. Stațiunea legumicolă se opune proiectului imobiliar al Arhiepiscopiei. Iată ce decizie s-a luat azi

 • Nici nu stiam ca terenul ala apartine Arhiepiscopiei.
  Cum a ajuns in posesia lor si de ce?
  Din cate stiam tot ce era acolo apartinea Statiunii de cercetare, inclusiv terenurile pe care sunt amplasate centrele comerciale, si care au fost luate cu japca de primarie si instrainate.
  Ca prosti or fi aia de la Statiune sa dea terenul central pe care il mai au si valoreaza milioane de euro pe un teren in Simileasca care valoreaza cat o garsoniera. Si pentru ce? Sa il preia primaria si sa il instraineze catre baietii hoti?

  Au praduit ai nostri politicienti Statiunea de Cercetare cum au praduit in Bucuresti Voiculescu hectarele din Herastrau-Baneasa ale Institutului de Cercetare si Popoviciu hectarele din Baneasa Agronomie.

 • Pingback:

 • Urata treaba. Nedreapta decizie.

 • sa se construiasca case, e nevoie de ele

 • Nu se mai satură ăștia de bani! Iar prostimea se duce duminică de duminică și le pupă mâinile!

 • Pingback:

 • De case e nevoie, de afaceri doar pentru unii nu? Sa nu uitam blocul ridicat pe Unirii Sud de Colescu si apoi abandonat. Mai sunt exemple. Ce viziune sa ai sa construiesti in prundul garlii, intr-o zona si asa sufocata de trafic, blocata deseori practic, si in detrimentul evident si afectarea imediata a unei activitati de cercetare? Si pentru cine ridica Arhiepiscopia aceste blocuri? Cine sunt beneficiarii? Cine va avea bani de cumparat?!….. Nu exista ca tu, primar, si tu, consiliu local, nu ai ce face impotriva unui proprietar de teren care doreste sa ridice ceva? Toata lumea primeste aviz favorabil? E obligatoriu? Inseamna ca e de fapt un aviz consultativ. Dar lacrimarea si induiosarea ce a cuprins pe conducatorul urbei in anumite momente, sa fie intamplatoare?!

 • Pingback:

 • treaba e veche, Gagu de la Concas negociaza de mult pe acel teren, mafia e mare, nu va mai bateti capul, totul a fost aranjat, inclusiv de Toma, nu mai puneti botul la faza cu mandria nationala sau cu iubirea de tara, cei ce aveti aveti posibilitati plecati din aceasta tara cat mai repede !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.