Cartierul Dorobanți. S-a mai făcut un pas

La această oră, muncitorii de la RAM Buzău, ajutați de cei de la Concas, montează coșul de fum la PT 4 din Dorobanți I.

Se realizează astfel încă o etapă a montajului cazanului de 10 Gcal/h în punctul termic.

Mai rămân alte trei operațiuni importante. Echiparea cazanului, instalația de gaze și prelungirea conductei de 400 mm de la cazan până la magistrală.

S-a tras țeavă pe jumătate din traseul dintre cazan și conducta magistrală.

Cei de la RAM trag tare pentru a termina încă de pe 17 august, atunci când Ecogen a anunțat că va opri și furnizarea de apă caldă menajeră, după ce în aprilie a sistat-o pe cea folosită la încălzirea caloriferelor.

Noul cazan din Dorobanți ar urma să asigure apă caldă (robinet + calorifere) pentru jumătate din Buzău, excluzând aici cartierul Micro XIV care are centrală proprie. RAM Buzău – care va deveni și producător de energie termică – mai instalează în aceste zile alte patru cazane mai mici.

Câte două la o centrală termică din Micro III și alte două la centrala de pe str. Caraiman.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Cartierul Dorobanți. S-a mai făcut un pas

 • Si totusi bă Tereacă daca nenea Toma trage asa de tare,de ce a insistat ca oamenii sa se debranseze???asteptam raspuns
  Lasa comentariul!

 • Și totuși, din punct de vedere al mediului, această centrală nu este cumva mai poluantă decât, poate chiar toate centralele termice de apartament din Dorobanți? Sau asta nu se pune?
  Tot o dau unii cu noxele eliminate în atmosferă, în special în geamurile vecinilor nedebranșați, de către centralele din apartamentele celor care au avut curaj și judecată și s-au debranșat din timp… dar acum ce se va întâmpla cu această centrală? Să fie ea atât de „eco” și de „prietenoasă cu mediul”, astfel încât să nu se pună problema poluării în cazul acesteia? Sau sacrificăm mediul în favoarea încălzirii?
  E o vorbă: „Boală lungă, moarte sigură!” Așa și cu sistemul nostru centralizat, care e „pe perfuzii” de ceva timp. De ce nu s-a aplicat aceeași metodă ca și în alte orașe? O tot lălăim așa, dar până când? Și totul pe banii contribuabililor și în detrimentul majorității acestora. Vine, probabil, un an electoral, nu? E vremea pomenilor de acest gen.

 • Pt. dl Incognito. Aveti dreptate. Cand e vorba de noxele emise de centralele termice ale RAM, cei nedebransati nu mai zic nimic, se fac că plouă. Referitor la „lălăiala” cu RAM-ul, va mai dura 2-3-4 ani. Diferența față de epoca Boscodeală e însă că subvenția se mai achită puțin spre deloc de către Primăria Buzău. În ultimii trei ani, banii au venit îndeosebi de la guvern. Iar din 2021 nu mai e voie să se dea subventie deloc – cerință UE.

 • Tereaca,ca tot veni vorba de subventii…
  Unde putem vedea starea TRANSBUS???
  Cheltuieli incasari = – PROFIT???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.