„Casa Albă” acționează contra intereselor buzoienilor!

Gafă după gafă a Prefecturii Buzău, institiție care în loc să ajute pune piedici intereselor orașului Buzău și buzoienilor.

Primar Toma: „E incredibil ce se întâmplă. Prefectura Buzău condusă de Adrian Mocanu și PMP face rău orașului Buzău. Deși municipiul Buzău dispune de o stație nouă și ultramodernă de a produce asfalt, firmele care asfaltează la Buzău sunt nevoite să aducă asfalt de la Ploiești și de la Brăila! Prefectura Buzău a blocat înființarea firmei Primăriei Buzău care ar fi putut vinde asfalt către terți. Cererea de asfalt e mare iar orașul Buzău ar fi câștigat niște bani frumoși în acest an de criză”.

Orașul Buzău are stație de asfalt de 1 milion €

Primar Toma: „Prefectura Buzău a dat în judecată pentru niște prostii Primăria Buzău cu scopul de a opri înființarea firmei care ar fi putut aduce bani la bugetul orașului. Incredibil, după ce a pierdut la Tribunalul Buzău, Prefectura Buzău, ca să ne facă rău în continuare, a făcut și apel la Curtea de Apel Ploiești”.

Aceasta e a treia decizie proastă a Prefecturii Buzău (cel puțin), după carantinarea inutilă a cartierului Poștă și acuzele dovedite eronate (în urma analizelor de laborator) că stația Companiei de Apă de la Beceni deversează apă neconformă în Slănic.

Funcționarii Prefecturii Buzău trebuie să fie dați afară după ce se va pierde și la Curtea de Apel Ploiești. Mai mult, aceștia merită să fie puși să plătească din buzunar prejudiciul financiar adus orașului Buzău

Drept la replică

Prefectura Buzău: „Legat de afirmațiile recente ale unui primar buzoian cu privire la societatea Trans Urbi Mixturi, Instituția Prefectului nu face altceva decât să respecte legile în vigoare și să vegheze la legalitatea documentelor emise de către consiliile locale. Forma inițială a hotărârii Consiliului Local Municipal era flagrant ilegală, dovadă faptul că a și fost modificată ulterior de către inițiator. Juriștii Instituției Prefectului au găsit probleme de legalitate și în forma modificată, așa că reprezentantul Guvernului în teritoriu și-a făcut datoria și a continuat demersurile privind anularea în instanță a acestei hotărâri”.

Citește și:

loading...

9 comentarii la „„Casa Albă” acționează contra intereselor buzoienilor!

 • Adica primaria sa faca asfaltul, iar firmele sa il puna si sa ia banul. Scuze, dar imi pare schema de ciordeala asta. Sa faca firmele asfaltul aici daca nu vor sa il aduca. Au mai fost scheme de-astea prin alte orase, primariile faceau instalatii, utilitati, iar la urma venea o firma si apasa butonul si lua banii.
  Daca tot faceti afaceri cu statul, chiar daca incasati mai mult ca pe piata libera si aveti clientela captiva, macar bunul simt sa sa aveti macar sa veniti cu lopata voastra de acasa.
  Numai mediu privat nu e corceala asta la noi…o parte afaceri la stat, alta parte la negru. Mai raman cateva fabrici si lanturi internationale ce mai dau cate o firmitura.
  Zilele trecute la scoala la fii-miu se dadeau ajutoare pentru rechizite. Care s-au ingramadit? Cei cativa patroni, cu cate 2-3 masini, conturi prin toate bancile, dar ei cica au venit 300 lei pe membru de familie. Aia adevarat amarati, muncitori pe salariu foarte mic, nu se incadrau, ca patronache are venituri declarate 2 lei si e tare necajit. Halal de tara. Lasati afacerile cu statul in care statul va face treaba sau v-o plateste triplu, lasati afacerile la negru! Faceti-va asfaltul cu mana voastra, cu alte cuvinte!

  Răspunde
 • Dacă tot are primăria o astfel de stație de asfalt, de ce străzile și trotuarele din oraș arată jalnic?
  Ar fi trebuit să arate impecabil, nu domnule Toma?

  Răspunde
 • Interesul tuturor ar fi respectarea legii. PSD -ul a fost invățat să încalce legea și vedem că acum in campanie pentru ziariștii susținători ai partidului nu contează ce spune legea ci ceea ce li se cere să susțină mai în fața votanților manipulabili. Nu contează ce credem noi că e corect ci contează ce spune legea că este legal. Dacă nu așteptați decizia justiției v-aș ruga domnule reporter astfel de articole să le publicați sub semnul propagandei electorale. Apropo de Beceni nu a contat ce a spus Compania de apă căci cetățenii de acolo (care știau câtă apă reziduală s-a deversat în Slănic și câte gunoaie s-au ars în prund la Valea Părului )au dat prin vot dreptate prefecturii .

  Răspunde
 • Ai luat exemplu de la Firea cu infiintarea acestor firme, ce s-a dovedit la Bucuresti? Ca sunt complet ilegale, menite sa capuseze banul public si sa mai angajati niste rubedenii platite din bani publici. Bravo Prefectului ca a avut curaj, mai exista si oameni care nu sunt corupti

  Răspunde
 • Buna Intrebare a pus Radu ! Dar eu intreb altceva : cand Dumnezeu face orasul asta ceva cu Bani Europeni ???????????????? Domnule Tereaca sa nu-mi raspunzi cu cele cateva blocuri caci aia e o treaba privata , eu vorbesc de administratia Buzaului

  Răspunde
 • Intradevăr, mai sunt și niște străzi, dar, cam TOATE TROTUARELE din municipiul nostru au nevoie URGENTA de a fi asfaltate … Pân la urmă, noi OAMENII suntem cei care mergem pe ele și nu vehiculele !

  Răspunde
 • Toma și Neagu nu e buni de nimic, să vină Boșcodeală și Mocanu înapoi. La Prefectură dacă nu e Beganu, e bun și frânarul lui Adriean Zmeianu. Aceia, da oameni corecți și eficienți numai și numai pentru oraș și pentru județ.

  Răspunde
 • @L S, dacă în anul 2020 încă mai sunt drumuri județene buzoiene pietruite (neasfaltate) înseamnă că Neagu nu este bun. Nu mai vorbesc despre alimentarea cu apă, despre canalizare, despre alimentarea cu gaze naturale.
  PSD conduce județul Buzău de peste 26 de ani.
  Încercați să ajungeți la focurile vii dacă știți și dacă puteți. Ăsta este doar un exemplu de „bună” administrare.

  Răspunde
 • Normal ca Prefectura face f bine ca blocheaza infiintarea firmei Primariei cu statia de asfalt ultramoderna.
  Prea a inceput Toma asta sa asfalteze toate strazile din Buzau, fapt care dovedeste din plin ca nu face nimic ptr buzoieni! Este mai avantajos sa cumparam asfaltul de la Ploiesti, de la Tobruk, sau din Australia, decat sa-l faca firma Primariei la Buzau. Al dreacu Toma, mai vrea sa mai creeze si cateva locuri de munca la statia Primariei!
  Si stati putin dragi tovarasi si pretini, caci acesta-i doar inceputul loviturilor la gioale date primarului pesedist! Stati sa vedeti ce lovituri va primi Toma dupa ce vom avea si Parlamentul Meu calare pe situatie dupa urmatoarele alegeri.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.