„Casa Albă” s-a făcut neagră! Beganu 9 ani! Buleandră 5 ani! Iată de ce se fac vinovați


„Casa Albă”, cum i se mai spune Prefecturii Buzău, s-a făcut de azi neagră.

După Cristi Bâgiu, alți doi foști prefecți au fost condamnați la închisoare cu executare.

Paul Beganu a luat 9 ani și 8 luni, iar Maria Buleandră 5 ani și 6 șase luni.

De astă dată e vorba deocamdată doar de sentințe pe fond, deci nedefinite, dar și așa instituția mandatată cu respectarea legii în Buzău s-a făcut de băcănie.

Beganu și Buleandră au fost acuzați de procurorii DNA Ploiești că în loc să țină cu statul și să apere de drujbe pădurea de la Gura Teghii, au complotat cu infractorii vopsiți în moștenitori legali astfel încât să pună mâna pe cele 5 mii de hectare.

Surprinde cuantumul mare al pedepselor într-o perioadă în care DNA a lăsat-o mai moale cu anti-corupția (după asaltul Antena 3, RTV etc.), iar pedepsele judecătorilor seamănă mai degrabă cu niște mângâieri pe creștet.

În total s-au dictat condamnări pentru 12 persoane, considerate ca fiind parte a caracatiței coordonate de Gheorghe Ceteraș (vezi foto). Ceteraș a declarat la Antena 3 că e nevinovat și că e victimă a binomului DNA – SRI.

În afară de închisoare, judecătorul Curții de Apel Ploiești a dispus ca lui Beganu să-i fie confiscat 1 milion de euro!

Rămâne însă de văzut ce se va întâmpla la apel, întrucât în justiția din România s-a mai întâmplat ca inculpați cu 5 ani pe fond (și chiar mai mult) să fie declarați nevinovați la apel.

Pe de altă parte, Maria Buleandră ar putea beneficia în curând de dezincriminarea abuzului în serviciu, ea fiind acuzată precum Liviu Dragnea de instigare la abuz în serviciu.


Aplică inculpatului BEGANU PAUL, în baza art.38 C.pen. rap. la art 39 alin.1 lit.b) C.pen şi art.45 alin 2, 3 lit.a) şi 5 C. pen.  pedeapsa cea mai grea de 5 ani si 6 luni închisoare la care se adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse, rezultând o pedeapsă de 9 ani şi 8 luni închisoare şi interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a), b) şi g) C pen. pe o durată de 3 ani.

Condamnă pe inculpata BULEANDRĂ MARIA, în baza art.396 alin.2 C.pr.pen. c, la o pedeapsă de 5 ani şi 6 luni închisoare şi interzicerea exercitării drepturilor prev. de art .66 alin.1 lit. a), b) şi g) C.pen. rap la art. 67 alin. 1 şi 2 C. pen. pe o durată de 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz in serviciu prev. de art. 47 C. pen. rap laîrt. 132 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 297 alin.1 C.pen. combinat cu art.309 C.pen. şi cu aplicarea art.35 alin.1 C.pen şi art.5 C.pen., faptă de la începutul anului 2011.

loading...

6 comentarii la „„Casa Albă” s-a făcut neagră! Beganu 9 ani! Buleandră 5 ani! Iată de ce se fac vinovați

  • Nu merita nici atât pe cat rau au facut

  • Si cand te gandesti mai Auras ca astia ne-au condus destinele. Se infasurau in tricolor si cu mâna la inima cantau imnul național. Halal popor, pacat de generațiile tinere de copii inteligenti care sunt nevoiti, fara voia lor, sa fie condusi de astfel de specimene.

  • ,,Cea mai bună juristă de la Primăria Buzau,, face pușcărie?

  • Acuma ,ce să spun ,indiferent de sentința finală și irevocabilă ,pe care o așteaptă cei doi inculpați ,răul oricum e făcut .Figurează la demnitari penali ,cu condamnări în justiție ,nu mai sunt ei curați ca lacrima .Și pe dl Boșcodeală l-aș sfătui eu să o lase mai moale cu Primăria ,pentru că de data asta n-o să-i mai țină .Plus că el mai e implicat și în acte de pornografie ,pe care le-a văzut o țară întreagă .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.