Cât costă în vacanță, dar și de la 10 septembrie când se reia din nou școala. Bilet + abonament


Mai mulți cititori au solicitat informații asupra costurilor transportului elevilor din municipiul Buzău cu autobuzele Trans-Bus.

În vacanță, elevii nu beneficiază de gratuitate. Costul unui bilet este de 2 lei, iar al unui abonament pe o singură linie de 40 de lei.

Un abonament lunar pentru toate liniile este de 80 de lei.

De la 10 septembrie, când se reia școala, revin și facilitățile acordate elevilor din municipiu la abonamente.

Astfel, pentru un singur traseu abonamentul este gratuit (costul real de 40 de lei/lună este plătit de Primăria Buzău către Trans-Bus).

Elevii care vor opta pentru un abonament pe toate liniile vor achita 26 lei/lună (diferența de 54 de lei este plătită de Primăria Buzău către Trans-Bus).

Nu se știe încă dacă aceste abonamente vor fi eliberate prin intermediul școlii sau dacă elevii, eventual însoțiți de părinți, vor trebui să meargă la tonetele Trans-Bus.

De notat că aceste abonamente pentru elevi gratuite/subvenționate sunt valabile doar pentru elevii cu domiciliul în mun. Buzău.

FĂRĂ FACILITĂȚI PENTRU CEI DE LA ȚARĂ

Deși a existat intenția municipalității de a se acorda facilități similare și pentru elevii din mediul rural, s-a renunțat la propunere după ce Curtea de Conturi a avertizat că este ilegal ca Primăria Buzău să achite subvenții cetățenilor, fie ei minori, din alte localități.


Citește și: Iată ultimele noutăți! Sfârșitul maxi-taxi la Buzău e aproape. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Cât costă în vacanță, dar și de la 10 septembrie când se reia din nou școala. Bilet + abonament

 • Consider o mare nesimtire si o mafie pe fata!te chinui nenea Tompa de Buzau sa aduci fiarele vechi in Buzau,sa poluezi la maxim orasul,nefiind in stare sa creezi locuri de parcare si alternative pt a se evita aglomeratiile,fortezi primirea licentelor pt a opera pe trasee rurale,dar nu acorzi gratuitate in mediul rural!nici pt cei din oras pe perioada vacantelir!sa iti fie rusine.
  Vrei doar sa bagi la buzunare bani!
  Unde sunt parintii copiilor in cauza???
  Ma sustine cineva?

 • Seby observ ca esti un mare “fan” al D-lui Toma… Legat de subiectul de aici, nu vad de ce elevii sa primeasca gratuit pe perioada vacantei transportul in comun. Primaria ofera aceasta facilitate pentru ca elevii sa mearga la scoala, pentru a face un beneficiu parintilor lunar…
  Elevii din mediu rural, pot fi ajutati la randul lor de primaria din comuna respectiva!!! De ce nu cer asta primarilor din localitati??? Plus ca,elevii din clasele 0-8,mai nou sunt trimisi la scoli in oras… Au scoala in comuna,doresc sa invete,o pot face oriunde!!!’
  Si daca s-ar presupune ca s-ar acorda gratuitate elevilor din zonele rurale unde ajunge Trans-bus, pe ceilalti elevi,unde nu au aces la acest mijloc de transport in comun, cu ce ii poti ajuta? De ce sa se faca diferente intre copii?
  Eu nu sustin pe Toma,si nici pe altcineva, dar vad fapte in Buzau.
  Un mare ateu din a 7-a generatie de atei, a spus ca el intelege cele 10 perunci. A fost intrebat:cum? crezi in Dumnezeu? el a raspuns: NU,nu cred,dar este destul de simplu sa vad intelepciunea cartii…

 • Legat de copii, rezultatele de la evaluarea națională recentă au avut unele concluzii surprinzătoare și … pozitive ! S-a demonstrat că poți ajunge în top nu numai dacă ești elev la o școală de fițe , nu numai dacă ești coborât în fața clasei dintr-o limuzină – dacă un copil vrea să învețe și să-și depășească propria-i condiție sau cea familială o poate face ( cu cît mai greu, cu atât satisfacțiile … ) și într-o școală unde și profesorii se pot autodepăși … Cred că noi, părinții, mai avem câte ceva de învățat – mai ales că viitorii cetățeni vor prelua gena și zestrea noastră cultural-socială – și va veni ziua cînd urmașii noștri ne vor acuza de … malpraxis părintesc ! Pledoaria mea dură dar sinceră este un răspuns … ocolitor ( și ) la subiectul cu transportul în vacanța ce tocmai a început…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.