Cât costă intrarea la principalele obiective turistice din Roma în 2023?

Roma este un adevărat muzeu în aer liber, în care numeroase obiective turistice pot fi vizitate fără a plăti taxă de intrare. Printre cele mai populare atracții ce pot fi văzute gratuit sunt Fontana di Trevi, Panteonul și Basilica Sfântului Petru.

Totuși, există și atracții turistice pentru care trebuie achitat prețul unui bilet. Și acestea merită din plin vizitate, având în vedere că multe dintre ele au o istorie de aproximativ 2 mii de ani.

Prețul de intrare la Colosseum în 2023

Prețul de acces la Colosseum în 2023 pleacă de la 22 de euro pentru adulți. Cei cu vârste între 0 și 17 ani achită 2 euro, iar studenții din UE cu vârste între 18 și 25 de ani plătesc 6 euro pentru intrare. Adulții care doresc să viziteze și Arena achită 29 de euro. Prețul pentru tur video este 28 euro, iar pentru acces în Colosseum și închisoarea Marmertine este 29 euro. De la 1 martie, programul este zilnic de la 9 dimineața până la 17:30. Începând cu 27 martie, Colosseumul poate fi vizitat până la 19:15.

Colosseum este cel mai vizitat obiectiv turistic din Roma. Construcția sa a început în anul 72 după Hristos, având o durată de opt ani. Aici erau organizate concursuri de gladiatori, spectacole publice și întruniri. În prezent, 7 milioane de oameni vin anual la Colosseum. Fiind un obiectiv turistic atât de cunoscut, el a apărut și în peste 50 de filme, printre cele mai cunoscute fiind Spectre (2015), Jumper (2008) și The Fall (2006).

Mai mult, Colosseum nu a fost ignorat nici de dezvoltatorii de jocuri de casino. Astfel, un titlu popular, disponibil și în România la NetBet este jocul Around the World. Creat de compania Endorphina, jocul are ca simbol Colosseumul din Roma, alături de alte construcții impresionante ca Marele Zid Chinezesc și Taj Mahal.

Prețul biletelor la muzeele de la Vatican

La Vatican pot fi vizitate o serie de muzee impresionante. Prețul de intrare este de 17 euro pentru adulți, în timp ce cel pentru tineri cu vârstă între 6 și 18 ani este de 8 euro. Cei care nu doresc să stea la coadă trebuie să achite încă 5 euro pentru Skip the line. Studenții plătesc 8 euro (5 euro în plus pentru skip the line). În ultima duminică a lunii, muzeele de la Vatican pot fi vizitate gratuit, între 9 dimineața și 14:00. De asemenea, copiii sub 6 ani beneficiază de acces gratuit oricând.

Pe de altă parte, accesul în basilica Sfântului Petru din Vatican este gratuit tot timpul. E important de știut că de cele mai multe ori se formează cozi uriașe, astfel că poate dura chiar și 2-3 ore până când poți vizita biserica.

Prețul biletelor la castelul Sant’Angelo

Un adult trebuie să plătească 17.50 euro pentru a vizita castelul Sant’Angelo. Cei sub 17 ani trebuie să achite 3.50 euro. Castelul Sant’Angelo a fost construit în secolul al II-lea ca un mausoleu, din dorința împăratului Hadrian. În anul 590, Papa Grigorie I l-a văzut pe arhanghelul Mihail ridicându-și sabia deasupra mausoleului în timpul unei ciume pentru a semnala sfârșitul epidemiei care a fost un mare eveniment al acelei perioade.

Apoi, Papa Pius al II-lea a construit o capelă la locul în care se spune că ar fi apărut arhanghelul. De asemenea, aici poate fi văzută și o remarcabilă statuie de bronz a arhanghelului Mihail, ce a fost realizată în 1753 de Peter Anton von Verschaffelt. Castelul mai este cunoscut și din filmul Angels & Demons, unde era prezentat ca ascunzătoarea Illuminati.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.