Cât costă și cine face lucrarea
Veste bună pentru șoferii din Buzău.
De luni începe modernizarea unei noi artere importante din orașul Buzău, strada Independenței.
În urma licitației de pe SEAP dintre Strabag și Troia, Primăria Buzău a atribuit lucrarea de 0,82 mil. € firmei Troia (4,15 mil. lei):
Primăria Buzău mai are pe SEAP două licitații pentru două contracte de modernizare străzi. Unul cu o valoare uriașă la nivelul Buzăului, 13,5 mil. €. Detalii în știrea de mai jos:
Citește și:
loading...
… știi ce fac rădăcinile teilor?…
… originalul e la kim:
căi dedicate sunt instalate în capitală pentru a proteja pietonii….
https://www.theguardian.com/world/2015/jul/14/north-korea-bike-lane-pyongyang
O singura intrebare, doar nu stiu unde sa o adresez. De strada Heliade Radulescu ce se mai aude? Se lucra pe un tronson scurt, de circa 200-300m, insa lucrarile parca s-au blocat, de doua luni nu e gata acel tronson.
Oraseanule, esti prea nerabdator, 2-300m de strada nu se reabiliteaza asa repede, e nevoie de minim 1 an! Doar lucreaza urbisul, ce naiba!
Daca e facut cu Urbis dureaza si mai mult decat daca e facut cu alta firma.
Urbis pe unde au inceput ceva au avut obiceiul sa sparga si apoi abandoneaza santierul macar 1-2 luni pana sa inceapa iar sa mai mimeze ceva pe santier cateva zile, apoi iar abandoneaza… si tot asa. Si asa ajung lucrari simple ce n-ar trebui sa dureze mai mult de 3 zile sa dureze jumatate de an.
Nu ca firmele astea de casa precum Troia s-ar misca mai repede cu mult, vezi ritmul de la Republicii si apoi de la 1Decembrie. Au stat luni intregi in ritmul Manole la giratoriul de la podul spre Dragaica.
…s-a ‘scos’ gagu de niște kikirii de la stat iar!…
Cui aparține această firmă Troia? de este atât de îndrăgită de primar? În umilul nostru Buzău, există doar o mână de oameni care pot lucra cu statul, restul au doar obligația de a contribui la Bug de stat. Punga mare o face mâna de oameni favoriții.
Doamna Rodica, in cazul de fata, nu se poate discuta de dragoste. Inainte sa scrieti, poate ar fi trebuit sa va documentati un pic. Dar aceasta obisnuinta, se pare ca este adanc inradacinata in creierul romanilor. De ce? Posibil pentru ca au fost furati decenii intregi, timp in care au tot dat din gura dar niciodata nu au iesit in strada. Cat timp nu ne scot strainii in strada (a se intelege „Revolutia” din 1989), bazandu-se pe simtul de turma pe care il au romanii foarte bine dezvoltat, nu va exista moment in care sa fim uniti si sa-i dam jos pe toti hotii. Pana la acel moment al razvratirii, poate ar trebui mai intai sa gandim si apoi sa scoatem ceva pe cioc. Cand o lucrare este pusa pe SEAP, aveti posibilitatea sa descarcati caietul de sarcini si fisa de date cu toate datele problemei. Acolo veti descoperi destul de usor daca o licitatie este facuta cu dedicatie sau nu. In ceea ce priveste aceste lucrari, e cam greu sa bagi dedicatia, pentru ca nu sunt niste „dotari specifice” pe care o firma le poate avea si alta nu. Si in niciun caz nu poate fi ceva de genul „sa aiba o cifra de afaceri mai mica de…” sau ” sa nu fi avut contracte cu statul”. Asadar, tine de oferta care trebuie sa fie cea mai buna din punct de vedere al cuantumului raportat la cerinte. Nu toate firmele pot indeplini anumite cerinte de calitate, cum altele mai mari care pot, nu sunt neaparat interesate de licitatie din cauza volumului deja contractat sau a profitului mai mic decat si-ar fi dorit. Nimeni nu a impiedicat pe cineva sa participe. Ati participat dumneavoastra si ati fost respinsa sau declarata necastigatoare? Troia castiga licitatiile pentru ca reusesc sa presteze servicii bune la un pret rezonabil. Eu ma declar multumit de rezultatul muncii lor, fata de altii. Se putea mai bine? Da. Se putea mai repede? Da. Exista specialisti si muncitori pe toate drumurile? NU! Intai uitati-va la locul vostru de munca si la prestatia voastra si dupa aceea sariti cu gura mare ca o lucrare nu e asa cum va doriti voi. Nici clientii vostri nu sunt in totalitate multumiti de voi sau firmele unde va desfasurati activitatea. Un pic de bun simt nu ar strica!
Sub sloganul se face frumos, doar anumite P.J. au capatat aceste aptitudini.
Nu inteleg logica utilizarii de pavele pentru trotuare, chiar si puse pe strat de beton. Chiar daca betonul ar fi armat cu plasa sudata de 8mm, radacinile teilor tot vor razbate si vor aparea denivelari, fisuri, etc. pe trotuare. Am observat ca s-au taiat cativa tei pe tronsonul dintre Col. Buzoianu si 1 Decembrie, insa au fost taiati arbori relativ tineri si nu cei batrani care deformeaza trotuarele! Se poate verifica de oricine. Daca tot se va reabilita zona de carosabil si trotuare, de ce nu se face o toaletare temeinica a arborilor de pe aceasta strada?
Este anuntat ca de luni 15.07.2024 se va incepe asfaltarea strazii Independentei . Ce tronsoane vor fi asfalatate? Cele depreciate(dintre Col. Buzoianu si 1 Decembrie), sau intreaga strada de la intersectia cu strada George Emil Palade pana la intersectia cu 1 Decembrie 1918? Din ce capat se va incepe cu reabilitarea? Care este durata prevazuta pentru executia lucrarii? Ar fi util un link unde s-ar gasi toate aceste informatii.
Se tine cont si de faptul ca pe Patriei de la intersectia cu Independendentei, de aprox 1 sapt se sapa pentru inlocuirea conductelor de gaze? Poate se incearca sa se evite haosul din zona si sa nu se intersecteze cele 2 lucrari in acelasi timp !
Mai bine să tăiem toți copacii! E mai ușor decât să betonăm rădăcinile.
Strada Independentei a fost refacuta dupa 1996, inclusiv terasamentul. Nu are chiar 50 ani vechime. Sa nu hiperbolizam lucrurile. Bineinteles ca arata jalnic…ortopedia si mecanica auto sunt sustinute de aceasta strada.
Giulica, Rodica doar a întrebat ceva. Nu este reporter să se documenteze înainte de a pune o întrebare. Nu se documentează el, reporterul. Vezi că tu aluneci pe panta penibilității cu comentarii din ce in ce mai slabe…
Care parte vi se pare ca aluneca pe panta penibilitatii? Sunt curios si totodata dispus sa inteleg argumentele dumneavoastra. Intrebarea doamnei are o doza de ironie si sarcasm mult peste limita bunului simt. Dar, bineinteles, cine se aseamana, se aduna.