„Cât mai durează acest COȘMAR ?”

„Nu mai putem! Se fac în curând 48 de ore de când stăm tot în fum. Când se termină cu acest coșmar ?”

Acest mesaj a fost trimis, azi și ieri, către reporterul buzoienii.ro de mai mulți cetățeni din cartierul Mihai Viteazul, afectați de fumul degajat de incendiul izbucnit vizavi – în curtea fabricii Bencomp.

Misiunea pompierilor continuă și acum în curtea Bencomp, unde vântul continuă să alimenteze mici focare

„Domnule Tereacă, dacă nu credeți, veniți, vă rog, la noi în cartier să faceți singur constatarea. Îi rugăm pe pompieri să facă tot posibilul pentru a opri mai repede focul și fumul”, ne-au scris riveranii din cartierul Mihai Viteazul.

Reporterul buzoienii.ro a mers azi după prânz în cartier. Într-adevăr mirosul de fum persistă, iar mașinile de pompieri continuă să aducă apă și la această oră pentru lichidarea completă a incendiului

UPDATE, ora 18.30, alt mesaj de la o doamnă:

„Bună ziua, să știți ca focul nu e stins nici acum. Deșeurile fumegă, iar fumul este foarte deranjant, urât mirositor, te ustură ochii de la el. Nu putem ține geamurile deschise că fumul pătrunde în casă și miroase rău. Chiar nu se poate face nimic ? E bătaie de joc pentru noi locuitorii din zonă. Am sunat la Garda de Mediu și nu răspunde nimeni. Cui să ne mai adresăm ?”

Este al doilea incendiu de proporții din ultimele săptămâni produs la firma Bencomp.

Primul, în luna mai, la punctul de lucru din spatele Colegiului Tehnic, al doilea acum, vizavi de cart. Mihai Viteazul.

Aici e curtea Bencomp, cumpărată de firma din Oradea de la fostul Agrosem (teren + clădiri)
Trei clădiri au ars complet și una 50% după ce deșeurile de lemn și material plastic (materia primă la fabricarea profilelor WPC) s-au aprins, cel mai probabil de la căldură

Dată fiind inflamabilitatea crescută a materiei prime utilizate în această afacere se pune întrebarea cât va mai dura până când la Bencomp va izbucni un nou incendiu.

E corect ca locuitorii din cartier să inhaleze fum zile la rând, iar pompierii să-și riște viața în astfel de intervenții repetate ?

Citește și:

loading...

2 comentarii la „„Cât mai durează acest COȘMAR ?”

  • Ce oameni sensibili, mai rar vezi. La miros urat se gândesc si cand ies în oraș tot după principiul „baie doar sambata seara „?

    Răspunde
  • Daca ar locui pe Unirii, cand se face deja anul de stat in praf, moloz, zgomot si trepidatii, cu orizonturi de finalizare optimiste, pentru cine-i mai crede p-aia din clica politica care a cangrenat judetul, s-ar calma cei din cartier. La oras nu aerisesti decat daca atat te duce capul. Dar cand capetele au ramas la fel, doar mai carunte, iar timpul si lumea tot au avansat (nu mereu e o evolutie), se intampla sa apara si nervii, in special daca in tineretile lor acolo era camp, saivan si aer curat.
    Daca ai bani de mici, mare si majoratul copilului, sigur se gaseau pentru un aer conditionat A+ si o masina de spalat cu uscator, sa nu se mai vada chilotii din strada, daca mergi cu ochii beliti pe cer (si ii vezi la balcoane, abia atunci e ilegal – asa zice hotararea desteptilor din primarie). Oricum, asta urmeaza pentru toti, ca vrem sau nu.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.