Gluma zilei. Cațavencii: „Pe modelul Catalonia, Buzăul vrea să se separe de Moldova”

E o obișnuință pentru săptămânalul de satiră Cațavencii să glumească pe seama buzoienilor pe motiv că ar fi moldoveni.

Mai exact, se face tapaj pe frustrarea buzoienilor atunci când sunt făcuți, în glumă sau în serios, moldoveni.

Ultimul prilej de a-i ironiza pe buzoieni e încercarea Cataloniei de a se despărți de Spania.

Sub semnătura lui Dan Panaet s-a publicat un articol cu titlul: „Mișcările secesioniste au ajuns și la noi. Județul Buzău vrea să se separe de Moldova”.

„O nouă criză politică amenință România, după ce valul de mișcări secesioniste a ajuns și la noi în țară. Și nu oriunde, ci tocmai la Buzău, acolo unde autoritățile au cerut desprinderea județului de Moldova și declararea independenței lui de către toți localnicii care ajung la București și-s luați drept moldoveni. Mii de buzoieni au luat ieri cu asalt străzile orașului și, cu toate că n-au zis nimic, mergând pur și simplu la job sau unde aveau ei treabă, primarul a atras atenția că ne așteaptă tulburări sociale grave dacă județul rămâne în componența Moldovei. ”Oamenii ăștia s-au săturat. Simt că Moldova nu-i reprezintă deloc și că, atunci când cineva le spune moldoveni, nu-i vorba de ei. Și limba e diferită. Din cauză că la noi se bea mai puțin, româna e mult mai clară și consoanele se aud distinct, nu ca la Iași”, a atras atenția primarul, care e conștient totodată că, odată separat de Moldova, Buzăul iese automat și din UE, pentru că nimeni nu va ști unde să-l plaseze pe hartă. În Muntenia? Să fim serioși, ar fi absurd”.

În plus, în articol se ironizează și principala atracție a Buzăului, Vulcanii Noroioși: „Unele civilizații au construit piramide, altele grădini suspendate. Noi am făcut peisajul ăsta dezolant, plin de noroi care bolborosește. Nu-i așa că e superb ?”

loading...

2 comentarii la „Gluma zilei. Cațavencii: „Pe modelul Catalonia, Buzăul vrea să se separe de Moldova”

  • Tot timpu la asta gândiți, cațavenci inculți și nesimțiți..

    Răspunde
  • Miticii sa nu uite ,ca trei sferturi sant moldoveni neaosi, de pe unde a intarcat dracu copii !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.