Câte zeci de milioane vor câștiga veterinarii pe lună. S-a votat

O sută de milioane de lei vechi – venit fix.

Atât vor câștiga de acum medicii veterinari în România.

E sigur, s-a votat în Camera Deputaților cu 211 voturi pentru, 49 de abțineri și niciun vot împotrivă.

Inițiativa legislativă i-a aparținut deputatului buzoian Dănuț Păle (PSD) care este la bază medic veterinar.

„Se va acorda lunar din bugetul ANSVSA a unei sumă de 10 000 lei fiecărui medic veterinar cu drept de liberă practică, care deține contract, pentru efectuarea în exploatațiile non profesionale a activităților sanitare veterinare necesare zonei respective. ANSVSA a încheiat contracte de concesiune care expiră în 2021 și contracte de prestării servicii cu acord cadru pentru 4 ani de zile. Până acum se înregistrau discrepanțe enorme între medicii veterinari și am considerat că este necesară o uniformizare. Mă bucur că o mare parte din colegii mei au înțeles demersul pe care l-am făcut și importanța acestuia”, a anunțat Dănuț Păle.

O altă problemă care se va rezolva – în timp destul de scurt – e cea a lipsei veterinarilor îndeosebi din zonele montane.

„Modificările aduse sunt un sprijin real pentru medicii veterinari. Vor fi încurajați să vină și să rămână pentru a activa în zonele care se confruntau cu probleme în acest sens. De mare ajutor le va fi și fermierilor care au nevoie ca animalele lor să fie supravegheate medical. Aceste schimbări vor contribui foarte mult la prevenirea și controlul mai bun al epidemiilor la animale și om. Va câștiga și economia zonelor în care activează medicii veterinari, deoarece fiecare contract va însemna crearea de noi locuri de muncă, siguranță și securitate alimentară pentru cetățeni”, a conchis Dănuț Păle

Lipsa medicilor veterinari îndeosebi din zonele montane s-a resimțit mai ales în perioada în care România s-a confruntat cu epidemia de pestă porcină africană.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.