Cățelușă cu picioarele legate și băgată într-un sac, aruncată pe marginea drumului. Iată ce riscă proprietarul, întrucât poate fi identificat!

Pe adresa redacției am primit astăzi fotografile alăturate cu cățelușa maltratată și abandonată, dar și următorul comentariu:

„Vreau sa transmit pe aceasta cale conducatorului autoturismului marca Dacia Break negru cu nr. de inmatriculare BZ-21-COD, ca sacul pe care l-a aruncat pe strada Balastierei din comuna Sapoca, judetul Buzau, ESTE LA MINE!!!!! In sac, oameni buni, era aceasta amarata de catelusa cu toate cele 4 picioare strans legate cu o sfoara de rafie din aceea cu care se leaga balotii si ca are o taietura urata la gat, probabil de la lantul cu care a fost legata pana sa fie abandonata!!! Vreau sa va spun ca a fost abandonata de un barbat si o femeie din comuna Sapoca! Marea mea rugaminte la voi,cei care ma urmariti este sa ma ajutati sa facem o petitie online unde sa cerem sa se faca ancheta pentru aflarea conducatorului auto si acesta sa fie pedepsit conform legii”.

 

Dr. veterinar Emil Paraschiv, șeful adăpostului pentru câinii fără stăpân din Buzău, ne-a declarat ca se poate ajunge până la întocmirea unui dosar penal:

„În acest caz, nu este nevoie de petiție online ci de o simplă plângere la poliție. Conform legii 205/2004 de protecție a animalelor, cel care a maltratat cățelul poate fi acuzat de rele tratamente aplicate animalelor. Dacă sunt dovezi clare în acest sens, iar respectivul poate fi identificat, se poate ajunge la dosar penal și chiar la condamnare, chiar dacă va fi una cu suspendare”. 


Dănuț Păle, deputat de Buzău, medic veterinar: „E groaznic ce aud. Nu se poate așa ceva. Dacă voiau să scape de câinele respectiv mai bine îi dădeau drumul pe stradă, poate își găsea alt stăpân, nu să-l lege și să-l bage într-un sac. Nu înțeleg de unde atâta răutate. Un lucru bun e că în acest caz, cel care a abandonat câinele poate fi identificat. pentru că, în rest, când se face acest trafic cu maidanezi dintr-o părte în alta, numeni n-a văzut, nimeni n-a auzit”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

 

loading...

2 comentarii la „Cățelușă cu picioarele legate și băgată într-un sac, aruncată pe marginea drumului. Iată ce riscă proprietarul, întrucât poate fi identificat!

  • da …faceti plingere ….merita pedepsit

  • Plangerea a fost facuta insa deja a trecut ceva timp si nici o reactie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.