Câteva sute de buzoieni au venit în Piața Dacia. Marș spre Prefectură și Crâng

Câteva sute de buzoieni au participat în Piața Dacia la mitingul de susținere a cercetătorului buzoian Costel Vânătoru și împotriva deciziei de înlocuire a acestuia de la conducerea Băncii de Gene Buzău.

Mitingul a fost organizat de C-tin Toma, „la solicitarea multor buzoieni și nu numai”, după cum a explicat primarul, cel care s-a asociat ideii cercetătorului buzoian de înființare la Buzău a Băncii de Gene .

Costel Vânătoru nu a participat, pentru a nu lăsa locul unor interpretări. De asemenea, acesta pare resemnat cu ideea

Primarul a fost primul care a urcat pe scenă, după care a invitat la microfon mai multe persoane care au vorbit despre „gafa guvernului PNL”. S-au folosit scena și instalația de sonorizare de la „Târgul de Crăciun” din Piața Dacia.

La această oră, participanții au plecat într-un marș pe Bd. N. Bălcescu înspre Prefectură și apoi către Banca de Gene.

Manifestanții la intrare in Crang

Mitingul a fost transmis în direct pe pagina de facebook a Primăriei Buzău. Vezi mai jos și o galerie foto.

Toți Pentru Susținerea Domnului Vânătoru

INVITAȚIEla miting în Piața Daciei din Buzău,duminică, 15 decembrie 2019, ora 11.00pentru susținerea domnului Costel Vînătoru și a Băncii de Resurse Genetice VegetaleDragi români din Buzău și de pretutindeni,În septembrie 2019, s-a înființat prin Hotărâre de Guvern, Banca Națională de Gene a României pentru legumicultură, floricultură, plante medicinale și aromatice, avându-l ca director pe cercetătorul Costel Vînătoru, șeful Laboratorului de genetică din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, cea mai veche instituție de acest fel din România, care se bucură de o mare reputație națională și internațională.Această bancă de gene înființată la inițiativa cercetătorului Costel Vînătoru este o instituție esențială pentru viitorul alimentației sănătoase a poporului român.Scopul ei este de a prezerva comoara genetică vegetală a României, adică legumele românești sănătoase și cu gust, pentru că, azi, acestea se află într-un mare pericol, ocupând doar 5% din piață, restul fiind legume din import, mult mai slabe calitativ.Joi noapte, ca hoții, Ministrul Agriculturii, domnul Adrian Oros a luat o decizie golănească: demiterea cercetătorului Costel Vînătoru din funcția de director al Băncii Naționale de Gene și înlocuirea acestuia cu un jurist fără nicio legătură cu cercetarea științifică.Considerăm că această decizie este un atac direct la întreaga comunitate buzoiană și la sănătatea românilor.VENIȚI CU TOȚII SĂ NE APĂRĂM VALORILE NAȚIONALE!VENIȚI CU TOȚII SĂ STOPĂM ABUZUL!Constantin TomaPrimarul Municipiului Buzău

Publicată de Primăria Municipiului Buzău pe Duminică, 15 decembrie 2019

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „Câteva sute de buzoieni au venit în Piața Dacia. Marș spre Prefectură și Crâng

 • Primarul face miting cu asistati social,bugetari care depind de psd si cateva duzini de gura-casca pensionari.

 • Majoritatea celor prezenti si adusi sunt din categoria celor ce nu castiga tot anul cat avea intr-o luna Vanatoru pe post de sef.
  Nu au capacitatea sa isi dea seama ca ei au putin desi muncesc sau au muncit mult pentru ca cei ca Vanatoru, unsi cu toate alifiile sa aiba mult fara sa faca ceva. Si se lasa prostiti sa iasa in strada sa se bata ca salariul altuia sa fie mare in timp ce veniturile lor sunt din ce in ce mai mici ca puterea de cumparare a banilor scade, taxele si impozilete le maresc, pentru ca unii bugetari isi umfa buzunarele fara sa produca.

 • Bai @Mihai, ai tras ceva pe nas? Nu te mai exprima în necunostinta de cauza. Aici nu e vorba de politica ci de competenta și valoare.

 • Generatia „#” nu da doi bani pe valoare, ei sunt vesnic studenti si analfabeti functionali. Asteptam o schimbare in bine de la „#” dar sunt la fel ca si actuala (si vechea) clasa politica, vor doar privilegii dar nu fac nimic in schimb. Trăiască părinții voștri care va tin !

 • Generația # domnule Dan crede că, astfel de posturi ar trebui ocupate prin nişte concursuri adevărate, „chiar şi” de către un tânăr fost olimpic international/național, cercetator în domeniul biologiei de exemplu şi care nu are loc de alde Toma şi Vânătoru, pentru că nu este nepotul lor ori nu-l cheamă Dobrică! Asta se pare că nu sunt capabili să înțeleagă domnii Toma, Ciolacu şi alții ca ei! Punea cineva o întrebare, câți dintre tinerii foşti olimpici ai Buzăului si-au găsit un loc de muncă în domeniile în care au studiat/performat la Consiliul Județean / Primărie ori structurile subordonate lor? Au ei oare loc de doamnele kaizen?

 • Situatia este mai complexa.
  1. Dl. Vanatoru este un profesionist (ca si cercetator); poate a condus bine si Statiunea de Cercetare, dar la nou infiintata Banca de Gene nu a aratat nimic (nu a avut cu siguranta timp); Banca de Gene este un proiect, nu exista decat pe hartie momentan;
  2. O banca de gene functionala exista la Suceava, asa ca nu vad rostul infiintarii la Buzau a unei alte banci de gene; cred ca la mijloc a fost doar o ambitie politica locala;
  3. Dl. Vanatoru a fost numit politic, fara concurs; demiterea este tot politica; aici cred ca este mai degraba vorba de o inabilitate de a schimba un om;
  4. Problema a fost politizata de PSD, paratizata cu teme fals patriotarde (demiterea/inlocuirea unui om nu inseamna inchiderea unei institutii care este si asa nefunctionala; exista deja o banca de acest gen, deci nu este vorba de un ”atentat la viitorul semintelor noastre”).

 • D-le Florian, tot respectul! Mă bucur când văd că și în Buzău există oameni raționali!

 • ULISE are dreptate o astfel de Banca de gene nu avem in buzau ,fizic vorbind

 • Banca din Suceava se numeste: Banca de Resurse Genetice Vegetale „Mihai Cristea” Suceava; a fost proiectata in anul 1982 si construita intre anii 1985-1988. In 1990, se emite Hotarare de Guvern prin care devine institutie publica. Este recunoscuta pe plan european si mondial, unde reprezinta Romania.
  Ca s-a dorit si la Buzau o banca de gene, nu este un lucru rau, ba chiar este un fapt pozitiv. Dar, sa ai pretentia ca aceasta noua banca va fi una nationala, ca institutia existenta la Suceava este doar un „depozit”, mi se pare exagerat. In Romania sunt mai multe forme de banci de gene, numai cea de la Suceava are recunoasterea internationala.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.