Câteva sute de buzoieni vor lucra aici

Veste bună pentru buzoieni. Câteva sute vor avea aici locuri de muncă sigure și bănoase. Servicii la stat, începând din 2027.


Ăsta e proiectul prin care în comuna buzoiană Unguriu (20 de km până în orașul Buzău), cazărmile dezafectate ale armatei vor fi transformate în trei ani în pavilioane pentru deținuți.Va fi, susțin cei din sistem, cel mai modern penitenciar din România. Cu cele mai bune condiții de cazare pentru cei 900 de deținuți care vor fi aduși aici.

Lucrările sunt evaluate la 65 mil. € și estimate a dura trei ani. Vor fi realizate de un consorțiu având ca lider de asociere firma pe Ness Project Europe SRL din Ploiești. Conform listafirme.ro firma ploieștenă de construcții (a avut în 2022 o cifră de afaceri de 370 milioane de lei cu 379 de angajați).

Date proiect:

 • Zona de detenție va avea 12 pavilioane de detenție interioare și unul exterior
 • Capacitate de 800 de deținuți în regim semideschis și 100 în regim deschis
 • Regim de înălțime al clădirii pentru detenție va fi Parter + 3 Etaje
 • 4 metri pătrați pentru fiecare deținut
 • Noutate absolută: pavilionul „libertate asumată” (plasat în exteriorul penitenciarului). Cu o capacitate de 16 locuri pentru deținuții din regimul deschis, aflați în perioada de pregătire pentru liberare.
 • În proiect sunt prevăzute cluburi pentru activități de reintegrare socială, săli de clasă, bibliotecă, sala de calculatoare, spații pentru activități de tip hobby, o sală de spectacole cu capacitate de 100 locuri, un spațiu pentru activități, un studio radio-tv, dar și un întreg pavilion cu destinația de capelă.
 • Centru medical de medicină primară pentru asistență medicală a deținuților, pe trei zone funcționale majore: ambulatoriu; spitalizare; farmacie cu oficină;
 • Clădire administrativă pentru personal (ex: birouri, săli de ședințe, spații administrative comune, arhivă și săli de sport cu vestiarele aferente);
 • Sală de sport și teren multisport, destinate deținuților din ambele regimuri;
 • Pavilionul “Vizite”, inclusiv cu spații pentru vizite cu apărătorul; spații de tipul mama şi copilul; spaţiu vizite de tip părinte – copil; spaţii pentru vizite conjugale.

Citește și:

loading...

16 comentarii la „Câteva sute de buzoieni vor lucra aici

 • Nu ai cum sa nu te mândrești cu așa ceva! Îți dau lacrimile de emoție! E mai tare decât un teatru național, o opera, o sala de concerte. Unde mai pui ca o sa vina și clasicii muzicii pe care ii asculta elita PSD: Salam, Minune, Tzanca . Cultura maxima!!! Se pune Buzăul pe harta. Vai de capul nostru. ,,Elitele” Buzăului sunt analfabeții cu note de 5-6 de pe vremea lui Ceașcă.

  Răspunde
 • Hai ca să fim corecți cu știrea in sine. Se va construi un penitenciar de lux pt v.i.p-urile condamnate (politicieni, medici, artiști etc). Buzăul va ajunge un județ în care proporția bugetarilor va fi covârșitoare. Si sa vedeți la angajări ce intervenții vor fi.

  Răspunde
  • Mamaaaa, ce stire in 2024, auzi tu….un penitenciar cu CELE MAI BUNE CONDITII DE CAZARE pentru….puscariasi….hoti…violatori…criminali….pedofili….in general scursura societatii. Frate, zici ca e reclama la un Hotel !!!
   Bhhhhhhaaaa nebunilor, pentru copii, pensionari, oamenii care platesc taxe….pun pariu ca nu aveti o proiect atat de detaliat in plan, nu ???!!!
   INCREDIBIL !!!!!!

   Răspunde
   • Greșit!
    Acele persoane nu intra „din start” la regimurile de detenție semideschis și deschis.
    Încadrarea intr.un anumit regim de detenție se face în funcție de pedeapsa aplicată de magistrat.
    Nu se scoate la „liber”, adică fără pază, un deținut cu 25 de ani condamnare și căruia i.a rămas definitivă condamnarea de câteva zile.

    Răspunde
 • Și ne mai miram de ce vor unii sa comita infractiuni, au condiții peste spitalele din România. Eu propun ca aceste penitenciare sa fie cu circuit închis, adică pentru politicienii romani, finanțarea sa se facă cu banii confiscați de la aceștia.

  Răspunde
  • Condiții de lux pe banii contribuabilului. Vai de noi.

   Răspunde
   • Ca la Alexeni?
    Sau ca la Unguriu?
    Sa fiți mândri buzoienilor!!!!!

    Răspunde
 • Sper ca macar 2 treimi din puscarie sa fie numai pentru pesedisti care isi bat joc de banul public.

  Răspunde
 • Mai ca îți vine să te apuci de furat când citești asemenea știri. Mesajul este clar: nu disperați. De la pușcărie se iese. În spitalele românești însă se moare pe capete. De 34 de ani nu s-a construit niciun spital. Sistemul medical și de asistentă medicală în România este la pământ. Nu s-a investit în școală , învățământ, educație. Românii sunt cei mai numeroși la migrație în Europa. Oare din vina cărui partid au plecat din țară ?

  Răspunde
  • Din Europa??? Din lume, după sirieni, conform ONU dar la aia a fost război!!!

   Răspunde
 • ce a mai ramas de Buzau? unde poti sa lucrezi ? la BUGET in alta parte nu prea ai sau te lovesti de salarii mici si trebuie sa-ti angajezi menajera ,bucatar ,bona ca tu nu o sa mai treci pe acasa decat sa dormi .

  Răspunde
 • PARTIDUL TE FACE OM MARE SI TE INVATA CE , CUM SI CE SA FACI CU BANI ORASULUI SAU COMUNEI NU MAI ALES IN PRAG DE ALEGERI URAAAAAAA TRAIASCA PARTIDUL PCR NU ALT PARTID DAR ACEIASI OAMENI NUMAI FUNCTIILE SCHIBATE NU CENZURA DOMN REPORTER DATI COMENTARIUL

  Răspunde
 • Un oras/județ de comuniști . Li se fac toate poftele ciorditorilor pentru ca sunt la fel ca cei care le fac. Și de pe margine câte un aplaudac, căruia ii curge scuipatul din gura , lauda realizarea, poate ii pică sa mănânce și gura lui ceva.

  Răspunde
 • Iata ca au aprut si investitorii mult trambitati care sa dezvolte economic oradul si judetul…
  Il asteptam pe acela care a promis ca deschide o fabrica de produse metalurgice (parca de sarma). Se mai aude ceva ?
  Puscarii unde sa tocam banii contribuabilului avem destule.

  Răspunde
 • Cate stele va avea noul hotel și cu cine trebuie sa vorbim pentru a procura un bilet de cazare All inclusive, pe banii fraie….pardon, celor cinstiți !

  Foarte mișto a evoluat sistemul de pedepsire, mai ales când reformarea sa e taman in puterea celor mai mari infractori ai țării.

  Furi ca-n codru apoi ești răsplătit cu 2 ani la un hotel de minim 3 stele și exonerat de orice cost al traiului, între timp alde fraie…..pardon, cei cinstiți se scoală la 5 dimineața, merg la munca, schimba uneori și câte 2 autobuze, prin ploaie, ninsoare, vânt, caniculă, eventual vin de la tara, tot cu autobuzul, revin seara acasa obosiți, mâhniți cu grija familiei si-a zilei de mâine și stau închiși in casa mai ceva ca elitele de la hotelul de 3 stele fiindcă nu-și permit financiar sa iasă din casă, inclusiv fiindcă au de ținut în cârcă sute de mii de-alde pușcăriași, politicieni, polițiști comunitari, popi, bătători si aruncatori de minge prin Crâng și alti paraziti ai societății.

  Probabil în maxim câteva decenii societatea umană trebuie să facă o revoluție în domeniu, spre binele ei !

  Răspunde
 • Acceptati si Early-Booking ?
  Pare ca e un resort care merita, nu ceva ca o….puscarie…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.