Câți buzoieni din orașul Buzău au fost depistați cu coronavirus ?

E anunțul zilei la Buzău.

„Practic, în municipiul Buzău, am avut un singur caz de coronavirus. Toate celelalte 13 cazuri din jud. Buzău, puține și acelea, s-au înregistrat în alte localități ale județului”, a declarat azi primarul C-tin Toma, într-un interviu la DC News.

Primarul a anunțat și scăderea consistentă a numărului de cetățeni cu „buletin pe mun. Buzău” în izolare și carantină: „De la 1300 am rămas cu circa 130”.

Posibile explicații

Toma: „Toate autorităţile de la Buzău şi-au făcut treaba și le mulțumesc pentru asta. Cred că a contat şi faptul că noi am fost şi prima localitate din România care a avut Comitet local de urgenţă. Am impus o serie de măsuri care, mai târziu, s-au luat și la nivel naţional prin ordonanţe militare: purtarea de măşti, dezinfectarea tuturor străzilor, trotuarelor, parcărilor, a scărilor de bloc. Amplasarea de dozatoare cu dezinfectant și de covorașe cu cloramină la fiecare scară de bloc, plus o reţea de lavoare mobile amplasate în faţa tuturor supermarketurilor, la intrarea în toate pieţe, gări, autogări şi care sunt extrem de utilizate”.

„Avem zeci de patrule, intrările în oraş sunt păzite. Am dezvoltat din timp transportul în comunele din jurul orașului Buzău, transportăm un om-un loc, toată lumea poartă mască. Fără lipsă de modestie, cred că ne-am făcut treaba mai bine decât alţii”

Cu doar 14 cazuri, Județul Buzău se află pe locul 4 de la coadă. Mai puține cazuri s-au înregistrat în Harghita (11), Gorj (12) și Olt (13).

Filtru azi la Kaufland Sud. Și mașina vicelui CJ Buzău, Adrian Petre, a fost verificată

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Câți buzoieni din orașul Buzău au fost depistați cu coronavirus ?

 • Este un fapt ca, in acest moment, avem putini locuitori DEPISTATI cu COVID-19. Accentuez DEPISTATI pentru ca, in lipsa testarilor, numarul poate fi substantial mai mare. Este, fara indoiala, meritul tuturor autoritatilor, pentru implicare, dar si al majoritatii buzoienilor, pentru respectarea dispozitiilor de preventie. Felicitari tuturor!
  Totusi mi-e teama ca, uneori, rigoarea poate genera situatii stupide.
  Azi, in jurul orei 17:00, la magazinul Profi de pe Unirii-Sud. Magazinul, aproape gol. La casa, o doamna in varsta, cu siguranta peste 65 de ani, echipata cu tot ce este necesar – mascuta, manusi, ochelarii din dotare. Vanzatoarea o cunostea (dovada ca doamna locuieste undeva, foarte aproape de magazin) si o intreaba: “Doamna …escu, dar nu aveti peste 65 de ani?”. Doamna raspunde afirmativ. Casiera: “Doamna, va rog sa plecati repede, ca DACA NE PRINDE, luam amandoua amenda mare”. Curios, intervin si o intreb de ce. Imi spune ca are OBLIGATIA sa interogheze persoanele in varsta daca au peste 65 de ani si, daca au, in afara intervalului orar 11:00 – 13:00 nu are voie sa le serveasca, sub amenintarea sanctiunii.
  Inteleg si rigorile, dar si pericolul contactului social, insa o asemenea interpretare a ordonantelor mi se pare… nu stiu… cel putin deplasata, injust de dura.
  P.S. Doamna in varsta cumparase O PAINE… uitase sa o cumpere cand fusese anterior, in intervalul permis.

 • Sa ne ajute Cel de Sus in continuare, dar Buzaul nostru a fost ferit de molima. Se pare ca este si meritul autoritatilor care au percutat foarte rapid cand au fost cazuri ca acela de la Hasdeu, legat de batrana infectata de la Parscov.
  Ceea ce ma uimeste cu adevarat este surpriza placuta pe care o avem din partea cartierului Simileasca, unde personal ma asteptam sa fie urgie, precum la Tandarei……[Leo]

 • aplicati masuri drastice domnule primar….controale si iar controale

 • Partea proasta cu masurile abuzive luate impotriva cetatenilor e ca s-a scumpit painea cu 50 de bani (cat costa o declaratie) si daca ai noroc si nu e coada la paine oricum dureaza cel putin dublu ca timp sa o cumperi din cauza ca politistii te interogheaza ca si cum ai fi cel mai mare traficant de arme de fiecare data cand te duci la magazinul de paine.
  In loc sa stea sa vegheze si sa verifice focarele de infectie care sunt institutiile publice precum spitalele, azilele, etc ei stau sa abuzeze lumea ce cumpara paine, timp in care spitalele infecteaza oameni pe banda. S-a vazut ca toti cei depistati cu corona erau bugetari sau cetateni ce au intrat in contact cu bugetari cand au fost la investigatii medicale sau alte probleme.
  S-au pozitionat politistii strategic sa sicaneze lumea care iese la cumparaturi, au posturi fixe exact langa magazinul de paine sau magazinul cartierului, langa hipermarketurile kaufland/carrefour, langa lidl, langa penny… te vad ca semnalizezi sa intri in parcare la magazin, iti sar in fata si incepe sicanarea, iar daca din noroc scapi de control la intrare, sigur te verifica la iesire, desi te vad ca ai fost sa cumperi mancare si nu la agatat.
  Ba chiar au si patrule de politisti care se invart prin supermarketuri si am observat ca legitimeaza si controleaza lumea pe domeniul privat al magazinelor.
  Au instaurat astia o dictatura mai ingrozitoare decat dictatura nazista dintre cele doua razboaie mondiale.
  Si ceva imi spune ca nu o sa mai scapam de dictatura asta decat dupa al treilea razboi mondial, cum si de cea nazista s-a scapat abia dupa al doilea razboi mondial.

 • ….la scara de bloc unde locuiesc nu există “covoraș cu cloramină”….nici nu a fost dezinfectată până acum și nici dozator cu dezinfectant nu s-a plasat!…. atâta lăudăroșenie primareasca!….

 • Nu au nici o legatura acele masuri luate de primarie cu existenta doar a unui singur caz de covid; lavoarele, dozatoarele si celelate masuri ( luate oricum la intimplare si cu intirziere ) n-au contribuit cu nimic la aceasta situatie; e vorba de o conjuctura si de buna disciplina a locuitorilor aratata chiar inainte de 16 martie; poate se spune cite persoane cu covid ar fi fost daca nu se cumparau acele lavoare ;

 • Trebuie să recunosc că sunt PLACUT surprins de marea majoritate a locuitorilor municipiului Buzău. ” Pas cu pas ” , au înțeles că trebuie să acordăm prioritate VIETII , să fim disciplinați și solidari unii cu alții, căci, nu-i așa? , de acest virus bine ” fabricat ” nu prea scapă nimeni, indiferent de rang … Cred că nici cei mai fanteziști autori de SF nu s-ar fi gândit că totul se poate întâmpla în realitate și … la scară mondială… Se pot face o groază de comentarii despre teorii ale conspirațiilor, despre ce va urma . Deocamdată, să ne bucurăm că deținem un loc onorant în ceea ce privește numărul îmbolnăvirilor cu Covid 19 per județe – și autoritățile au un rol însemnat – și să mulțumim înaintea Invierii Domnului întregului personal medical și nemedical – pentru munca depusă, sacrificiile făcute – cum altfel ? decât stând cât mai mult în casă și asigurându-ne minima igienă personală ! Nu pot încheia comentariul fără ajutorul altor cititori : cum de totuși avem acest ” scor bun ” în condițiile coexistenței cu concetățeni mai puțin … salubri ?! SARBATORI TIHNITE, tuturor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.