Câțiva muncitori săpau o groapă după o țeavă spartă

Descoperire a unor muncitori care săpau o groapă în curtea arhiepiscopiei în căutarea unei țevi sparte.

 Muncitorii au zărit în pământul escavat mai multe oase care păreau a aparține unor schelete umane.

Oamenii au încetat imediat lucrul şi au anunţat Poliţia. La faţa locului au ajuns atât poliţişti de la Serviciul Criminalistic din cadrul IPJ Buzău, cât şi reprezentanţi ai Muzeului Judeţean de istorie şi ai Direcţiei de Cultură Buzău.

„Potrivit primelor estimări, osemintele datează din Evul Mediu şi provin de la patru persoane. Specialiştii spun că există indicii că ar fi vorba şi despre un copil. Fragmentele de oseminte umane au fost trimise de către oamenii legii la Institutul de Medicină Legală Bucureşti, pentru a fi expertizate”, anunță Adevărul

Lucrările au fost sistate pe perioada desfăşurării cercetărilor. După ce vor fi reluate, muncitorii vor fi însoțiți în permanență de un arheolog.

Complexul episcopal Buzău s-a înființat la începutul secolului XVI. „Primii ierarhi din scaunul Buzăului sunt cunoscuţi doar din pomelnice, abia Episcopul Paisie (1525-1543) fiind atestat documentar pentru prima oară într-o danie făcută Episcopiei Buzăului de către domnitorul Radu de la Afumaţi (1522-1529), la data de 8 septembrie 1525” – extras din istoricul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Câțiva muncitori săpau o groapă după o țeavă spartă

  • Hopa,iata ca au mai aparut si pe la Buzau niste ………’moaste’ la care sa dea babele navala la pupat.Dar,cum probabil ni se va comunica de catre ‘prea sfintitul’ nostru episcop ca acestea sunt ……’sfinte’,vom fi obligati si la niscaiva ‘donatii’ ,ca le-au cam scazut burdihanele ‘prea cuviosilor si prea sfintitilor’ pacatosi care se imbuiba in cuibul de desfrau si pacate de la ‘episcopie’.Hai sictir cu ‘moastele’ si ‘prea-sfintitii’ vostrii……..iudelor in sutana!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.