Caz rar de altruism. „Sângera puternic la cap. Ei n-au stat pe gânduri și i-au salvat viața!”

Episodul a fost povestit în urmă cu câteva minute de Viorel Daniel Bănică, jurnalist din comuna Lopătari, pe pagina personală de facebook.

Conform acestuia, o familie din Constanța venită să viziteze focul viu de la Terca, i-a salvat la întoarcere viața unui localnic care se lovise și sângera puternic la cap.

El este salvatorul

„Gest impresionant făcut astăzi în satul Terca din Lopătari de o familie din Constanța care se întorcea de la focul viu.  Un bărbat din satul Plostina a căzut și s-a lovit puternic în zona capului. Întrucât rana de la cap sângera foarte puternic, bărbatul din Constanța împreuna cu soția nu au stat pe gânduri și au mers la mașină și s-au întors rapid cu trusa medicală pentru a-i bandaja rana și a-i acorda primul ajutor. Omul rănit era conștient, dar continua să piardă sânge. După ce a fost bandajat strâns cu feșele, iar sângele s-a mai oprit, domnul din Constanța i-a turnat apă să spele sângele care-o acoperea toată fața.

Dar asta n-a fost tot. Au urmat noi scene dramatice.

„După câteva minute a sunat la numărul de urgențe 112 pentru a-i solicita o salvare. Și pentru că salvarea a întârziat și omul rănit a început din nou să sângereze, l-a urcat în mașină și a plecat înaintea salvării. Pe drum a sunat din nou la numărul de urgențe și i s-a spus să aducă rănitul la dispensarul din comună. Pe drum, până la dispensar, omul rănit din Ploștina acuza dureri de cap și frisoane cu ușoare amețeli. Ajuns în fața dispensarului, la câteva minute a sosit și salvarea care l-a preluat urgent spre spitalul de urgențe din Buzău”.

În încheierea postării Viorel Bănică, jurnalistul din Lopătari, a pus o întrebare retorică:

„Oare câți din semenii noștri mai sunt în stare să acorde ajutor pentru a salva o viață așa cum a făcut-o domnul din Constanta ? Cinste sș mult respect din partea mea! Dvs. ce părere aveți ?”

Citește și articolul: Sunt noile vedete ale parcului Crâng. Toți buzoienii le admiră. Abia ce au ieșit din ou. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Caz rar de altruism. „Sângera puternic la cap. Ei n-au stat pe gânduri și i-au salvat viața!”

  • Macar de ar fi 5% dintre noi toți ca această familie, cinste lor și respect maxim

  • Mi-ar face plăcere să adresez măcar un simplu telefon ( sau mesaj ) de mulțumire acestei familii-unicat din Constanța ! Pentru asta ar trebui ca cineva să le afle identitatea dar mă îndoiesc că asemenea OAMENI ar accepta – după superbul gest făcut – să iasă din anonimat … Imi închipui ce mulțumire sufletească le-a inundat sufletul văzînd că prin puterile lor au salvat un semen … Poate că cineva dintre cei ce pot decide s-ar gândi să-i mai invite 3-4 zile pe la noi prin zonă într-un mic sejur , fiindcă o merită cu prisosință și – cine mai știe ? – exemplul lor se va … molipsi și la Buzău !…

  • Stimă și respect pentru așa oameni cu suflet mare! Sânt foarte rari asemenea oameni!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.