Caz tipic de îngropare a unor dosare penale ? Au trecut doi ani și jumătate de la scandalul Florin Toader. Iată ce explicații dau azi poliția și parchetul

A fost scandalul verii în 2015, preluat de toată presa locală și chiar națională. Mai multe fete care lucrau la o terasă din Drăgaică au făcut plângeri la ITM, dar și către presa locală că erau ținute și câte 12 ore la rând la serviciu.

ITM a făcut un control inopinat, în urma căruia a confirmat aspectele sesizate și a făcut plângere către procurori.

Terasa aparținea consilierului local PSD Buzău de la acea vreme, Florin Toader, cunoscut și ca fin al fostului primar C-tin Boșcodeală.

De asemenea, una dintre fete a făcut plângere la poliție că a fost bătută de către Florin Toader. În acea seară a mers la Serviciul Județean de Medicină Legală pentru a-și scoate certificat.

Atunci, în iunie 2015, s-au deschis două dosare penale pentru lovire și încălcarea regimului de muncă al minorilor.

Deși spețele sunt unele cât se poate de simple, polițiștii și procurorii buzoieni n-au dat nici până azi un verdict dacă faptele reclamate se confimă sau nu.

În condițiile în care de atunci au trecut doi ani și jumătate (în iunie se vor face trei), oricine își poate face părerea că această speță e una tipică în care organele judiciare procedează la îngroparea dosarelor penale. Fie polițiștii și procurorii care au lucrat la acest caz sunt incompetenți, fie caută să escamoteze adevărul. Logic se pune și întrebarea ce fac șefii lor ? Dacă într-o asemenea speță care a suscitat și suscită încă interesul public „organele” bat pasul pe loc cu anii, oare ce se întâmplă în cazurile de care presa nu are habar ?

Cum poți să le mai ceri oamenilor să aibă încredere în poliție și justiție ?

Mai jos au fost inserate declarațiile date în iunie 2015 reporterului Campus Tv de trei dintre fetele minore (plus tatăl unei a patra) care au lucrat în acea vară la terasa lui Florin Toader.

S-a atașat la articol și răspunsul primit de la parchet, în legătură cu mersul celor două dosare.

Consilierul local, totodată și om de afaceri, susține că n-a bătut nicio fată, că nu le-a ținut la serviciu mai mult decât prevede legea, și că totul n-a fost decât o înscenare pusă la cale de un concurent în afaceri.

„În ceea ce priveşte dosarul penal format ca urmare a plângerii formulate de persoana vătămată COLNICEANU ADRIANA faţă de TOADER FLORIN vă aducem la cunoştinţă că în cauză se efectuează cercetări faţă de suspectul TOADER FLORIN MARIAN cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, faptă prevăzută de art. 296 alin. 2 Cod penal.
A fost dispusă în cauză efectuarea unei expertize medico – legale, lucrare ce urmează a fi întocmită de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Buzău. Până la acest moment nu a fost remis către organele de poliţie Raportul de expertiză medico – legală” – comunicat Parchet Judecătoria Buzău.

„In ceea ce priveşte dosarul penal format ca urmare a sesizării depuse de INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ BUZĂU faţă de S.C. MAZAROS S.R.L. referitor la încălcarea regimului de muncă al minorilor vă aducem la cunoştinţă că… dosarul se află în continuare la Poliţia mun. Buzău – Biroul Investigaţii Criminale – Compartimentul Diverse, în cauză desfaşurându-se activităţi specifice urmăririi penale, pentru lămurirea pe deplin a situaţiei de fapt. Cercetările au fost îngreunate ca urmare a numărului mare de persoane implicate, a căror audiere a fost necesară, cât şi ca urmare a fluctuaţiei de personal înregistrate la nivelul formaţiunii de poliţie (ce a avut ca rezultat imediat creşterea numărului de dosare de soluţionat per lucrător de poliţie)” – comunicat Parchet Judecătoria Buzău

loading...

18 comentarii la „Caz tipic de îngropare a unor dosare penale ? Au trecut doi ani și jumătate de la scandalul Florin Toader. Iată ce explicații dau azi poliția și parchetul

 • Sugerez ca persoanele afectate sa se adreseze ministrului de interne si sa-i solicite sa fie informate despre stadiul cercetarilor. Cine stie, poate vor afla ceva acum dupa o aceasta remaniere.

 • Pntru cunoscatori, famila Toader mai avea un dosar penal pentru ca a dat cu masina peste un om intentionat si premeditat, dupa ce acel om si-a facut datoria si muncea la firma ce detinea stalpii pe care familia Toader a intins ilegal zeci de km de cabluri atat in oras cat si in afara lui ca sa faca reteaua ilegala NANO.
  Cand a aflat familia Toader ca muncitorii actionau sa inlature cablurile ilegale puse pe stalpi a venit cu masina si a calcat muncitorii cu masina.
  Si acel dosar a fost pus la cosul de gunoi, ca asa e daca te miruie domnul primar Boscodeala.
  Buzau e sinonim cu coruptie… nu mai scapam de coruptie decat cu o Revolutie adevarata, nu o lovitura de stat facuta de hoti si corupti ca in 1989.
  Moare un corupt, dar lasa in urma lui 4 urmasi mai corupti.

 • Daca de la cei din „justitia …..tudoreliana” nu te poti astepta la altceva decat la o „justite cu mita, spaga si interese de partid”,sper ca politistii inteleg urmarile unor eventuale „cocolosiri,ascundere sub pres a gunoaielor,executarii comenzilor politice” si sa actioneze pentru demantelarea dedesubturilor care fac ca penalii si interlopii sa nu raspunda penal pentru nemerniciile sale.Iar la nivelul Politiei Buzau,sunt profesionisti cinstiti si corecti,care sunt convins ca isi vor face DATORIA de aparatori ai legii,a legalitatii si a cetatenilor.

 • Daca eu l-aș bate pe unul din ăsta , oare cat va sta dosarul la „organe” ?

 • La noi in Romania, inca se practica spaga . Un sistem corupt….

 • @Gogu
  La tine va sta o ora, timp in care va primi seful un telefon de la Boscodeala cu ordinul de a te aresta, iar apoi vor veni sa te aresteze pe 30 zile.

 • un pedofil cat timp s-a dat la o minora.

 • Nu mă mira nimic. am o plingere de 4 ani depusă la Politie și cind întreb ori e la Procuratura, de acolo îmi spune ca e la Politie și tot așa.

 • Buna Seara , Am o intrebare ……… De ce nu scrieti si despre modul smecheresc in care persoana vizata in acest articol a incercat sa reduca la liniste reporteri ( d.oastra inclusiv ) care au relatat despre ilegalitatile Fam. Toader????????? ……………. Trebuie sa stiti ca acestia se lauda pe conturile de socializare persnale cu realizarile in aceasta disputa . Poate intarzierile sunt menite pentru a le oferi un avantaj in procesul civil in care acestia au actionat Jurnalistii ce au avut curajul sa relateze cazul ………….. O parere !!!

 • E dreptul lui să facă tot ce dorește. Problema mea e că organele statului nu-și fac treaba pentrru care sunt plătite.

 • Organele nu-si fac treaba ,intrucat sant niste structuri de represiune, slugi ale statului mafiot.Oare cand vor intelege oamenii de rand faptul ca ,organele nu exista ptr a-i apara pe ei ,ci structura de tip teroristo-mafiot ,asazisul stat de drept .

 • Pingback:

 • Din păcate până la urmă vor plăti tot cei mici din poliție. Șefii lor când e groasă îi abandonează pe cei de care s-au folosit ca să-i protejeze pe infractori ca Toader. La fel și complicii din serviciul de medicină legală care cred că fetele acelea sunt chiar orfane și nu au și ele rude cu cunoștințe pe la Ministerul de Interne și al Sănătății. La lel și procurorii care tergiversează dosarele pasându-le înapoi la poliție și retur. Când va veni Inspecția Judiciară din CSM or să-și aducă aminte că riscă să piardă salariile și pensiile alea gigantice pentru a bate pasul pe loc cu anii. Toți cei datori lui Boșcodeală au tăinuit până acum faptele infractorului. Dar, aveți răbdare că vor cădea șmenarii unul câte unul ca popicele.

 • Măi domn Tereacă, cu cât vă plătește mafia lu Boșcodeală să faceți publicitate lu finăsu și să tăceți ca mutu în păpușoi despre fisu Bogdănel condamnat pentru trafic de droguri?

 • Toți ziariștii din Buzău parcă sunteți făcuți de o mamă. Vă faceți că plouă. Bogdănel Boșcodeală care luase bacul cu 10 că era tacsu mahărul mafiei locale. Acuma cică este punctual nevoie mare. Se duce la servici la compania de apă în fiecare zi la 8 fără 10 fix. Buni băieți buzoienii, îi dau leafă bună și lui și lu Tescaru.

 • Lăsând laoparte funcția pe care o are fiecare dintre noi ,să presupunem că toți suntem niște oameni .Obișnuiți și fiecare cu vârsta lui . Cum poți să ademenești un boț de copil ,care poate abia a aflat ce-i ăla ciclu ,și să-l obligi să facă ceva ce practic nu înțelege ,e traumatizant ,și cu efecte pe termen lung .Ce poți să înțelegi de la el ,ce simți în momentele alea în care să presupunem că o posedezi ?…Nu e decât un copil ,dle de rang înalt .Așa cum ai fost ăi dta și noi toți.Cum ai fi fost ca tu în adolescență să fii agresat așa cum faci dta ? Nu cunoști mila sau înțelegerea unor stări de fapt REALE ,dovedite ,ajunse la autoritățile locale ? Sau s-ar putea ca să ai întradevăr un spate atât de solid încât nu ți-e teamă de nimic ?…Oricum ,ești o rușine .

 • .s-a împăcat Florin Toader și cu fata din Mărăcineni

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.