Caz umanitar. David, 5 ani, buzoian, tumoră. CJ Buzău a ajutat azi, dar o poți face și tu!

Întrucât părinții sunt descriși ca având atât de mult bun-simț încât n-au cerut ajutorul comunității, a făcut-o educatoarea micuțului David Cristian Moldoveanu.

Aceasta a cerut, printr-un mesaj pe facebook, sprijinul buzoienilor pentru băiețelul de 5 ani, depistat la începutul anului cu o tumoră inoperabilă la trunchiul cerebral.

„El este David Cristian, unul dintre copiii mei, copiii mei de la grădi. David e un copil frumos, isteț, sensibil, bolnăvior. Suferă de tumoră malignă pe trunchiul cerebral. Tumoră inoperabilă…Sună groaznic acest cuvânt, „inoperabilă”! În acest moment, starea lui de sănătate este precară. Părinții lui David sunt oameni cu mult bun-simț. Atât de mult bun-simț că nici ajutor nu vor să ceară, acum, când au atât de multă nevoie. De aceea, vă rog eu să-i ajutați! Dacă știți pe cineva care s-a luptat cu această boală și a reușit, dacă sunteți cadru medical și ne puteti furniza informațiile necesare, atât de vitale acum, dacă sunteți creștini şi vreți să vă rugați pentru el, acum e momentul! David are urgent nevoie de un medicament care se găseşte doar în Rusia. Dacă puteți ajuta în obținerea medicamentului, vă rugăm, nu stați deoparte! Haideți să nu-i lăsăm singuri! Pentru că nu se ştie ce le va aduce ziua de mâine, orice ajutor e binevenit, inclusiv cel financiar!”.

Mesajul a ajuns și la conducerea CJ Buzău, iar astăzi președintele Cj Buzău, Emanoil Neagu, a semnat dispoziția prin care părinții lui David vor beneficia de un ajutor de 4500 de lei pentru procurarea medicamentelor. Suma nu este însă suficientă, iar buzoienii cu suflet și disponibilități financiare sunt rugați să ajute în continuare.

Pentru că nu se simte prea bine, David este internat acum într-o rezervă la Spitalul Județean. O bucurie i-a făcut azi Moș Crăciun, care i-a bătut la ușă pentru a-i aduce cadouri, o îmbrățișare, mângâieri și îndemnul de a se face sănătos.

În galeria foto de mai jos au fost inserate cruntul diagnostic, medicamentele necesare tratamentului și contul unde se pot face donații.

Tot astăzi, CJ Buzău a ajutat la organizarea „Galei oamenilor cu handicap fericiți, nu umiliți”. Evenimentul va avea loc de la ora 18.30 la Conacul Trandafirilor din parcul Crâng. E vorba, mai exact, de o masă de Crăciun la care vor participa în jur de o sută de persoane cu handicap și curatorii lor.

Citește și articolul: Moș Crăciun și șeful CJ Buzău au adus astăzi cadouri în Spitalul Județean. Atât pentru copiii personalului cât și pentru cei internați

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.