Caz unic la Buzău ? Chiar administratorul (dna Vica) este dator cu 2 miliarde la întreținere ?

S-a chemat Poliția Economică azi în Dorobanți II, la o asociație de proprietari din spatele pieței.

Oamenii sunt îngrijorați după ce luni, la cele 16 blocuri din Asoc. PT 28.3, s-a tăiat apa din cauza unor datorii de 2,2 miliarde de lei vechi.

Informația bombă e că tocmai doamna administrator al asociației (dna Vica – Elisabeta Moise în buletin) e cea care a acumulat datorii uriașe la plata întreținerii.

Vestea a fost furnizată celorlalți proprietari de o vecină care a prins un fir despre existența unor datorii și a întreprins propria investigație.

„Am mers la ea, la doamna Vica la birou, și am întrebat-o despre datoriile asociației și care ar fi persoanele cu restanțe. Atunci, mi-a spus spășită și în șoaptă că dânsa este în această situație. Am rugat-o să-mi arate care e suma restantă. După prima surpriză, că tocmai dânsa e cea mai mare datornică, au urmat altele. Că are de plată o sumă uriașă, 2 miliarde de lei vechi, iar apoi că în scripte o e brambureală totală. În zece minute mi-a scos la imprimantă patru hârtii, în care apăreau în dreptul dânsei patru sume diferite”, ne-a precizat doamna.

Cativa locatari strânși în fața ușii de acces în asociație

După aceste informații, reporterul a mers în biroul doamnei administrator. Aici a găsit-o pe dna Vica agitată, și spunându-i unei cunoscute – „mi-a făcut iar femeia asta scandal, nu mai pot, mă doare capul, dați-mi o pastilă”. Reporterul a întrebat-o de ce sunt aceste datorii la apă, dna Vica a replicat că „n-a făcut repartizările, că e vina ei, dar că va face un audit și se va rezolva”.

Domna Vica, ferindu-se de aparatul foto

A refuzat să dea o declarație video și să fie pozată. Apoi, în birou, au intrat domnii de la poliția economică din cadrul IPJ Buzău, care i-au cerut să nu umble până mâine la documente, că se va deschide un dosar penal și că joi dimineață se va începe o anchetă.

După discuția cu domnii polițiști, dna administrator a încuiat biroul, a spus din nou că se simte rău și a mers într-un apartament de la parter, la o femeie în vârstă care repeta că „doamna Vica e o femeia tare bună, iar lumea de afară e tare rea”. După 10 minute a plecat pe cealaltă ieșire din bloc (în spate era lumea adunată) și s-a dus acasă.

Concluzia reporterului

În primul rând jurnalistul a fost mirat să afle că tocmai administratorul are asemenea datorii. În mod normal acesta trebuie să fie impecabil, pentru a servi de exemplu celorlați locatari. Un administrator cu sute de milioane, poate chiar miliarde datorii, e din start incompatibil cu asemenea funcție. Apoi, suspect e și că dna Vica n-a putut oferi nicio explicație inteligibilă. Există riscul ca portofelul personal să se fi întrepătruns ani la rând cu pușculița asociației, fără ca nimeni să fi sesizat sau controlat asta. Da rsă sperăm, atât pentru doamna Vica, dar și pentru locatari, ca impresia reporterului e una superficială.

Mai jos s-au inserat patru hârtii – scoase de dna Vica la imprimantă pe 1 aprilie – cu datoriile apartamentului nr. 3 din blocul J2, unde locuiește dânsa (Moise Neculai este soțul acesteia). Sub cifra emisă de calculator, apar însemnările și semnătura doamnei administrator plus ștampila asociației.

Așteptăm comentariile dvs. Vom reveni.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Caz unic la Buzău ? Chiar administratorul (dna Vica) este dator cu 2 miliarde la întreținere ?

  • Doar nu era proasta sa plateasca cand putea sa bage sub pres pana cand trece in nefiinta. Ca doar nu se va executa singura.
    Se fac niste furturi la asociatii… numai combinatii una si una.

  • Asa faradelegi se fac si-n asociatia din spate de la baia comunala… unde doamna administratora se chinuie cu disperare sa toace banii locatarilor. In zadar se lupta presedintele de asociatie sa tina situatia sub control. Doamna administratora, nou venita in asociatia de proprietari se zbate sa distruga toate fondurile locatarilor

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.