Cazul bărbatului care a sărit pe geam. Dr. Porumb: „E totuși spital, nu pușcărie”


Reporterul buzoienii.ro a fost oprit azi pe stradă de o doamnă în doliu.

S-a recomandat a fi una din surorile bărbatului decedat după ce a sărit pe geamul de la baie – de la etajul 1 al Spitalului Județean.

Femeia, de bun simț, a ținut să transmită o propunere conducerii spitalului:

„Fratele meu, în urma accidentului vascular cerebral, nu mai gândea coerent. Cine știe ce era în mintea lui. Joi dimineață, deci în ziua în care a murit, a plecat ca un zombi, în pijamale, și a ieșit afară din curtea spitalului. S-a oprit pe colț, la magazinul Fornetti. Acolo a avut o străfulgerare. Nu știa ce-i cu el, unde se află. L-a dus totuși mintea, pentru că avea telefonul în buzunar, să-și sune soția și să întrebe unde se află, ce-i cu el. Soția a sunat iute la spital și a venit cineva și l-a cules de pe stradă. Pe seară, cine știe de la ce, s-a speriat și a ajuns să sară pe geam. El voia să plece acasă și credea că e ținut cu forța în spital. Am înțeles că fratele meu nu e singurul care a sărit pe geam. De aceea, fiind vorba de secția Neurologie, poate că ar fi indicat să se pună gratii la ferestre”.

Dr. Dragoș Porumb, directorul medical al spitalului, n-a fost surprins de propunere.

„Da, s-a mai discutat în trecut despre acest lucru. Știu că a mai fost un caz când cineva a sărit de la fereastră. Dar atunci s-a opinat că aici e spital și nu pușcărie. S-a considerat că ar da urât, înspăimântător, cu gratii la geamuri. Și eu zic acum la fel. Nu suntem la Rahova sau la Jilava, la un spital penitenciar, și nici la Săpoca. Totuși, să știți că tratăm incidentul tragic de joi seară cu atenție, se vor lua niște măsuri. Avem și noi o parte de vină, cum de a fost posibil să se dezlege”.

Fereastra de pe care a sărit

Familia lui Aurel Doroican susține că acesta n-a avut de gând să se sinucidă, ci doar să plece din spital pentru a ajunge acasă la fiul său de care îi era foarte dor.

Fiul răposatului urma să vină acasă în permisie după un an de temniță (ispășea o condamnare pentru o afacere ilegală cu lemne).

Mâine va avea loc înhumarea, iar fiul va veni în permisie la înmormântare.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Poliția: „Din cauza rănilor nu i s-a putut pune fiola”  CLICK AICI 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Cazul bărbatului care a sărit pe geam. Dr. Porumb: „E totuși spital, nu pușcărie”

  • Daaa… sigur conteaza mai mult esteticul decat siguranta omului. Era mult mai bine dacă era dus la Sapoca. Poate nu știați dl. Doctor, acolo sunt angajați numai oameni cu suflet mare. Cadre medicale care ridica moralul bolnavului și se primesc vizitatori tot spre binele lui. Și acolo nu sunt numai nebuni, informati-vă. Și încă ceva foarte deranjant. ..Pușcărie nu e cea cu gratii pentru siguranța omului, pușcărie e când un pacient e luat în primire de câte o asistenta care nu suporta sa fie deranjata și începe să tipe la ei si ii sperie, iar rudele stau neputincioase și așteaptă în curtea spitalului sa primească o veste, ceva, pe care nu o mai primesc… Cum e posibil așa ceva…. mă opresc aici… dar mai sunt foarte multe de spus…

  • Se pot pune geamuri antiefractie ,care se pot deschide numai cu o cheie speciala si care arata exact ca cele normale si de afara si din interior.Nu pot fi deschise fara cheie si nici sparte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.