Cazul câinilor de la Pârscov. Autorități în inspecție după articolele de pe buzoienii.ro. Iată deciziile luate

 

Ciprian Botezatu, director la DSV Buzău, s-a (auto)sesizat după articolele publicate în buzoienii.ro în care se reclamă situația aberantă de la Pârscov.

Zeci de oameni trăiesc zilnic într-un coșmar din cauza unei așa-zise iubitoare de animale, care a strâns în curte peste 50 de maidanezi.

Rezultă un zgomot teribil, zi și noapte, teama localnicilor de a fi mușcați ei sau copiii lor, întrucât câinii ies când vor din curte, și un miros insuportabil.

Unul dintre cei mai competenți directori de instituție din Buzău, Ciprian Botezatu, a alcătuit o echipă mixtă, de la mai multe instituții și a mers la fața locului. Iată ce s-a constatat și ce măsuri s-au luat:

Urmare a autosesizarii institutionale generate de reportajele prezentate pe site-ul BUZOIENII.RO din data de 11.08.2017 cu titlul „Coșmar pentru cateva familii din Parscov! Zgomot infernal!” și din 12.08.2017 cu titlul „A aparut al doilea clip cu nebunia de la Parscov”, la initiativa DSVSA Buzau s-a constituit o echipa mixta formata din reprezentanti ai DSVSA Buzau, DSP Buzau, Politia nationala și Primaria Parscov care s-a deplasat la fata locului, respectiv domiciliul doamnei incriminate in reportajele video transmise constatandu-se urmatoarele: – In curtea respectivei proprietati erau prezenti liberi un numar de aproximativ 50 – 60 caini fără a se putea constata existența unor cuști special destinate sau alte facilitati (tarcuri, padocuri etc.) pentru adapostirea acestora.

  • Numarul total al cainilor nu a putut fi stabilit cu exactitate doamna adapostind și in propria locuinta un numar de caini. Precizam faptul ca pe tot parcursul controlului doamna nu a permis accesul pe proprietate motivand acest refuz ca masura suplimentara pentru asigurarea ramanerii cainilor in interiorul proprietatii.

  • Doamna a precizat faptul ca finantarea pentru hrana și ingrijirea cainilor este reprezentata de catre donatii din partea diverșilor iubitori de animale La solicitarea documentelor specifice doamna a prezentat un numar de 49 buc. carnete de sanatate.

  • Pentru abaterile la normele sanitare veterinare constate, doamna a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 1000 lei, conform prevederilor Legii nr. 205/2004, art. 26, lit. a, refuzand semnarea procesului verbal de constare și sanctionare a contraventiilor.

  • Complementar sanctiunii contraventionale doamnei i s-au stabilit cu caracter de urgenta amenajarea de adaposturi specifice, salubrizarea incintei și gasirea unor solutii rapide de amenajare a unui adapost specific in afara localitatii.

Rămâne de văzut dacă în urma acestei acțiuni se va schimba ceva în bine privitor la viața oamenilor afectați. Cel mai de dorit este amenajarea unui adăpost în afara localității pentru ca localnicii să poată trăi normal. Dinspre prefectură ni s-a comunicat azi că inclusiv Carmen Ichim va face o declarație în curând referitor la acest subiect.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.