Cazul „fetiței neprimite de serbare pentru că n-a avut costum popular”. Ce spune educatoarea

A ieșit scandal la nivel național după ce părinții unei fetițe din Cochirleanca au reclamat că fiica lor n-a fost primită la serbarea de 1 decembrie pentru că n-a avut costum popular.

Cazul a fost preluat și rostogolit de mass-media, iar educatoarea și grădinița blamate pentru acest fapt.

Ieri, după toate aceste discuții, educatoarea și grădinița au emis un comunicat de presă – în care susțin că acuzațiile sunt neadevărate.

Se susține că de fapt n-a fost nicio serbare, ci doar un cerc metodic al educatoarelor din zonă (vezi document atașat la finalul articolului), că nu s-au spus poezii ci doar s-a intonat imnul României și că doar 14 din cei 52 de copii ai grădiniței au fost selectați pentru această activitate.

Redăm mai jos conținutul acestui comunicat, dar și știrea difuzată de TV SAT la momentul respectiv (în care apare și declarația educatoarei):

„Grădiniţa Cochirleanca a găzduit pe 22 nov. şedinţa Cercului pedagogic – Zona Cochirleanca. Cercul metodic a avut ca temă „ Evenimentul zilei-din 100 de ani de istorie a românilor”, activitatea desfaşurându-se sub formă de „ masă rotundă” , fără activitate cu copiii. În acea zi nu s-au susţinut activităţi cu copiii. La activitate au participat un număr de 31 de educatoare de la grădiniţele din Racoviţeni, Fundeni-Zărneşti, P. Câlnău, Vadu-Paşii, Săgeata, Robeasca şi Cochirleanca. Invitaţii au fost întâmpinaţi de un grup de copii de la toate grupele din grădiniţă. Momentul intâmpinării a constat in primirea invitaţilor cu pâine şi sare şi cântarea unei strofe dintr-un cântec popular. Nefiind serbare, nu s-au recitat poezii şi nu au fost alte momente artistice. Acest grup de copii a fost format dintr-un număr de 14 copii de la toate grupele dintr-un total de 52 de copii ai grădiniţei. Din grupa mijlocie, de unde este şi fetiţa care a apărut în reportaj, au fost doar 4 copii, dintr-un total de 16. Copilul domnului Văduva nu a făcut parte din acest grup de primire a invitaţilor deoarece a lipsit de la programul grădiniţei câteva zile înainte – din motive medicale.Având in vedere că nu a fost serbare, nu s-au recitat poezii şi nu au fost alte moment artistice, cele relatate in reportajul respectiv, precum şi în ştirile apărute pe diverse site-uri de ştiri sunt neadevărate, neechidistante şi părtinitoare. Difuzându-se doar un punct de vedere, cel al domnului Văduva, complet neadevărat, ştirea a dus la prejudicierea imaginii Şcolii Gimnaziale „Ion Roşca” Cochirleanca din care face parte şi grădiniţa respectivă” – comunicat Școala Cochirleanca

De notat că Școala Cochirleanca a anunțat că va da în judecată entitățile media care au prezentat cazul fără a cere inclusiv punctul de vedere al unității de învățământ.


[gview file=”https://www.buzoienii.ro/wp-content/uploads/2018/12/comprimat.pdf”]

 

loading...

5 comentarii la „Cazul „fetiței neprimite de serbare pentru că n-a avut costum popular”. Ce spune educatoarea

  • Daca sunt saraci si n-au carnet de membru de partid.
    Daca erau si ei membri de partid si bogati din furaciuni din bani publici si nu numai, avea loc rezervat pe lista.

  • Sunt multe probleme cu gradinitele din Jud. Buzau si cu atitudinea doamnelor educatoare. Probleme legate si de primirea unor copii bolnavi in colectivitati (ceea ce duce si la imbolnavirea celorlalti) sau probleme legate de bine-cunoscutele „atentii” pe care doamnele educatoare le primesc cu maaare bucurie. Si aici nu ma refer la cate un buchet de flori – gest de bun simt, ci de colectarea periodica de sume de bani (incepand cu 10 -20 lei pana la 50 de lei) de la parinti pentru diverse (nu materiale didactice). Inmultiti cu 20 de parinti si vedeti ce sume rezulta! Sume complet nefiscalizate si nedeclarate! Cred ca un control real (si nu de genul ai nostri ii verifica pe ai nostri) ar fi benefic. Si inca ceva – fara a fi implicat politic: vad ca toata lumea tipa ca s-a saturat de coruptie, insa nu am auzit pe nimeni sa reclame/refuze „atentiile” catre doctori, invatatori, educatori etc…. Este un proverb indian care spune asa: atunci cand arat cu degetul acuzator catre cineva, sa nu uitam ca degetul mare de la mana ramane îndreptat si catre noi! Pentru cine are urechi de ascultat!

  • Acest parinte cred ca a fost pus .sfatuit de cineva .sa provoace scandalul acesta si asta e doar inceputul .Cat va fi fetita lui la gradinita si apoi la scoala tot asa o sa procedeze si o sa ii faca rau copilulu

  • Nu stiu cine a intocmit ‘comunicatul’ din partea scolii din Cochirleanca,dar nu face decat sa ne dovedeasca nucunoasterea unor termeni folositi si grave lacune de cultura generala.Asadar,iata ce scriu ‘suparatii’ de la Cochirleanca in ‘comunicatul’ lor: ‘…..cele relatate in reportajul respectiv,precum si in stirile aparute pe diverse site-uri de stiri sunt neadevarate,ECHIDISTANTE (??!!??!!??) si partinitoare………’.Oare in biblioteca scolii din Cochirleanca o fi existand un DEX?Daca o sa il rasfoiti si o sa gasiti cuvantul ECHIDISTANTA,poate chiar o sa meritati titlurilr de educatori si profesori ,stimabililor.Si nu o sa va mai faceti de ……….rasul curcilor cu asemenea ‘comunicate’

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.