Cazul Florin Toader. Poliția și Parchetul dau vina tergiversării pe Serviciul de Medicină Legală pentru că întârzie o expertiză

S-au făcut doi ani și jumătate de la scandalul public și de la plângerile penale formulate împotriva omului de afaceri Florin Toader (fost consilier local PSD).

Mai întâi a fost cazul minorei Adriana Colniceanu pentru „lovire”, iar apoi inclusiv ITM-ul a reclamat încadrarea „încadrarea în muncă a minorilor fără respectarea condițiilor legale”. Incodentele reclamate s-au petrecut în iunie 2015 la Drăgaică, acolo unde Florin Toader ține an de an o terasă.

În ciuda scandalului inițial și a interesului manifestat de presa locală față de această speță, polițiștii buzoieni și procurorii de pe lângă Judecătoria Buzău n-au luat după doi ani și jumătate nicio decizie. Evident că s-a închegat și supoziția că cele două dosare penale au fost puse la păstrare până când nu va mai interesa pe nimeni acest caz.

„Da, cunosc această speță. Sunt nemulțumit și eu că a durat atât. M-am interesat la colegii mei, iar aceștia mi-au transmis că întârzierea se datorează faptului că Serviciul Județean de Medicină Legală nu a întocmit nici până acum expertiza medico-legală, lucrare necesară în acest dosar. Le-am cerut colegilor mei să urgenteze în măsura în care pot soluționarea acestui dosar”, a anunțat șeful IPJ Buzău, Laurențiu Pantazi în urmă cu trei zile.

La fel, și procurorii dau vina pe Medicina Legală după cum se poate observa din facsimilul de mai jos.

ULTIMA ORĂ: S-a întocmit expertiza

Astăzi, reporterul buzoienii.ro a mers la SJML pentru a solicita informații referitoare la această expertiză întârziată.

„Cunosc acest caz. De câteva zile am trimis către poliție expertiza cerută. Problema e că am fost bolnav de TBC un an de zile. N-a avut cine altcineva să o întocmească. A trecut tot acest timp care văd că se reclamă și pentru că procurorul a cerut diverse lucruri. Probabil și procurorului i-au fost cerute de avocatul apărării. Eu n-am discutat personal cu procurorul, am corespondat prin hârtii oficiale”, ne-a declarat dr. Munteanu Petre Liviu de la Medicina Legală.

De notat că deși Adriana Colniceanu a făcut plângere că a fost lovită, a obținut și un certificat medico-legal în acest sens, iar mai mulți martori confirmă acest lucru, procurorul de caz a coborât încadrarea de la lovire la purtare abuzivă. De partea cealaltă, Florin Toader susține că n-a lovit-o pe fată și că totul este o înscenare pusă la cale de C-tin Bilghiru, un rival într-ale teraselor din Drăgaică.

loading...

14 comentarii la „Cazul Florin Toader. Poliția și Parchetul dau vina tergiversării pe Serviciul de Medicină Legală pentru că întârzie o expertiză

 • Daca vrei sa infunzi un dosar, la IML faci asta. Marchezi banul si se rezolva.
  In plus, daca esti mai conectat, faci in asa fel incat sa nu se plateasca expertizele, astfel incat IML sa aiba si o „justificare” pentru care nu ofera expertiza si sa nu para ca fac asta special pentru un caz anume.

 • Cat despre scuza cu TBC… a avut tot IML-ul TBC timp de 2 ani?
  Ce face conducatorul aceste institutii, doarme pe el, daca au picat toti in concediu medical pentru TBC nu il duce capul sa asigure buna funtionare a institutiei in acest timp? Atunci ce naiba face acolo, doar incaseaza salariul de mii de euro degeaba sa aiba ce cheltui la terasa?

 • Adevărul este că n-avem autorități competente în niciun domeniu de activitate! Nici în poliție, nici în finanțe, nici în sănătate,etc. Totul se face la mica înțelegere!

 • Cred c a nu este greu de inteles ca in cazul suspectului Florin Toader si a dosarului sau este vorba de o CARDASIE intre suspect,procuror,avocatul suspectului si cei de la serviciul de medicina „legala”(mai curand,ilegala!). Nu exclud cu totul nici politistii care s-au ocupat de caz, dar e clar ca principalii artizani ai tergiversarii cazului si batjocoririi legii in acest caz sunt infractorul-procurorul si „expertul” de la medicina legala.

 • Instituțiile statului paralel/ susținut de la Bruxelles/ performează-n mare fel/slugoii lui Florinel/propulsat de Boșcodel…(n-am găsit altă rimă). Simbol edificator al halului de paragină în care se află sistemul judiciar românesc pentru care sar ambasadele, uniunea europeană, oengeurile soroșiste și unii retardați să nu cumva se schimbe ceva!

 • Eu l-am crezut pe dl Pantazi om serios, dar în ultima vreme a luat culoarea mediului ca salamandra, s-a acomodat și el cu năravurile breslei.

 • Există cineva in randul autoritatilor, care cu mâna pe Biblie si sub jurământ fiind, să afirme că tot ceea ce s-a petrecut de doi ani si jumatate, este ortodox, in linia firescului si face cinste modului in care reprezentantii statului fac justitie in dosarul 3109/ P / 2015…..?????
  Se doreste ca cetățeanul de rand, onest, să creadă in corectitudinea actului de justitie….!!! In zadar !
  Faptele nu ajută cu nimic această stare de fapt! Intreb :
  Cati procurori se vor mai schimba pentru a se ajunge la incadrarea dorită….?????
  Deja au fost vreo patru până acum…!!!!
  De cate ori o să fie permis acestui derbedeu ca prin tertipuri avocatesti să re- repete intrebarea tembelă , anume…. – Este posibil ca o persoană sa-si rănească singură buza superioară doar pe interior daca mușcă dintr-un fruct…..si să insiste cu intrebari despre un herpes imaginar incercand să smulgă disperati fiind, un raspuns anti medicină si pe placul derbedeului….
  Există cineva onest care să explice cum este posibil tot acest circ…?
  A pomenit cineva (la autoritati mă refer)…, de faptul că acest deraiat cu o seară inainte să o bată…profitând de faptul că o retinuse la muncă până a inceput să plouă, s-a oferit si a dus-o cu masina personală către casă timp in care i-a facut tot felul de propuneri si promisiuni in virtutea idei de a fi de acord cu o relatie cu el…?
  Stie cineva că acesta este motivul pentru care in 11.06.’15, fiica mea a mers si a cerut să fie plătită pentru zilele lucrate explicand si de ce pleacă tuturor colegilor…acest fapt fiind sursa nervozitatii golanului si de aici dorinta de a o reduce la tacere prin modul violent in care a actionat?
  Unde sunt declaratiile celor doi politisti locali care au vazut ,,cazul”, lucru ce l-au afirmat in fata mea…dar că nu pot declara pentru că…derbedeul este finul lui nașu’ Boscodeala si ii zboară….!
  Să inteleg că nu s-a schimbat primarul sau sistemul ???
  Se stie că in octombrie 2015, Toader a incercat să-i dea fiicei mele in prezenta bunicii materne…1000 Ron, aceasta pentru a-si retrage plangerea?
  Coroborand imaginea fiicei cu parul ciufulit, conturul palmei impregnata pe față stanga, buza spartă, vanataia din zona costala spate dreapta, piciorul scrijelit sangerand cu ideea că a venit să cumpere cu bani ,,tăcerea”…..:
  Ce legiuitor din acestă lume poate să imi explice mie că ceea ce am vazut si stiu este altfel…..? Ce legiuitor…?
  Oricum, deja nu mai am incredere că la Buzău se întâmplă ceva corect…!
  Deja de săptămâna viitoare, ne vom adresa catre toate autoritatile ierarhic superioare, precum si la media centrală.
  Aici hidra s-a instalat si este in fieful ei….!

 • Dincolo de toate disputele care apar în acest caz ,mi se pare importantă starea fetei abuzate . Cu siguranță nu este una bună și am rugămintea să vă îndreptați atenția și către ea .E un copil care suferă și care trebuie consiliat .Atât .

 • „Desteptul” de Toader ameninta si oamenii din fosta firma Nano Net … nu le dadea bani, le facea scandal, nu le dadea nici macar centuri de siguranta, ii ameninta cu bataia daca cereau salariul! Pe majoritatea ii angaja provizoriu doar sa nu-i plateasca. Sa-i faca ancheta calumea, asta e varza cu tipele…. are multe in cap despre care TOTI TAC! Sa caute in actele fostei firme toti angajatii procurorii, sa-i puna sa declare! O SA FIE UN SOC! MAI ALES, SA SPUNA ACEI ANGAJATI … CATE PERSOANE AU PUS FARA ACTE PE LANGA EI SI FARA PROTECTIA MUNCII! CATE AMENINTARI DOAMNE….

 • domule Tereaca, sesizati procurorii despre fosta firma NanoNet si pe cei de la protectia muncii. sa fie ancheta transaparenta. fara presa nu facem nimic. multumesc.

 • Sa fie anchtat si seful SML. Sa vina corpul de control de la Bucuresti. Aici totul depinde de mafia locala. Sa fie totul supervizat de presa neaservita politic. Sa-i bage pe toti la puscarie cei de la DNA care au ajutat panaramele locale!

 • Colniceanu,pune mana pe biblie si jura pe fata ta.ca spui adevarul,ca nu este „facatura”!?Tereaca,in aceleasi conditii,te angajezi sa spui numai adevarul?

 • Îmi pare rău, dar eu n-am ce adevăr să spun, că n-am fost de față să văd dacă a bătut-o sau nu. Dacă aș fi fost aș fi spus. Eu am fost față în față cu un monitor din care vedeam și auzeam o fată care susținea că a fost maltratată, iar alte trei confirmau spusele ei. La același monitor am mai văzut pe unul care susținea că a fost bătut cu altă ocazie, iar la redacție a mai venit o doamnă care zicea și dânsa că Florin Toader i-a băgat fratele în spital. Și logic, după toate aceste depoziții, dacă ai cap și ții să-l folosești, începi să-ți pui niște întrebări.

 • Pingback:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.