Cazul tânărului sinucis în lacul Marghiloman. De luat aminte

Uneori, greșelile părinților care fac copii (deși n-au cu ce-i crește) și apoi îi abandonează se plătesc, din păcate, mai târziu de către cei mici.

Lipsiți de familie, de dragostea și îngrijirea părintească, unii dintre acești orfani se întâmplă să clacheze – mai ales când viața, și așa chinuită, îi pune în alte situații dificile.

În aceste coordonate triste poate fi încadrat și destinul lui Vasile Burtea (18 ani), care a hotărât să-și încheie conturile cu viața aruncându-se în apă de pe podul lacului Marghiloman.

Vasile, cu câteva luni înainte, pe podul de pe care s-a aruncat

Greșeala originară s-a făcut însă cu 13 ani mai devreme (în 2006) când părinții, săraci, fără serviciu și cu o educație precară (din Scorțoasa), s-au despărțit și au renunțat la copii.

Ca să nu moară de foame ori de boală, Vasile, Costică (fratele mai mic) și o soră (mai mare), au fost luați în grijă de Protecția Copilului. Părinții naturali n-au vrut să mai audă de ei. Mama – deloc, iar tatăl îi mai vedea din întâmplare – o dată la câțiva ani.

Ieri, tatăl, Ioniță Burdea, informat de fiul mai mic, a venit la morgă ca să preia trupul lui Vasile. Știe c-a zbârcit-o rău în viață. „Ca să mă omor și eu acum, n-are niciun rost”, a spus Ioniță, înlăcrimat, în fața reporterului de la Adevărul de Buzău.

De luat aminte de către cei mai tineri. Nu faceți ca el! Când (decizi să) ai un copil, viața nu-ți mai aparține!

Vezi mai jos, un material postat de Adevărul de Buzău:

Tatăl tânărului găsit fără suflare în lacul Marghiloman și-a întâlnit fiul după trei ani

https://adevarul.ro/locale/buzau/video-tatal-tanarului-gasit-suflare-intr-un-helesteu-buzau-si-a-vazut-fiul-trei-ani-intr-un-siciru-1_5df926a25163ec42711f480c/index.html

Publicată de Adevărul Buzău pe Marţi, 17 decembrie 2019

Azi, trupul lui Vasile Burdea va fi înhumat, prin grija unor prieteni, a unor oameni de bine și a DGASPC-ului la Cimitirul Sf. Gheorghe (Bariera Brăilei).

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Cazul tânărului sinucis în lacul Marghiloman. De luat aminte

  • Când ai un copil,statul trebuie să-ți ofere un loc de muncă decent pentru a-l crește!Să le fie rușine autorităților pentru că nu au reușit să țină strânsă legătura dintre copii și familie!Vă simțiți nevinovate doamnelor de la DGASPC Bz și Direcția de Asistență Socială,nu vă este rușine,vinovați sunt procurorii și polițiștii pentru că vă lasă în libertate,să vă fie RUȘINE,să-l aveți pe conștiință!Sunt mii de adolescenți minori care muncesc ca sclavii,nu știți,n ați auzit,atunci ce face DIICOT ul,RUȘINE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.