Ce a făcut Primăria Buzău pentru tinerii și firmele din oraș
Tot ce vedeți în aceste camere e nou!

Sunt opt astfel de camere a câte trei locuri.
Toate pentru elevi din jud. Buzău, absolvenți ai clasei a opta, care vor să învețe o meserie.

Cazare gratuită (la internat cu… internet), masă gratuită, bursă de 500 de lei pe lună!
Condiții puse la dispoziția tinerilor de Primăria Buzău și Liceul D. Filipescu la clasele Meritas (40 de locuri în acest an școlar).
PLUS Toți cei 40 de elevi au garanția că vor fi angajați la finalul celor 3 ani (învățământ dual) și că vor învăța o meserie căutată pe piața muncii. Deja, elevii au început practica la viitorii angajatori!


Ce vor deveni primii 40 de elevi:
10 electricieni
10 sudori
10 mecanici auto
10 operatori mașini comandă numerică
Startul a fost dat în acest an școlar cu primii 40 de viitori meseriași. „Avem cerere pentru anul școlar viitor din partea firmelor din oraș pentru 160 de elevi”, a anunțat dna Lucica Stănculeanu, director al claselor Meritas de la Liceul D. Filipescu din Buzău.

După ce a rezolvat-o cu învățământul dual, primarul Toma are în plan să atragă fonduri europene pentru un învățământ tehnic universitar la Buzău: „Terenul îl avem, la ieșirea din Buzău spre Vernești, urmează să aplicăm pentru un proiect pe PNRR. SE vor da bani pentru zece astfel de centre în România. Sperăm să ne calificăm”.

Citește și:

Cât timp există alternativa salariului mai mare în occident, învățământul dual n-are nicio șansă. Privații țin cu dinții de salarii, dacă salariatul ar aduce bani de-acasă ar fi perfect!
Nu va ramane niciunu in tara, doar betivii si escrocii au mai ramas printre „meseriasi”. Daca incerci sa construiesti ceva, iti blestemi zilele, toti oamenii normali au fugit in Occident.