Ce a răspuns primarul Toma la cererea unei buzoience. „Mi se pare o regulă ciudată”

Undă verde din partea primarului Toma ca buzoienii să facă picnic pe spațiile verzi din parcurile buzoiene (Crâng, Tineretului și Marghiloman).

O buzoiancă i-a adresat primarului o plângere în acest sens:

„Bună ziua. Ne-a oprit poliția când am fost în Crâng pentru că am stat pe spațiul verde. Mi se pare o regulă ciudată. Nu avem voie să stăm la picnic pe spațiile verzi ?”

Primarul a răspuns (pe siteul buzaucityreport.ro) că e voie:

„Voi vorbi cu Poliția Locală să pemită acest lucru. Nu este nicio interdicție!
Doar acolo unde s-a „gazonat” recent este evident că nu te poți așeza. Vă mulțumesc!”.

În parcurile din vestul Europei astfel de picnicuri sunt de multă vreme un lucru comun.

În Europa de vest și a te îmbăia în fântânile arteziene în perioadele de caniculă e o banalitate.

În România însă se face caz dacă cineva (cu atât mai mult dacă e de etnie rromă) își răcorește picioarele în artezienele de prin orașele țării.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Ce a răspuns primarul Toma la cererea unei buzoience. „Mi se pare o regulă ciudată”

 • Una este imaginea idilica din parcurile vestice, unde sta intreaga familie in fata cosului de picnic, elegant, civilizat…si alta va fi la noi: mancatori de seminte si salam pe paine, bautori de bere la doza sau pet si gramezi de gunoaie dupa ce pleaca de acolo.
  Este o mare greseala daca se va permite “picnicul romanesc” sa se desfasoare in Crang. Nu suntem pregatiti ca natie pentru asa ceva, practic o idee buna la baza va genera o semi-tiganie pur romaneasca.
  Astia suntem, ce mai tura-vura….

 • Păi poate pentru că în străinătate lumea doar se răcorește în fântâni, nu se spală, ca la noi?!?
  Și poate pentru că la noi pentru mulți din cei ce se bagă în fântâni e printre puținele dăți când corpul lor vede apa?!?
  Totul e de faună… așa, în străinătate nici nu aveai nevoie de umilința cu declarația să ieși din casă, pentru că sunt, majoritatea, oameni, nu animale… la noi proporția e cam pe dos…

 • Da, mai oameni buni ,dar în occident omul e om, nu animal (scuzati duritatea) in doua picioare!

 • Aaa, si sa nu uitam boxele de buzunar cu manele !!! Neaparat, la bombardierii cu chef de picnic….

 • Bine punctat Io si Raul. Cred ca solutia este nu interzicerea totala, ci respectarea legilor inclusiv si mai ales de cei care vegheaza la aplicarea lor. Atata vreme cat niste oameni de bun simt si cu un cosulet cu sandvisuri sunt atentionati, dar romii si neamurile proaste sparg seminte oriunde, vorbesc tare, deranjeaza si sunt lasati in pace, ba chiar incurajati in comportamentul grobian in lipsa oricarei forme de avertisment, sanctiune…. Duminica langa helesteu erau oprite vreo 2 familii cu copii pentru a admira boboceik de pe lac. Bobocei care venisera aproape de mal pentru ca 2 tineri sedeau frumusel pe banca si le aruncau cojile de la semintele pe care le spargeau. Tot locul in jurul bancii era plin de coji de seminte. Cei prezenti se bucurau de ratuste si atat. Si nu sunt de condamnat. Pe partea cealalta gardienii publici se plimbau agale, el cu masca pe gura, ea cu masca sun barbie. Astia suntem….

 • Nu doar in Europa de vest, ci pe tot mapamondul, oriunde avem un oraş mare, cu milioane de locuitori, acestia ajung efectiv să se întindă pe iarba din marile parcuri, sătui de ciment, asfalt, maşini şi agitaţia cotidiană. Ori să se bălăcească în fântânile arteziene.
  New-Yorkezii, de exemplu, par să aibă cel mai bine dezvoltat acest obicei. Au cel mai fiţos parc din lume (CENTRAL PARK) în formă fix de dreptunghi, între zgârie-norii Manhattanului, unde se duc acolo efectiv să facă ,,plajă” pe iarbă ori de câte ori e vreme frumoasă.
  La noi , nici măcar în marile parcuri cum sunt Herăstrăul sau Tineretului din Buc., nu vezi aşa ceva. Poate cu f. rare excepţii. Şi mai bine că nu vezi. La ce societate plină de cocălari şi de needucaţi avem, gunoierii ar fi avut mai multă muncă în plus de făcut.
  În schimb, s-a găsit Buzăul să încurajeze asta. De parcă asta ne mai lipsea…. nişte gunoaie în plus prin Crâng, chiar la vedere!

 • Bine punctat Catalin, lo si Raul( care se scrie cu R mare adică Raul)
  Va salut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.