Ce a răspuns viceprimarul Ionuț Apostu

Fotografia de mai sus a fost realizată de un buzoian. Acesta s-a mirat pe facebook că parcul Crâng e deschis și că numeroși buzoieni se plimbă pe alei.

Postarea a fost văzută și apoi comentată (și) de viceprimarul Ionuț Apostu. Acesta a făcut lumină în această privință.

„Parcurile buzoiene nu au fost închise niciun moment. Doar că accesul este permis cu respectarea ordonanțelor militare, referitoare la distanța față de casă și orele de plimbare. Nu văd de ce trebuie închis un parc dacă se respectă regulile de distanțare socială. Ordonanțele Militare nu prevăd închiderea parcurilor”.

CONCLUZIE

Accesul în parcurile din Buzău se poate face de către cetățenii care locuiesc în apropiere. Se va bifa în declarație punctul 5 – activități fizice.

Spusele viceprimarului Apostu (că accesul în parc este permis) este totuși pus sub semnul întrebării de unii cetățeni.

 „Personal am văzut de nenumărate ori Crângul cu poarta închisă și cu gardieni în față încă de la începutul stării de urgență. Cum reușiți să aflați dacă cei ce se plimbă prin parc locuiesc în apropiere, atâta timp cât nu-i legitimează nimeni? Măsurile de relaxare le-ați luat acum, în ultimul timp. Dumneavoastră știți pe ce criterii. Crângul a fost închis o bună perioadă de timp” – comentariu facebook

Notă

Accesul în parcurile din Buzău se poate face între orele 06.00 – 19.00. Conform Deciziei nr. 3 a Comitetului Local pt. Situații de Urgență (al mun. Buzău) accesul în afara acestui interval este interzis:

Restricțiile de circulație și obligativitatea declarației vor mai dura doar 12 zile. Pe 15 mai – la finalul stării de urgență – ar urma să fie ridicate.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Ce a răspuns viceprimarul Ionuț Apostu

 • Cum nu au fost închise parcurile??! Sunt declarații publice date la începutul pandemiei. Dacă între timp v ați răzgândit putin, asumați va acest lucru și deveniți mai putin penibil. Parca ne-am juca de a alba neagra…

  Răspunde
 • Cum adică ma nene? Dacă stau mai departe de parc nu am voie ?! Prea ne luați de prosti…unii sa trăiască și alții sa moară?

  Răspunde
 • Pentru dl ION: aveti voie in cel mai apropiat parc de adresa din buletin, condiția să bifati punctul 5 din declaratie, sa aveti buletinul si daca aveti peste 65 de ani -doar in intervalul 7-11 ! Parcurile sunt închise în intervalul 19-06 ! Ps.Si nu in grupuri mai mult de 3 persoane.

  Răspunde
 • Parcurile sunt închise, cu mențiunea că sunt deschise. Doar de o săptămână, de când au dat năvală seniorii, iar miliția nu vrea să intervină. Și nici domnii din Palatul comunal, care au nevoie de voturi. Asta în timp ce proștii stau în casă și își pierd slujbele, ca să trăiască seniorii, pe care-i doare undeva de pandemie și umblă ca niște floricele de colo colo. Dacă mă duc eu în Crâng voi lua amendă, bineînțeles! O să mă caute jandarmii și de șosete. Ce vremuri, să tot fii senior! Răi, puși pe harță, egoiști, cu tot felul de reduceri și gratuități, nimeni nu-i deranjează cu nimic. Se duce în cap toată economia, școli închise, dar să nu cumva să deranjam seniorii! Punem politia să le ducă sfintele Paști, draci, laci, până la gură, să nu sufere, săracii!

  Răspunde
 • Parcul a fost inchis, porțile erau închise cu lant, ne am obișnuit să o dați după cireș, oricum ați încurcat o rău de tot.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.