Ce-ar trebui să facă taximetriștii, dar și clienții centrului comercial

Sâmbătă s-a produs un nou accident pe str. Frăsinet, în dreptul Shopping City Buzău.

De astă dată n-a mai fost o banală tamponare față-spate. Pentru a evita impactul, șoferul a tras dreapta de volan, a rupt stâlpișorii și s-a suit pe trotuar, speriind pietonii.

În zona fierbinte, oprirea pe interzis a taxiurilor, dar și a altora, duce pe lângă tamponări și la formarea de coloane (din pricina traficului intens).

Soluțiile pentru evitarea tamponărilor, a formării/creșterii coloanelor de mașini, dar și pentru evitarea încălcării regulii de circulație (oprirea interzisă) fac apel la bunul simț al taximetriștilor/șoferilor, al clienților și conducerii mall-ului.

A) Clienții mall-ului pot lua un taxi din stația existentă peste drum în parcarea Penny XXL – Galleria Mall. Vor merge puțin pe jos, dar vor evita încălcarea legii.

B) Conducerea centrului comercial poate aloca în parcarea generoasă de la nivelul solului și din subteran două-trei locuri exclusiv pentru taxi.

C) Clienții mall-ului pot traversa strada pe trecerea de pietoni și lua un taxi de peste drum – unde traficul e mai redus. Șoferii de taxi sau dispecerii le pot cere clienților să procedeze în acest fel.

D) Dacă cele trei variante de mai sus nu se vor aplica, ar fi cazul intervenției Poliției Rutiere. O lună de monitorizare continuă a locului respectiv în care să se taie amenzi i-ar putea îndupleca pe taximetriști și nu numai să evite a mai opri acolo.

Așteptăm și alte sugestii/opinii în rubrica de comentarii.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Ce-ar trebui să facă taximetriștii, dar și clienții centrului comercial

 • Pe soțul meu a vrut sa l amendeze poliția ca nu a oprit la trecerea de pietoni in condițiile in care nu era nimeni pe trecerea de pietoni pe nici o parte!!! Având drum la aurora in același loc unde s a produs accidentul staționa un taxi și aștepta o duduie ce avea vreo 7 papornițe!!!! Nu este normal!!!

  Răspunde
 • solutia B este foarte buna si foarte indicata… si asa taxiurile vor fi acolo pentru clienti… dar ce facem cu ghertoii cu BMW inmatriculat pe bulgaria sau ceilalti asa ziși „jmecheri cu dublu JM”(Am citat de la un astfel de ghertoi) pe care nu ii intereseaza deloc de regulile din trafic…???
  Acum ceva timp, domnule reporter, scriati ca se fac cozi mari pe valea slanicului,pe la maracineni,etc.
  Am avut ocazia sa merg chiar acum 2 zile pe acea ruta pana la Lopatari… Sunt profund dezgustat de soferii care se cred mai presus de lege… Sunt aproximativ 4 semafoare provizorii pe toata ruta. La TOATE am fost depasit de conducatori auto care nu opresc la ROSU!!! Ei fac legea pe soseaua aia…
  Prima chestie care mi-a venit in cap a fost,de ce nu sta politia rurala la aceste semafoare? Raspunsul a venit imediat de la cineva din masina. Politia rurala din comune este platita de primarie… daca nu esti cu oamenii si nu ii mai lasi de capul lor esti concediat… CAM ASTA ESTE ADEVARUL!!!
  Si atunci…???
  Oare o sa ne mai civilizam??? Ne mai mira faptul ca avem zeci de morti pe sosele??? Ne mai mira faptul ca mii de oameni mor nevinovati anual??? Ne mai mira faptul ca unii soferi nu stiu ce reprezinta trecerea de pietoni si zboara pietonii pe capote si prin aer (Cazul fetei de la Florica)??? Eu nu spun ca sunt un sofer bun,dar incerc pe cat posibil sa respect regulile de circulatie… Dar trecerea pe rosu mi se pare o nesimtire si o aroganta… o necesitate de superioritate,sa te stie lumea ca esti tu cine esti… un NIMIC pentru mine,si poate si pentru altii…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.