Ce au decis medicii. Durere și bucurie în același timp

Un buzoian s-a sfârșit zilele trecute la doar 45 de ani în urma unui accident vascular.

„Pacientul în vârstă de 45 de ani, s-a prezentat la U.P.U, în stare foarte gravă, comă de gradul III, AVC hemoragic, frontal parietal stâng. Pacientul a rămas internat pe secţia A.T.I. – Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău” – comunicat Spitalul Județean Buzău.

 În condițiile în care pacientul – deși tânăr – nu mai putea fi salvat, iar moartea biologică era doar o chestiune de ore, medicii buzoieni s-au gândit să transforme acest fapt trist într-o bucurie pentru alții.

Mai exact s-a pus pe tapet probleme transplantului de organe, a fost contactată familia care – surpriză – și-a dat acordul!

„Echipa de transplant a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău formată din Dr. Ioniţă Victor – șef Secție A.T.I. şi medicul urgentist – Dr. Zoican Adrian, coordonator al programului de transplant a  considerat că este un pacient eligibil unui transplant şi a contactat familia pentru a-şi da acordul. Familia a confirmat efectuarea acestui transplant, după ce testele au determinat prezența morţii cerebrale” – comunicat Spitalul Județean Buzău.

Ulterior s-a luat legătura cu coordonatorul de transplant la nivel naţional  în vederea recoltării organelor. La Buzău s-au deplasat de urgență echipe de prelevare formate din medici chirurgi de la Institutul Fundeni, medici urologi şi medici de chirurgie generală, o echipă de medici ortopezi de la Spitalul Colentina care au prelevat ţesuturi. Întreaga acţiune de prelevare a debutat la ora 13 şi s-a finalizat la ora 22. De notat că la Buzău a ajuns și o echipă de medici în specialitatea chirurgie-toracică din Slovenia, pentru a preleva plămânii pacientului.

Astfel, s-au prelevat de la pacient:

  • Plămânii bilaterali

  • Ficatul

  • Rinichii bilaterali

  • Corneea bilaterală

  • Tendon bilateral

„Pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău acest transplant efectuat acestui pacient, este o mare realizare, un mare succes şi dorim să mulţumim familiei donatorului pentru acordul dat ca toate organele să fie transplantate. Această prelevare de organe reprezintă o premieră pentru judeţul Buzău, întrucât prelevarea plămânilor s-a putut face cu ajutorul Agenţiei de Transplant Eurotransplant” – comunicat Spitalul Județean Buzău.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Ce se întâmplă cu angajații CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

2 comentarii în “Ce au decis medicii. Durere și bucurie în același timp

  • La Buzau pe Neurologie si Cardiologie se moare pe capete, nu exista aparatura.

  • Lasa aparatura, dar eu am vazut reflexul babinski verificat prin sosete groase. Medicii sunt de o indolenta incredibila, te crucesti cand ajungi acolo. Nici la Bucuresti nu e mare lucru, dar aici este deja in domeniul comediei negre ce se intampla, mai ales la sectia de urgente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.