Ce au decis medicii. Durere și bucurie în același timp

Un buzoian s-a sfârșit zilele trecute la doar 45 de ani în urma unui accident vascular.

„Pacientul în vârstă de 45 de ani, s-a prezentat la U.P.U, în stare foarte gravă, comă de gradul III, AVC hemoragic, frontal parietal stâng. Pacientul a rămas internat pe secţia A.T.I. – Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău” – comunicat Spitalul Județean Buzău.

 În condițiile în care pacientul – deși tânăr – nu mai putea fi salvat, iar moartea biologică era doar o chestiune de ore, medicii buzoieni s-au gândit să transforme acest fapt trist într-o bucurie pentru alții.

Mai exact s-a pus pe tapet probleme transplantului de organe, a fost contactată familia care – surpriză – și-a dat acordul!

„Echipa de transplant a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău formată din Dr. Ioniţă Victor – șef Secție A.T.I. şi medicul urgentist – Dr. Zoican Adrian, coordonator al programului de transplant a  considerat că este un pacient eligibil unui transplant şi a contactat familia pentru a-şi da acordul. Familia a confirmat efectuarea acestui transplant, după ce testele au determinat prezența morţii cerebrale” – comunicat Spitalul Județean Buzău.

Ulterior s-a luat legătura cu coordonatorul de transplant la nivel naţional  în vederea recoltării organelor. La Buzău s-au deplasat de urgență echipe de prelevare formate din medici chirurgi de la Institutul Fundeni, medici urologi şi medici de chirurgie generală, o echipă de medici ortopezi de la Spitalul Colentina care au prelevat ţesuturi. Întreaga acţiune de prelevare a debutat la ora 13 şi s-a finalizat la ora 22. De notat că la Buzău a ajuns și o echipă de medici în specialitatea chirurgie-toracică din Slovenia, pentru a preleva plămânii pacientului.

Astfel, s-au prelevat de la pacient:

  • Plămânii bilaterali

  • Ficatul

  • Rinichii bilaterali

  • Corneea bilaterală

  • Tendon bilateral

„Pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău acest transplant efectuat acestui pacient, este o mare realizare, un mare succes şi dorim să mulţumim familiei donatorului pentru acordul dat ca toate organele să fie transplantate. Această prelevare de organe reprezintă o premieră pentru judeţul Buzău, întrucât prelevarea plămânilor s-a putut face cu ajutorul Agenţiei de Transplant Eurotransplant” – comunicat Spitalul Județean Buzău.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Ce se întâmplă cu angajații CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Ce au decis medicii. Durere și bucurie în același timp

  • La Buzau pe Neurologie si Cardiologie se moare pe capete, nu exista aparatura.

  • Lasa aparatura, dar eu am vazut reflexul babinski verificat prin sosete groase. Medicii sunt de o indolenta incredibila, te crucesti cand ajungi acolo. Nici la Bucuresti nu e mare lucru, dar aici este deja in domeniul comediei negre ce se intampla, mai ales la sectia de urgente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.