Ce-au descoperit polițiștii din Mărăcineni când au oprit la control o domnișoară de 21 de ani

Control de rutină efectuat ieri de polițiștii Secției Rurale Mărăcineni.

La un moment dat a fost oprit și autoturismul condus de o domnișoară.

Numai că la solicitarea polițiștilor de a prezenta permisul de conducere, tânăra de 21 de ani cu domiciliul în municipiul Buzău a ridicat din umeri.

După verificarea în baza de date a Poliției Rutiere s-a descoperit că domnișoara șofer nu posedă permis de conducere.

Pe cale de consecință, tânăra buzoiancă s-a ales cu dosar penal și va primi în cel mai fericit caz o condamnare de un an cu suspendare.

Codul penal – Art. 335

Conducerea unui vehicul fără permis de conducere

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Cu dosar penal și o condamnare similară se va alege și puștiul de 18 ani care o însoțea pe domnișoară. Conform primelor date, acesta i-ar fi încredințat autoturismul spre conducere tinerei, deși știa că aceasta nu are permis.

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1).

Citește și articolul: „Copil problemă, fără mamă, fără tată, luat de Protecția Copilului, trimis înapoi…”. Iată ce riscă și polițistul care l-a anchetat. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

loading...

4 comentarii la „Ce-au descoperit polițiștii din Mărăcineni când au oprit la control o domnișoară de 21 de ani

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.