Ce brute au devenit copiii noștri! Doi elevi din Zărnești se bat în microbuzul școlar, ceilalți încurajează de pe margine! Imagini Adevărul de Buzău

Sunt imaginile rușinii în care a ajuns școala și societatea românească.

E încă o dovadă că un procent considerabil dintre elevi bat degeaba drumul către școală și că mulți dintre profesori nici măcar de atât nu sunt în stare: să-i învețe pe elevi să nu dea cu pumnul.

Dincolo de faptul că un puști își altoiește o colegă până o lasă lată pe podeaua microbuzului, mai grav e că restul elevilor din microbuz strigau precum nebunii: „Mai dă-i Duță, n-o lăsa. Mai dă-i una, două, trei, Dă-i…”.

Nu s-a găsit măcar unul să se bage între ei ori să le spună să înceteze.

Nici pe șofer nu l-a interesat, iar scuza că era atent la drum și că n-a observat ce se întâmplă nu prea ține.

Întâmplarea s-a petrecut în microbuzul școlar de la Fundeni-Zărnești, iar din relatările colegilor de la Adevărul de Buzău o fată de 12 ani a fost lovită în burtă și în față de Gabi, un copil problemă.

După un asemenea incident grav, ar trebui ca atât școala, dar și primăria din Zărnești să cheme toată lumea din sat la o șezătoare a cărei temă să fie: „Ne-am făcut de râs, măsuri luăm ?”.

Iar Gabi, copilul problemă, luat de inspectorat și trimis vreo șase luni la școala de corecție de pe strada Horticolei din Buzău ca să ia aminte.

În luna noiembrie când un elev de la Economic a rămas fără vedere la un ochi după ce un coleg i-a aplicat un pumn, probabil cu un box metalic, buzoienii.ro a făcut către inspectoratul școlar solicitarea ca la începutul fiecărei ore profesorii să le amintească elevilor, până le-o intra în cap, să nu să ia la bătaie. oare s-o fi făcut ceva în acest sens, că nu prea pare ?

loading...

10 comentarii la „Ce brute au devenit copiii noștri! Doi elevi din Zărnești se bat în microbuzul școlar, ceilalți încurajează de pe margine! Imagini Adevărul de Buzău

 • Atâta timp cât la tv.pe calculator ,tabletă ,șmd .copii noștri sunt dopați de mici cu violența ,cât vom accepta acest lucru ca făcând parte din firea oamenilor,nu vom putea opri valul de răutăți din jurul nostru ,val pe care se pare că îl moștenim încă din străfundurile istoriei ,când strămoșii noștri se luptau pentru libertate și unitate națională ,făcând front comun invadatorilor uzurpatorilor de neam .

 • Asa se intampla si pe vremea mea!doar ca atunci daca te prinde profesorul jar mancai!iar cei slabi la invatatura nu treceau clasa a5a!acum ajung sa dea bacul dar cu greu scriu romaneste!

 • Acum culegem roadele unui sistem de învățământ schimbat acum 28de ani.Ma uit, mă întristez dar mă bucur creem un viitor bolnav pentru o societate bolnava.

 • Si cu idiotul ala care filma si incuraja sa mai dea, ca sa aiba si el material de pus pe youtube sa faca followers, ca asa invata ei.
  La sfarsit la presiunea cameramanului amator care ii spunea sa ii mai dea „de sfarsit” a mai dat animalul ala. Daca nu ii facea galerie si nu il provoca cel mai probabil nu mai dadea „de sfarsit” picioare in cap.

 • Școala are partea ei de vină, dar părinții sunt de cele mai multe ori nepăsători la ceea ce se întâmplă cu copilul lor! Ei sunt primii care trebuie să-si îndrume copilul în viață, dar de multe ori sunt prinși cu alte treburi pe la cârciumă și iese ce-a ieșit!

 • Eu nu cred ca exista vreun profesor care sa nu le spuna sa fie cuminti, sa se comporte frumos unii cu ceilalti etc. Nu vad de ce ar fi profesorul vinovat ca nu e in stare sa il invete pe copil sa nu (se) bata, cand profesorul are un statut tot mai subrezit in societate, modelele promovate agresiv sunt altele, nu cele ale scolii, realitatea arata ca smecherii au trecere, iara nu cei cuminti, parintii capituleaza din scoala primara de multe ori, mediul familial, socio-economic, cultural sie educational al acestor copii este de cele mai multe ori precar, chiar adultii sunt tot mai indiferenti la diferite acte antisociale pretrecute zilnic in comunitate. Culegem ce am semanat.

 • Aveți dreptate. Dar cum unii părinți sunt ieșiți complet din ecuație, speranța ar fi la școală!

 • Trebuie ca românii cu educație să impună trendul. Modele trebuie să fie oamenii de cultură și de știință, medici, profesori, artiști și nu toate haimanalele care n-au citit o carte în viața lor.

 • Si sa inteleg ca nici o autoritate nu a luat nici o masura, toti dau din umeri si asteapta ziua de salariu sa intre salariul si sporurile de mii de lei nemeritate.
  Pe langa ala care a efectuat actele de agresiune ar mai trebui pedepsit si ala care incita la fapte de agresiune. Dar cine sa faca asta, in nici in caz bugetarii, ca ei stiu doar sa doarma in birou si se trezesc doar la jumatatea lunii cand vin banii multi de la trezorerie si se vireaza in conturile lor.

 • Școala, gata, s-a spălat pe mâini. În regulamentul lor scrie că se iau măsuri doar dacă incidentele se petrec în incinta școlii. În rest, chiar și dincolo de gard, elevii se pot și omorî între ei, nu interesează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.