Ce căuta Alex la ora unu noaptea prin gară ?

Zeci de mii de buzoieni au aflat ieri despre întâmplarea groaznică în urma căreia Alex Apostol, un puști de 15 ani, a fost lovit de arcul electric în timp ce încerca să-și facă o poză pe un vagon.

Mii de buzoieni s-au rugat aseară ca puștiul, elev în clasa a zecea la Colegiul Tehnic, să trăiască.


„Vă rog din suflet să ne ajutați și să vă rugați împreună cu noi ca fratele meu să se facă bine. Vă rog, cine vede asta să se roage pentru el, vă rog”, e postarea surorii lui Alex

Câteva sute de buzoieni, dincolo de compasiunea față de situația tânărului și a familiei acestuia, și-au pus și întrebarea:

„Ce căuta un elev de liceu la ora unu noaptea prin gară ? Asta în condițiile în care a doua zi dimineață avea ore! La acea oră târzie Alex trebuia să doarmă buștean sau, cel mult, să stea sprijinit de speteaza patului și să citească Cireșarii”

Întâmplarea că Alex era la ora unu noaptea prin gară – inițial, reporterul a crezut că a mers să aștepte pe cineva la tren – conduce la ideea că elevul nu punea prea mare preț pe școală (ca și ceilalți doi tineri aflați cu el).

Din păcate, nici părinții n-au putut face mare lucru. Alex e din comuna Glodeanu Siliștea (satul Cotorca), destul de departe de orașul Buzău, iar naveta nerecomandată. În plus, bieții părinți s-au căznit să-i ofere condiții mai bune decât internatul, plătindu-i o cameră – lui și surorii lui – la un bloc muncitoresc situat vizavi de Drăgaică.

Rămas nesupravegheat, la o vârstă dificilă, Alex a putut face doar ce și-a dorit. Adică multă distracție și program de voie, în contrapondere cu învățătura și rigoarea.

Iar consecințele l-au lovit în plin, cu siguranță mult prea dur. Să sperăm că Alex își va reveni, iar întâmplarea de marți seară îl va aduce pe calea cea bună. Și poate că acest caz va servi de exemplu pentru alți tineri și părinții lor.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Ce căuta Alex la ora unu noaptea prin gară ?

  • Nesupravegherea minorilor duce la tragedii. Ar fi trebuit lăsat sa locuiască în internatul liceului, unde exista un regim privind accesul și ieșirea.

  • Caută “prajeala”

  • Ce te intereseaza pe tine,crezi ca daca pune cineva intrebarea asta il ajuta cu ceva?

  • Cauta niste „fer” vechi, niste cupru de la firele pe care a pus mana… in miez de noapte se fac treburile astea.

  • Comentati in nestiinta, tineti-va dracu gura si numai comentati ca idiotii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.