Ce credeți e o idee bună sau inutilă ? Iată ce s-a (mai) făcut în alte țări

Reporterul buzoienii.ro a văzut o astfel de plasă în toamna anului trecut la Bruxelles.

Pentru a ajunge la MiniEuropa se trece un pod pe deasupra căii ferate. Jurnalistul s-a scărpinat câteva zeci de secunde în cap, gândindu-se care e noima acelei plase. După ce a realizat, următorul gând a fost de apreciere: „Cât de departe au ajuns ăștia cu civilizația, dacă s-au gândit și la așa ceva”.

În țările cu dare de mână, întinderea de plase sau prinderea de balustradă a unor panouri transparente de plexiglas care să împiedice sinuciderile ori căderile accidentale e deja un lucru comun. Cu siguranță multe vieți au fost salvate, există și mărturii.

Tot acolo, mai există amplasate lângă poduri, viaducte și alte locuri periculoase telefoane la capătul cărora răspunde la orice oră un psiholog.

Și acestea au păstrat în viață mulți oameni deznădăjduiți. Care mai apoi, după ce au depășit momentul, au admis că ar fi făcut o mare prostie. Deloc de lepădat sunt și mesajele atașate de voluntari de-a lungul podurilor unde s-au înregistrat acte suicidale.

După cele două sinucideri din aprilie și mai de la podul de la Mărăcineni (s-au mai înregistrat în trecut aruncări în gol) se pune întrebarea dacă ar trebui făcut ceva și aici. E drept că spre deosebire de țările din vest cu dare de mână, la noi se pune și problema dacă se găsesc bani pentru așa ceva.

Pe de altă parte există și ideea că acela care e hotărât să-și ia viața găsește lesne un alt loc sau o altă posibilitate, iar astfel de eforturi sunt inutile.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Ce credeți e o idee bună sau inutilă ? Iată ce s-a (mai) făcut în alte țări

  • Dar oare Auras, te ai intrebat daca in țările civilizate pe care le ai vizitat , ziaristii profesionisti care se respecta, publica la infinit ,cu tot soiul de amanunte care mai de care mai picante ,unele după ureche sau din auzite astfel de stiri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.