Distracție între fete (18 ani)! Una la morgă, două la spital

Miruna din Nehoiu a început școala de șoferi înainte de a împlini 18 ani.

Pe 14 noiembrie anul trecut primea zeci de felicitări. „Bravo, ai luat permisul!”

Ce mândrie pe Miruna și mama ei! Domnișoara avea mașină mult înainte de Bacalaureat:

Ce mândrie, dar și ce distracție între fete.

Vă dați seama, toate trei în mașină, la 18 ani, singure, sâmbătă după-amiază. Crăpau ăilalți de invidie!

Numai că aroganțele astea imbecile se plătesc scump uneori.

Sună dur, dar ăsta-i adevărul. Miruna și-a băgat prietena, pe Cătălina, în mormânt.

Și atenție, nu ele, fetele, necoapte încă la minte, sunt principalele vinovate. Ci părinții.

Trei fete în mașină, la 18 ani, pe un drum dificil, cum e cel dintre Siriu și Nehoiu… Accidentul nu-i chiar o întâmplare. Cota de risc nu era chiar neglijabilă.

Nu-i an în care, la noi, la Buzău, să n-avem băieți și fete, la 18-19 ani, șoferi și pasageri, care nu mai ajung acasă.

Din păcate, mulți părinți nu înțeleg nimic din asta. Probabil că aroganța, mândria, trufia prevalează. Iar arhiva ziarelor locale adaugă noi și noi episoade tragice. Mămici și tătici, fiți mândri când ai voștri copii reușesc ceva mulțumită muncii și talentului lor, nu când le luați mașină!

Citește și:

loading...

30 de comentarii la „Distracție între fete (18 ani)! Una la morgă, două la spital

  • Aceştea sunt copii de Părinți care lucrează la acest Stat Mafiot !

   Răspunde
   • Un articol de 2 lei….
    Dacă domnișoara a luat permisul,înseamnă că a fost aptă, că a învățat și a meritat asta.
    Că destinul acesta a fost pentru aceste fete, e altă poveste.
    Dacă părinții au avut posibilitatea sa ii cumpere copilului lor o mașină, nu e ceva ilegal. Ilegal era dacă nu avea permis de conducere.
    Sunt mii de accidente în România, insa nu trebuie acum sa dam vina doar pe cei tineri sau pe părinții ai căror copii au mașini. Pentru ca nu doar ei produc accidente, ci tuturor ni se poate întâmpla, indiferent de vârstă.
    Este un eveniment dureros și tot ce trebuie spus e doar Dumnezeu sa o odihnească în pace și putere familiei pentru a trece peste aceasta pierdere.
    Dacă as fi fost redactorul șef al acestei edituri, as fi concediat pe acest jurnalist.
    Și mai știți ceva? Orice persoana pana la proba contrarie este nevinovata și are dreptul la prezumția de nevinovăție.
    Încetați sa faceți pe judecătorul.
    Pentru a fi judecător vă mai trebuie încă câteva vieți sau încă câteva milioane de neuroni.

    Răspunde
    • Judeci gresit
     RESPONSABILITATEA O AVEM NOI PERSONAL.
     DACĂ PARINTII AU CUMPĂRAT MAȘINĂ ASTA NU ÎNSEAMNĂ CĂ ODRASLELE TREBUIE SA FACĂ ACCIDENTE

     Răspunde
    • La câte dezvăluiri s-au făcut cum se iau permisele de conducere, nu putem să nu ne întrebăm…

     Răspunde
   • Asa s-a întâmplat și anul trecut can’t o fata de 19 ani l-a lovit pe cumnatul meu care a murit apoi.
    Unde e responsabilitatea care ar trebui sa o avem fata de ceilalți.
    Eu înțeleg….. Dacă vrei sa faci o nebunie fă-o dar nu omorâ pe ceilalți

    Răspunde
 • Nu știu ce treabă au între ele au BAC-ul și permisul, că nu au nicio legătură sau un „ordin” pe care să le obții prima, care îți trebuie normal. Poate permisul și experiența să aibă o legătură?

  Într-adevăr, păcat de ceea ce s-a întâmplat… Părinții nu știu ce vină au neapărat, cât fetele împreună poate au făcut prostii.

  Răspunde
  • Găsesc vinovați părinții și legislația rutieră: nu lua și nu permite unui începător sa conducă o mașină cu multi cai putere timp de un an ptr. a capăta experiență în condus.

   Răspunde
  • Pai si ce vrei ma sa nu le ia masina daca au luat permisu..ce daca au 18 ani. Cand vrei sa conduc, la 40 ani ?

   Răspunde
 • Felicitări!! Un articol corect, obiectiv și pertinent!! Deci, se poate dacă se dorește, să fii echidistant și obiectiv!! Mai grav este când nu se vrea, din diverse motive și interese!! Iar atunci, ești la fel de vinovat moral ca și părinții amintiți mai sus!! Iar legea nescrisă a compensației funcționează întotdeauna!!

  Răspunde
  • Din păcate lipsa de experiență la volan , la o vârstă precoce te duce la nenorociri și traumatisme pe viață . Părinții au și nu vină .Vina părinților este că au lăsat fata sa se aventureze pe un traseu greu și poate necunoscut , fără sa o însoțească, sa o tempereze, etc. Pe de alta parte carnetul de șofer a venit în mana fetei poate prea ușor , cunoscădu-se faptul ca sunt uneori persoane mai puțin abile în a șofa ,dar
   doresc cu insistență acest lucru . Și viata nu iartă …se întâmplă neprevazutul într-o secundă de neatenție
   Părinții în nici un caz i-au vrut binele și fericirea . Nebunia tinereții și lipsa experienței la volan și-au spus încă o dată cuvîntul.

   Răspunde
   • Vina părinților este că au lăsat fata sa se aventureze pe un traseu greu și poate necunoscut , fără sa o însoțească, sa o tempereze, etc.

    Presupunere falsă. Nu există decât un singur drum între Siriu și Nehoiu, DN10. Dacă faci de 10 ori traseul înveți toate curbele, gropile și denivelările. După o porțiune cu linie dreaptă urmează două curbe. Nu a redus suficient viteza și la a doua curbă a pierdut controlul volanului. Greșeala începătorilor este bruscarea volanului. Ca factori indirecți care au contribuit la accident: sâmbătă după amiază, trafic redus, trei colege care luaseră vacanță și erau dornice de distracție… De regulă accidentele sunt generate de un cumul de factori.

    Răspunde
  • Așa sunt unele: inconștiente. După ce i-au permisele, nu le mai pasa de legislație și siguranță. Este așa de dificil sa le înveți ce este regulamentar și ce nu este. A avea permis de conducere și autovehicul, nu este ca într-un joc video în care să o iei de la capăt când greșești.

   Răspunde
 • ”Mămici și tătici, fiți mândri când ai voștri copii reușesc ceva mulțumită muncii și talentului lor, nu când le luați mașină!”. Nu cred ca e cazul aici, dar onlyfansul si tiktokul au umplut de bani facili pe multi copiii d-astia neajunsi unii nici la majorat, si tot munca si talent e si ala. Discutia e lunga si inutila, celor care arunca in fata zeflemitor cate un ”mie nu mi se intampla” chiar li se cultiva atitudinea asta de catre societate (parintii imberbi care isi proiecteaza visele nerealizate catre copii, scoala care e doar o mocirla de franturi irelevante de informatii anacronice, media care implementeaza furtul moral la orice colt). Se numeste ”fii mama smecher!” La 2 m sub pamant in cazul de fata.
  Am niste intrebari punctuale, poate retorice:
  1. Cine e proprietarul masinii?
  2. Cine a platit impozitul, RCAul, revizia si ITP-ul? (in conditia sa existe toate astea)
  3. Cu ce tip de cauciucuri era echipata masina?
  4. Ce viteza de rulare avea in momentul impactului intial?
  5. ”83” e anul nasterii cuiva dintre parinti?

  Răspunde
 • Cam pătimaș articolul…
  Vina este una singura… Neatenția la volan….
  În momentul de fata toate comentariile nu mai fac doi bani…
  Iar dacă se dorea un articol obiectiv se relata întâmplările fără zece mii de comentarii de baba…

  Răspunde
 • Neatientia e una, mersul kamikaze e altul. Aia nu e neatentie, este distractie cu viata oamenilor. Cel mai delirant lucru este ca la un moment dat va avea dreptul sa-si obtina permisul iar.

  Răspunde
 • Mă dezgustați cu asemenea exprimări într-un articol care se vrea a fi de știri, mai ales că nu cred că aveți vreo legătură cu familia vreuneia dintre fete și nu știți ce durere se află în sufletul părinților și apropiaților. Nu ne interesează părerile dumneavoastră, ci doar știrea. Pentru orice altceva, vă invit să plătiți hosting și să vă creați propriul blog unde să vă urmărească toți adepții și fanii dumneavoastră. O zi bună.

  Răspunde
  • AI COPII??? DACĂ ĂSTA ÎȚI ESTE MENTALITATEA CA ȘI PĂRINTE EȘTI ÎN EROARE!! TOATE CELE SPUSE S-AU VRUT A FI UN SEMNAL DE ALARMA!!

   Răspunde
  • Domnule Radu, înțeleg durerea familiilor, condoleanțe sincere și păcat mare de tinerețea fetei decedate!! Dar…fata de la volan ar fi putut pătrunde pe contrasens și intra în mașina mea, în care mă aflu cu familia și conduc des prin zonă! Iar acest lucru se petrece pentru că, nimeni ( autorități, tineri teribiliști dar mai ales familiile lor) nu învață nimic din nenorociri similare, care din păcate sunt tot mai dese!! Iar cei care mai comentăm pe aici, ne gândim la propriile familii și vieți în primul rând în asemenea cazuri!!

   Răspunde
  • Poate ar fi bine ca si la noi incepatorii sa fie insotiti de un sofer cu experienta un an de la dobandirea permisului de conducere.

   Răspunde
   • Asta pare a fi o soluție sau ca în SUA, poți conduce chiar dacă nu ai permis, cu un posesor de permis pe scaunul din dreapta. Cele 30 ore de școală de șoferi sunt insuficiente pentru a căpăta o minimă experiență în șofat. Școala de șoferi te pregătește doar pentru a lua permisul.

    Răspunde
 • Tinerii de la tara sunt momentan kamikadze pe sosea. Las cifrele si faptele sa vorbeasca de la sine, ma abtin de la alte comentarii.

  Răspunde
  • Tinerii sunt kamikaze. Nu tinerii de la țara. Ca sunt accidente cu tineri și in bucuresti.Lipsa de experiența își spune cuvântul. Eu nu as lasă un copil singur cu mașina o perioada de timp.

   Răspunde
   • Corect. Tinerii chiar sunt atrași de pericole. Un simplu sondaj te face să tragi această concluzie.

    Răspunde
 • Oare cuvantul empatie iți spune ceva ? Sunt curios daca esti parinte ? Pentru a atrage atentia asupra unei situatii cred ca va trebui sa stii si cum sa o faci.Fapta e grava durerea e mare iar tu vii si arunci cu noroi. Oare asa se face jurnalism?

  Răspunde
  • Nu este vorba de aruncat cu noroi! Sunt doar semnale de alarmă și revolte interioare pentru că, nimeni ( părinți, tineri, autorități, nu obligatoriu în această ordine ) nu învață și nu fac nimic, pentru ca astfel de tragedii să nu se repete, când mor ori rămân infirmi pe viață oameni nevinovați!! Eu, ca și părinte, nu i-am permis fiicei mele să plece singură la volanul mașinii, în afara orașului, decât după un an de zile!! În primul an conducea pe european doar cu mine sau mama ei în dreapta!! Și sunt sigur că acest comportament a redus semnificativ riscul producerii unei asemenea nenorociri!!

   Răspunde
 • Daca vrem sa nu se mai intample asemenea lucruri trebuie sa se bage noi teste pentru a vedea daca este o persoana terbilista, agitata, care se enerveaza repede, s.a.m.d. Nu are nicio treaba vârsta PUNCT, daca esti terbilist, agitat,nervos, „al dreaq” in termeni populari, „a dreaq carnea pe tine” vei fi si la 18 si la 30. Putini se schimba, deci TESTAȚI MAI BINE oamenii inainte sa dati permisul!

  Răspunde
 • Tinerii fac accidente si pentru ca la
  examinarea auto ei nu sunt evaluati la mersul cu viteza. Adica daca ei merg pentru prima data in afara localitatii de unii singuri, de unde sa stie cu volanul. In loc sa ii evalueze politistii la parcat lateral sau cu spatele, mai bine s-ar urca langa ei in afara sa vada cum reactioneaza la viteza.
  Daca nu iau testul atunci sa mearga in oras, iar pentru afara sa dea examen la anul. Si la multi ani.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.