„Ce facem ? 90% sunt neconforme!”

Buzoianul Andi Cristea, deputat PSD, a atras atenția în Parlament asupra problemei măștilor comercializate în România.

Protecția Consumatorilor: „90% dintre măștile sanitare vândute în România sunt neconforme”

Andi Cristea: „Cum să le cerem altora (n.r. Uniunii Europene), dacă noi nu suntem în stare să sistem acest comerț ?” – vezi VIDEO mai jos

Deputatul buzoian a făcut această declarație în cadrul dezbaterilor privind adoptarea unei opinii a Parlamentului României către mai multe instituții europene (http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2021/ph018_phcd18.pdf)

Protecția Consumatorilor: „În perioada 11-19 mai 2019, Autoritatea a desfășurat acțiuni de control privind mănușile și măștile de protecție care se comercializează în România.

În această perioadă, au fost controlați 794 de operatori economici, fiind constatate abateri la un număr de 513 dintre aceștia.

Din totalul măștilor verificate, s-a constatat că un procent de 90% dintre acestea prezentau abateri de la prevederile legale în vigoare, iar din totalul mănușilor de protecție verificate, la peste 51% s-au constatat abateri de la prevederile legale în vigoare

loading...

8 comentarii la „„Ce facem ? 90% sunt neconforme!”

 • Și totuși toate unitățile comerciale vând astfel de măști…
  Cu respect Nelu Vasilache

 • Atât poate face Protecția Consumatorului? Doar constată? Când se duc la restaurante și constată neconformitati confisca marfa sau închid localul. Să confiște măștile! Dar nu pot pentru că „dai în câine, dar vezi cine ține lanțul”! Cine produce sau importa măștile neconforme?

 • Ne mirăm? Nu pentru asta a fost lansat virusul și declarată pandemia? Să se îmbogățească săracii lumii, vânzând măști, combinezoane, ventilatoare, vaccinuri, perfuzii și alte iluzii. Ba, ar trebui să fim mulțumiți că odată cu plandemia au încetat decesele de alte boli, nu se mai moare de cancer, de plămâni, inimă, diabet, rinichi, colon…

 • Asta a fost acum mult timp….Si alte tari s-au confruntat cu acest fenomen.La noi se fac de catre ROMARM, care este de incredere.

 • Nu trebuie sa fii p.s.d. pe cutie scrie…mastile sunt utilizate in medii cu praff si etc…p.s.d cind a votat responsabil. Vezi decl dlui marcel ciolacu…se pare ca a uitat deputatul buzoian asa ca lasa..ne

 • Cine stabilește conformitatea sau neconformista unui produs ???
  As vrea sa va explic câțiva pași ce trebuie urmați pentru că un produs să primească marcajul CE adică să fie conform.
  Daca de exemplu mâine un întreprinzător din Buzău vrea sa fabrice măști mai bine și mai ușor ar fi sa meargă pe Marte !!! și va explic de ce? Toată această isterie pleacă de la câțiva producători din Europa care din dorința de a se produce doar în unitățile lor au început să rostogolească aceste minciuni cu neconformitatea. Poate un procent de 30% din măști sa nu întrunească condițiile minime de conformitate dar nu 90%. Și dacă se mai găsesc și câțiva habarniști sa inducă ideea asta către populație „la revedere”. Așadar norma europeana este făcută cu dedicație cam in toate domeniile pentru marii producători din Europa care ce fac, produc în China sub brandurile lor și le vând spre exemplu în România de 10 ori prețul că de suntem piata de consum. Daca de exemplu vrei sa imporți din China măștile direct in Romania la un preț decent te izbești de aceasta cutuma de neconformitatea. Să ne aducem aminte că anul trecut toate țările se rugau de chinezi sa le dea măști și stăteau cu avioanele militare la coada. Acum dintr-o dată nu mai sunt bune ?
  sau afacerea este profitabilă pentru câteva companii gigant din Europa ???
  Anul trecut o masca simpla se vindea cu 10 lei de 100 ori mai scumpă iar aceiași politicieni ne îndrumau sa ne facem măști singuri acasă conforme? va întreb eu !!! așa că stați calmi acum se găsesc măști chinezești la prețul corect de 0.5 bani și nu se mai vând măștile chinezești cu iz de Occident la 10 lei conforme !!! Nu va mai duceți după fenta că rămâneți cu buzunarele goale. Să vă aduc aminte că roșiile, carnea, laptele și fructele din gradina noastră nu sunt conforme după legislația europeană aflată acum in vigoare. Sper că m-am făcut înțeles. Capul sus și gânduri bune.

 • Bine punctat Alex, bravo, așa este ai perfecta dreptate doar că noi uitam repede. Ați uitat oameni buni ce măști purtam anul trecut pe vremea asta și la ce preturi ?? Alea sigur erau conforme ??!! Politicienii au început să taie frunze la câini doar așa se mai fac și ei remarcați cu tot felul de prostii.
  Pai bai politrucule cu ochelari de cal șoselele noastre sunt conforme că mor cu miile, spitalele sunt? și multe altele. Pe tine te interesează de măști. Rusine

 • Inca nu s-a inventat masca care poate oferi protectie sigura 100% in fata parsivului coronavirus. Probabil deputatul Cristea astfel de masti viseaza. Nu-i convine si nu poate alege din multitudinea de masti care sunt pe piata ? Foarte bine, sa nu mai poarte atunci. Asa se va proteja cel mai bine !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.