Ce golănie! Iată cum a încercat un transportator să-l păcălească pe vicele CJ Buzău!

Astăzi, vicepreședintele CJ Buzău, Adrian Petre a întreprins un control inopinat, la Spătaru, al transportatorilor județeni de persoane.

Mai mulți operatori au fost prinși în ofsaid, transportând călători în picioare.

Însă, o scenă a depășit toate așteptările.

„Controlul l-am efectuat la Spătaru pentru transportatorii județeni care deservesc localitățile de pe DN2E85. Verificările au început promițător. Într-un microbuz spre Gherăseni au fost găsiți nu mai puțin de 25 de călători în picioare. Exact așa cum v-au trimis dvs. călătorii poze pe buzoienii.ro. Apoi, am rămas plăcut impresionați. Două autobuze, unul lângă altul pe cursa spre Glodeanu Sărat. Toți călătorii pe scaune, mi-am zis, uite că mai sunt și transportatori corecți. După câteva minute însă, am băgat de seamă că unul din cele două autobuze se întorcea gol. Imediat am plecat după primul autobuz să vedem ce s-a întâmplat. L-am prins din urmă la Movila Banului. Surpriză, cu călători în picioare. Oamenii ne-au povestit că la Costești, cei din de-al doilea autobuz au fost dați jos și urcați în primul autobuz. Explicația e simplă. Au aflat că suntem în control și au încercat să ne păcălească trimițând două autobuze”, a povestit Adrian Petre.

Iată ce ne-a scris și o doamnă aflată în autobuz:

„Autobuzul de la ora 15.30 ce pleacă de la autogară era full. Auzind că este control, șoferii s-au sunat între ei. Au trimis repede încă unul și ne-am urcat toți, cei care stăteam înghesuiți în picioare în al doilea autobuz. Am fost opriți de politie la Spătaru, era și un cameraman de la o televiziune. Toți eram pe scaune, acum totul era perfect. Dar doar până au trecut de control! Apoi la parcarea dintre Costești si Spătaru am fost coborâți si înghesuiți din nou în primul autobuz. Vai de noi! Firma de transport e Trans-Rodica!”

În timpul controlului a mai fost găsit în neregulă și transportatorul spre Mărgineanu, cu zece călători în picioare.

„Am o veste proastă pentru transportatori. Vom continua controalele până când vom face ordine. Atât în autogări, cât și pe traseu, dimineața și după-amiaza, în timpul săptămânii, cât și în weekend. De asemenea, îi rog pe călători să trimită către presa locală sau direct pe pagina mea de facebook reclamații în cazul în care sunt transportați în picioare. În controalele pe care le facem noi vizăm trei aspecte: călătorii în picioare, respectarea orarului și starea tehnică a autovehiculelor”, a adăugat Petre.

Citește și articolul: Astăzi fata militarului ucis a împlinit 12 ani. Momente emoționante. Militarii i-au făcut cadouri și acasă și la școală

Amenda transportatorilor prinși în neregulă e uriașă. Între 100 și 300 de milioane de lei vechi. Rămâne de văzut dacă patronii firmelor respective o vor și plăti.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Ce golănie! Iată cum a încercat un transportator să-l păcălească pe vicele CJ Buzău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.