Toma, solicitare către proprietar: „Demolează sau renovează!”

După ani de zile în care în Primăria Buzău nu s-a știut a cui e dărăpănătura de pe Cuza Vodă, în sfârșit s-a găsit proprietarul.

Trecătorii sunt rugați să ia distanță față de zid
Atenție, cad cărămizi!

„Da, l-am găsit pe proprietar. I-am cerut fie s-o demoleze, fie s-a refacă. Cum e acum e pericol public”, a anunțat primarul C-tin Toma.

Pentru aceste cazuri de clădiri părăsite de proprietari, municipalitatea studiază și o altă variantă.

Majorarea impozitului de cinci ori (500%), iar în caz de neplată repetată, imobilul să fie executat silit și trecut în proprietatea municipalității.

Imobilul din fața Bazarului se reabilitează
În curând se vor îndepărta gardurile de șantier din fața „Bazarului”

loading...

6 comentarii la „Toma, solicitare către proprietar: „Demolează sau renovează!”

 • Magazinele din zona aceia sunt o adevărată țigănie, de ce politia locala permite amplasarea produselor pe trotuar acela este domeniu public dedicat pietonilor nu parada modei țigănie de 2 lei . Politia locala și primăria închide ochii oare de ce ? Mie îmi miroase a corupție cu putina mită

  Răspunde
 • Asta e centrul vechi!!! Ar trebui renovat imobilul așa cum era în vremea lui!!! Dar s ar putea să apară o viloaie cu turnulețe!!! Știți genul?

  Răspunde
 • Fara cabluri, jeg, tiganie, miros de urina! Trebuie transformata in zona de promenada, cu comert adecvat, inclusiv taverne. Visam si noi….

  Răspunde
 • Te-ai fi gandit ca dupa ani de zile de cautari primarul i-ar fi cerut prima data proprietarului care se ascundea sa plateasca impozitele datorate in atatia ani. Dar nu, ca doar nu e nevoie de bani de la cei ce se ascund, doar a marit impozitele la cei ce sunt fraieri si nu se ascund.

  Interesant smenul asta prin care unii detin cladiri in centrul orasului chiar langa primarie si cei din primarie se fac ani de zile ca nu stiu cine e proprietar… timp in care il scapa pe proprietar de plata de taxe si impozite.
  Oare cate cladiri si terenuri din astea la care primaria se face ca nu stie cine e proprietar exista in Buzau si cat prejudiciu au generat cu asta?
  Suna asemanator cu smenul facut cu primaria care se facea ca nu stie de datoriile de milioane ale unor politicieni, oameni de afaceri si interlopi catre primarie acum 10 ani, in schimb executau silit pensionari amarati pentru 2 lei neplatiti la timp. Oare ce s-a mai intamplat si cu dosarul ala penal, s-a musamalizat oare? Ca banii clar sigur s-au recuperat.

  Răspunde
 • Să studieze și posibilitatea unor impozite zero (pe o durată anume) plus alte beneficii celor care ALEG (adică lași de ales dar sugerezi calea, așa cum se procedează când se dorește atragerea de investitori, în orice domeniu) să investească în reabilitarea unor astfel de clădiri în care apoi să se desfășoare activități economice demne de un Centru vechi, că de dat cu parul, de interzis, de mărit taxe și amendat ne pricepem cu toții, invers, să creezi, e mai dificil. Altfel, vom avea clădiri ”frumoase” precum Sibiul, unde în afară de crăpat în tine la vreo 10 locații cu totul, un turn în care urci și cobori, un pod instagramabil, n-ai ce să faci acolo ca turist, iar cum scapi piciorul dincolo de această zonă simți că ești la Făgăraș parcă.
  Oricum mi se pare târziu, strategia primăriei trebuia gândită și anunțată de multă vreme, să știe omul ce are de făcut, să-și pregătească investiția, partenerii, planul de afaceri. Dl primar Toma zici că nici nu a fost patron, nici nu-i trec prin cap astfel de chestiuni, de parcă nu ar fi beneficiat și dânsul de ele cândva. Statul, administrațiile locale trebuie să regleze cadrul legal și apoi să vegheze la respectarea lui, prin structurile abilitate, să asigure condiții de egalitate și corecte pentru cât mai mulți cetățeni, nu să intervină brutal în jocul economic făcând discriminări ori dedicații precum lăutarii, unora și altora. La noi, rezultatul acestor grave lacune administrative va fi tot unul dezastruos, de care evident că cetățenii vor fi de vină, știm asta deja.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.