UPDATE: S-a adoptat! Ce înseamnă mai exact și ce spun oamenii de rând.

Anunț bombă făcut azi de buzoianul Marcel Ciolacu, șeful Camerei Deputaților:

„PSD a propus și vom vota astăzi în Parlament impozitarea drastică a pensiilor speciale! Cu 85%!
Toate pensiile din România trebuie aduse la un nivel decent, comparabil cu cele din sistemul public.
Acești bani trebuie să se ducă obligatoriu către alocații și pensii și nu în buzunarele clientelei politice a PNL!”
.

Veste bună

Se pare că toate forțele politice din parlament PSD – PNL – USR – Pro România – PMP și UDMR își vor da mâna și vor vota acest proiect.

85% din cât ?

Comisia de Buget din Camera Deputaților a adoptat un amendament prin care se va aplica un impozit de 10% pentru pensiile speciale care depășesc 2000 de lei și 85% pentru pensiile speciale mai mari de 7.000 de lei. Impozitul se aplică doar pentru suma care depășește plafonul de 2.000 de lei și pe cel de 7.000 de lei și doar pentru bucata care nu reprezintă pensia bazată pe contributivitate. 

Ce zic oamenii de rând

Evident, cetățenii care nu sunt „speciali” salută „bomba zilei”.

Unii dintre ei sunt însă pesimiști: „N-o să se întâmple nimic. Vor avea grijă judecătorii să declare legea neconstituțională. N-o să avem noi șansa de a se face dreptate în România”.

Alți cetățeni vor ca pensiile speciale să se taie și mai mult. „Să nu mai fie niciun prag. Nici de 75 de milioane, nici de 100. Pensiile speciale să se taie de tot și să se acorde pensii doar în funcție de contribuție. Abia atunci va fi dreptate!”.

Cine va primi pensie mai mică ?

În primul rând, judecătorii și procurorii, apoi militarii, polițiștii, primarii, diplomații și personalul din aviația civilă. Mâine, în ședința camerelor reunite, se va vota inclusiv impozitarea pensiilor parlamentarilor.

UPDATE. Camera Deputaților a adoptat impozitarea cu până la 85% a tuturor pensiilor speciale din România, inclusiv cele ale magistraților, militarilor și polițiștilor

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

11 comentarii la „UPDATE: S-a adoptat! Ce înseamnă mai exact și ce spun oamenii de rând.

 • Pai nu erau facute tot de ei ??!!!
  :::)))

 • Ă-hă-hă, ce glumă bună de prostit votangii… 😉
  Pe bune?!? Și Băsescu a dat 50% la profesori… până în alegeri. După aia… lula.
  Probabil că și acum se vor impozita pensiile cu 85%, dar “nevoiașii” cu pensii speciale vor primi alte “ajutoare” ascunse de ochii fraierilor cu drept de vot, care să compenseze “pierderile”. Dar până atunci trec alegerile, fraierii pun botul și… se reua circul, peste 4 ani iar se inventează o problemă pe care o vor “rezolva” aleșii tot în prag de alegeri, că atunci va avea drept de vot o nouă turmă de fra… ă, cetățeni. Nu că aștia de votează din ’90 încoace s-ar fi prins că votează aceeași mare cireadă, împărțită doar în nlmai multe clanuri numite pompos “partide”…

 • Abia acum remarc asta: “impozitarea cu până la 85%”

  Beliți ochi: cu până la 85%. Adică … Ade la 0% la 85%…
  Și gata, i-au mai făcut o dată să iasă la vot pe votangii pentru … nimic!
  … da’, mulți votangii. Cu drept de vot.
  Ar trebui ca votul să fie condiționat de un test de inteligență…

 • Testul de inteligență cu coeficient zero a fost dat de Cătălin cel împotmolit în propria neputință. Du-te omule și candidează, fă-ți partid cu trei membri că legea permite, dacă nu te primește nimeni de valoros ce ești, puneți și tu moaca pe garduri, învață legislație, constituție, fă un program economic, politic și social de să stea mâțu, nu câțu, în coadă, că de moftangii bâlbâiți, cârcotași și ambuscați e plină lumea.

 • “Și marmota învelea ciocolata”… ce dracu’ mă oameni buni?!? Va fi declarată neconstituțională și nu se va întâmpla absolut NIMIC. Aaaa, ba da, vor mai câștiga câteva voturi în toamnă, sau vor pierde, depinde de cei care vor “mușca” gluma asta grosolană.

 • @Agent dezinfector: să înțeleg că tu ești d-ăla, nu?
  Vai de … “program economic”, auzi!
  Pentru prostălăi cel mai eficient program economic e o pungă de făină și o sticlă de ulei, iar dacă le dai și un mic și o bere, te votează de 2 ori… ho, mă, nu te repezi, că nu se dau acum pungile… 😉

 • Oooo, Catalin2, l-ai atins pe politruc si s-a simtit lezat :::)))
  Auzi !!! … ce eforturi supraomenesti fac ei, cat de mult se sacrifica ei pentru popor !!! DA, dhaaaa…

 • Minciuni. Ca sa ii votam. Au furat si vindut rominia impreuna cu iohanis. au mintit. inainte de vot ca vor taia pensiile.
  Ar trebui sa plece toti sa nu ne mai conducă hotii. Noi am muncit o viata de om si luam o pensie de 150 de euro .
  Mafia rominiei se afla in parlament.

 • Nu vor reusi nicio impozitare. Mafia din justitia(j) romaneasca a inceput deja sa se agite.
  Vor urma contestatii si para-contestatii, iar in final CCR va decreta ca impozitarea nu este constitutionala…….[Leo]

 • Daca unul din cei care ati postat ati citit proiectul aprobata de CD lamuriti-ne si dupa aia postati si pareri personale. Scapat din betie l-am privit (cititul pt mine e cu totul alta activitate ) si am priceput ca este facut doar de Teodorovici, care a preluat TOATE INDICATIILE CCR din Decizile prin care au fost gasite neconstitutionale TOATE proiectele de taiere a ”SPECIALELOR” SI LE-A TRANSPUS IN ACEASTA INITIATIVA. Dupa ce am scapat de aburii mei preferati, am inteles ca acest proiect este OK dpdv constitutional, lucru inteles pana si de colegii mei de ”biblioteci” din PNL,USR,PSD,etc si aprobat cu unanimitate -1. Pe cei afectati ii inteleg, dar nu era pe toate gardurile marota asta cu ”SPECIALELE” ?

 • Poate ca ar fi cazul ca cei indrept sa verifice cu foarte mare atentie si cum au fost obtinute aceste pensii uriase, fiindca fiti convinsi ca in foarte multe cazuri se vor descoperi abuzuri si ilegalitati. De fapt, furturi din banul public.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.